用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無人買咗english time出嗰套百科 ...
go

有無人買咗english time出嗰套百科 [複製鏈接]

有無人買咗english time出嗰套百科

我BB得2歲,有無人可分享吓点樣用呀.         

Re: 有無人買咗english time出嗰套百科

我都覺得幾好想買.

88654321 寫道:
我BB得2歲,有無人可分享吓点樣用呀.         

見係你先答你咋, otherwise, I will not comment ga la

我有同 Jonas 一齊睇下 d 創意書.  Jonas 最 like 玩本 Magic clock, 就黎比佢玩殘 tim la    

至終品德書, our babies 仲細, so I only play him CD  

百科書 - 我未同 Jonas 睇, 因我驚佢整爛.  Also, he is still young, I don't think he can understand !!  But if you have time, you can treat it as a story book to tell Hei Hei ga  

Jonasmama,
都話你超好人啦!多謝你呀.
我創意只係同hei hei睇佐magic clock,因厚身D,無咁易難.
百科我耐唔耐同BB睇吓,但又係覺得太深,佢都唔知明唔明.
品得好多英文,(早知要中文啦 )我見到都......
等我學吓你比CD hei hei聽先.
once again, Thank you for your sharing.   

[email protected]
套書都ok架,but有D就深咗D,要等BB大D至有用.
我唸市面都有好多其它百科,但我lazy,費事周圍揾,就買咗ET呢套law.

Jonasmama,
都話你超好人啦!多謝你呀.
我創意只係同hei hei睇佐magic clock,因厚身D,無咁易難.
百科我耐唔耐同BB睇吓,但又係覺得太深,佢都唔知明唔明.
品得好多英文,(早知要中文啦 )我見到都......
等我學吓你比CD hei hei聽先.
once again, Thank you for your sharing.   

我唔係唔想 comment, 但呢 d topic 實在太敏感勒

我覺得 Smart Kids' Club 好過份 ga   套書咁貴買番黎, 應該爛左免費包換至 arm 架麻  

傻瓜, 唔好客氣 la, 大家 share 下咋麻

[email protected]
套書都ok架,but有D就深咗D,要等BB大D至有用.
我唸市面都有好多其它百科,但我lazy,費事周圍揾,就買咗ET呢套law.

我之前只係買左 ET, 我 c 都唔肯 at the same time 買埋套 TDP book set.  我一心諗住書展一定有類似既書, 於是去左書展度搵, 但搵唔到好似 TDP 咁好, 最終 c c 氣 call 番個 Sales 買左套 TDP lor    

TDP 好處 - 字少、圖多、易明.  有真實圖片, 有家長指引

出面 d 百科書 - 有 d 係一本過, 好似字典咁厚, 我覺得好難搵野 :cry:
另外有 d 就字多圖少, 我自己睇完都唔明, 所以教唔到囝囝   

Hope my info. helps

[email protected] 寫道:
How much is it

好貴, 單買要 HKD18,800 跟 ET 買就 HKD16,000  

可分 24 期供, 免息. 一次過比 $ 就有  95 折  

總共有 80 幾本書 including exercise books !!  It covers 百科、創意 & 品德 ~~

Re: 有無人買?english time出?套百科

JonasMaMa:

我都有了解過呢套百科,計起來要二萬几三萬元,請問你係跟ET買,即係咩公司??TDP book set又係咩來咖?係咪加埋16,800?多謝晒!!

maggieszt,

TDP set = 總共有 80 幾本書 including exercise books !! It covers 百科、創意 & 品德 (跟 ET 買就 HKD16,000, 單買要 HKD18,800 )

ET = HKD29,800

公司 = Smart Kids' Club

JonasMaMa :

ET係咪(English-Time時代生活美語時空)=HKD29,800,+ 80幾本書 including exercise books !! It covers 百科、創意 & 品德=HKD16,000,總共HKD45,800,係咪甘啊???

maggieszt 寫道:
JonasMaMa :

ET係咪(English-Time時代生活美語時空)=HKD29,800,+ 80幾本書 including exercise books !! It covers 百科、創意 & 品德=HKD16,000,總共HKD45,800,係咪甘啊???

Yes ar, 貴到痴晒線 ga    

JonasMaMa:

甘真係貴到痴晒線,我以為係成套HKD16,000,無理由甘平咖。你覺得O吾OK ar??

maggieszt,

ET 我覺得 OK, 因為我個仔 6 個月大已經開始睇, 都睇左年半 lu, 乜都抵番晒 我個仔真係學左好多英文

TDP set - 暫時 no comment, 因我個仔仲細, 未能明白書既內容   我唔知 work 唔 work  
But 站o係自己立場, 呢 set 書係好書, 所以老公都好贊成我買

套書真係好貴, if一次過買真係好肉赤,不過肉赤都好,提醒自己要日日聽,日日睇,日日聽,日日睇..............如果唔係点番本.

JonasMaMa,

妳有冇聽過迪士尼美語世界呀?同ET比邊個好d?因為呢套教材都要成三萬,都唔知買唔買好??

KimB 寫道:
JonasMaMa,

妳有冇聽過迪士尼美語世界呀?同ET比邊個好d?因為呢套教材都要成三萬,都唔知買唔買好??

迪士尼美語世界 (DWE) 我都有, 但邊套好 d 真係見仁見智.  我好 like DWE 既 sing along & play along

But 整體黎講, 我鐘意 ET 多 d, 因佢有 CD-R, 比較全面 ~~

套書真係好貴, if一次過買真係好肉赤,不過肉赤都好,提醒自己要日日聽,日日睇,日日聽,日日睇..............如果唔係点番本.

全對, 我地一定要番本 ar      
‹ 上一主題|下一主題