用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 請問20分住在灣仔區入華仁是否十拿九穩? ...
go

請問20分住在灣仔區入華仁是否十拿九穩? [複製鏈接]

請問20分住在灣仔區入華仁是否十拿九穩?

請多多指教     

王國長老

Re: 請問20分住在灣仔區入華仁是否十拿九穩?

唔係。

唔係 x 2

So does it mean if my kid has 15 marks only, it will not have a chance at all at the 自行收生stage     :-x

may be

王國長老

以往既經驗,無人15分係自行收生階段入到華仁的。
華仁分左2 晝,每晝第一階段只得37 個學額,
收左必收生及25 分既之後,剩番既位好少架咋,
舊生又或者教友都係20 分既,年年都抽籤架,
20 分都係抽籤,15 分抽籤機會都無。

waiwaibaba 寫道:
So does it mean if my kid has 15 marks only, it will not have a chance at all at the 自行收生stage     :-x

15分...基本上在"自行收生"階段獲派位的機會很微.

因為有很多old boys 及 20分本區小朋友 會報華仁.

Thanks for yr explanation. :-|  :-|  :cry:

請問分數係點計咖

如果我住銅鑼灣, 但BB讀中西區, d分點計

原文章由 felix喵喵 於 06-12-1 17:42 硐表
15分...基本上在"自行收生"階段獲派位的機會很微.

因為有很多old boys 及 20分本區小朋友 會報華仁.

第一輪入紙,是否唔計地區的?

原文章由 yeehome1314 於 07-11-22 14:19 硐表
請問分數係點計咖

如果我住銅鑼灣, 但BB讀中西區, d分點計

Have a nice day!!

原文章由 Sarah 於 07-11-23 15:10 硐表
第一輪入紙,是否唔計地區的?

第一輪入紙都唔計你住在那一區,正在那間幼稚園讀書!
不過入紙時要連同住址証明入表,這點我就不明白?

回覆 #9 yeehome1314 的文章

you are net 12, wah chai district

Failed!!

I got 20 marks and live in Wanchai--- but still failed to have a seat this year!!

[ 本文章最後由 BillieBug 於 07-11-26 16:44 編輯 ]

原文章由 BillieBug 於 07-11-26 16:42 硐表
I got 20 marks and live in Wanchai--- but still failed to have a seat this year!!

Me too

Tatama123,

Yes, u are right. No need to struggle!!
How about u? Have u made up your mind? St Jo or St Paul Boys?

原文章由 Tatama123 於 07-11-26 17:01 硐表

BillieBug,
唔好咁貪心啦 ! 收左你會放棄SPCC 咩 ! 到時重煩!

唔該想問下, 計分點計架
有冇site 可以share
想問下如果我同我哥哥都係old boy 有冇分加, 舊時又係學校既運動隊又唔會有分加,

thanks for yr info

王國長老

Please refer to the below link:

http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

P.S.:你係舊生有10分比你個仔,
其餘父親係校內各樣貢獻,好似都無分比架喎。

原文章由 Dreadmonkey 於 08-6-29 17:33 發表
唔該想問下, 計分點計架
有冇site 可以share
想問下如果我同我哥哥都係old boy 有冇分加, 舊時又係學校既運動隊又唔會有分加,

thanks for yr info

no la,!

no la,!
‹ 上一主題|下一主題