用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007
go

St. Rose of Lima KG 2007 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

St. Rose of Lima KG 2007

已編班, 大家同學仔好

幼仁班 (AM)

Alexliu - 廖倬誼
Beebee234 - 劉樂林
Chiomama- 陳琬穎 (Wing Wing)
Florence - 郭俙僮 (Heili)

Hayley04 - 歐陽曦晴 (Hayley)
Taifiona - 劉穎澄 (Zoe)

瑜媽 - 陳珮瑜 (Allie)

幼信班 (AM)

Charles2007 - 宋樂兒
ChungChungMum - 伍芷儀

heiyan.mami - (YanYan)
JanYiuMa- (Janyin)
Koko39 - 陳可蕎
Kylam - 林紀妤 (Luna)
Kylie_mom - 陳沅盈 (kylie)
Monkey - 妹周晴 (Corliss)

Pandacat_bb - 林彥彤 (Phyllis)

幼望班 (AM)

Haulammama - (巧琳)
Phoebekk - 吳海琳 (Kelly)
維尼BB
wonnie - 霍芷郴

幼誠班(PM)

梓晴媽媽 - 梓晴
Polycotton - 伍芍潼
Fifi12 - (Eunice)

Sumsumbaby - 朱穎心

幼愛班 (PM)

Hellololo

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 07-10-4 10:30 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: St. Rose of Lima KG 2007

kylie_mom 寫道:
收到信啦, 好開心

me2!     
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

封取錄信冇寫上/下午班?

小學部要重建,唔知幼稚園部會唔會好嘈?

請問你是住在那區??

I also received letter, but on waiting list......

i also rec'd the letter and accepted, but not instruct AM OR PM.  I will call tmw.

我都奇怪點解冇am/pm, 會唔會註冊日先通知呢

我都收到取錄信喇,好開心.同大家做同學仔.

我住將軍澳,我見有褓姆車到我樓下,你地會唔考慮搭褓姆車呢?

I live in Tai Wai.
唔知有無校巴呢.  唔知幾時先知am 定 pm
會唔會註冊時間大家都係 上午呢 ?會唔會o廿分呢 ?

我囡囡都收到取錄信, 非常開心,都唔知會係AM定PM,不過佢有3班上午,2班下午,妳地會15定16號註冊呢?
[

我都係住將軍澳, 我見過有聖羅撒既校車, 唔知係咪小學部嗰邊, 我覺得跟校車穩陣過褓姆車, 我諗住註冊嗰日順便問下有冇校車搭

梓晴媽媽 寫道:
我都收到取錄信喇,好開心.同大家做同學仔.

我住將軍澳,我見有褓姆車到我樓下,你地會唔考慮搭褓姆車呢?

醒目開學勳章 貢獻勳章

由 Snow 於 2007-02-08 22:16:15

小學部要重建,唔知幼稚園部會唔會好嘈?

- 我係另一個st rose topic 聽話小學大約兩年後重建, 到時將租用其他學校, 唔知新校舍幾時落成呢?  哈哈, 若囡囡有幸升上P1, 希望可以享用到...咁早發下夢先

嘈就一定嘈, 最怕大麈, 空氣差.  囡囡氣管差, 最怕佢會氣管炎.  則使學校長年關窗開冷氣, 小朋友都要在外遊玩,放小息...唔知囡囡係室外帶口罩會唔會俾其他小朋友笑呢?       

醒目開學勳章 貢獻勳章

pandacat_bb 寫道:
我都係住將軍澳
[quote]
梓晴媽媽 寫道:
我住將軍澳
[/quote]
me3! 我都係住將軍澳(坑口)!     

kylie_mom,

想問

醒目開學勳章 貢獻勳章

Hi Florence,

It is not stated in the letter, I guess they will let us know on registration day.

kylie_mom,

BINGO, YOU ARE RIGHT.

剛致電學校查詢,什麼都在registration day告知.
你搬

醒目開學勳章 貢獻勳章

Dear all,

你地邊日去註冊呀? 我應該15號, 到時見!     

我都會15號去, 到時見啦

monkey妹 寫道:
Dear all,

你地邊日去註冊呀? 我應該15號, 到時見!     

昨天還未收到信,今早致電學校求證,老師說己取錄了小女,當堂鬆哂,終於今午己收到取錄信!!!     

醒目開學勳章 貢獻勳章

WATIlie,

恭喜     

Florence,

恭喜     , St Rose is my first choice, 你呢? 好開心Kylie可以同Heili做同學仔.  你邊日去註冊呀?
‹ 上一主題|下一主題