用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GHS 2007/08 P.2家長請進....
樓主: catthinmom
go

GHS 2007/08 P.2家長請進.... [複製鏈接]

Re: GHS 2007/08 P.2家長請進....

1c 班派了英文 (Reading & Writing , Listening & Oral) 及G.S., 囡囡只是說那些同學拿79/80, 20/20 ...., 以她所知就沒有人肥佬, 老師也沒有公布.
囡囡仍然保持沒有驚嚇/喜的水平. : ,不過她都說英文卷較以前深了, 好彩我有努力...

今天應該派數學及中文, 囡囡話數學可能100分. ,她經常自我安慰. , 我估她是明白曬
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

考試卷是不會派回家的, 但會堂上對卷. [quote]
MirandaLFY 寫道:
我想問學校有沒有派返份考試卷比我們看? 因女女只說佢有幾多分, 我忘記問她有沒有派考試卷, 她已睡了我才看佢書包, 找不到試卷, 只有在手冊寫上分數. Thanks
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

Eng不合格...是否她們誤會低過60分就以為自己唔合格?別忘記份卷是80滿分噢!

KristyMum 寫道:
1b只派了數學和g.s.
13個不合格    

[quote]
AM 寫道:
hi all GH moms,
今日派左ENG, ENG. LISTENING, MATHS , 成績 ,  
我地班ENG.13人failed, ENG. LISTENING ?人, MATHS 2人, 如果係真, 英文卷......深   
聽日派中文, GS  
[/quote]

那天我都是去"暑假旅行", 終於可以盡情狂歡, 不過不是在香港. 希望你們玩得開開心心!!
MirandaLFY 寫道:
各位家長,
暑假旅行你們參加嗎? 我怕到時天氣太熱, 但如果女女的同學有好多都去的話, 我想同女女參加, 但仔仔都去的話就怕仔仔辛苦D.  你地去唔去呀?

亞女今次英文及GS都退步了!(昨天只派了Eng & GS,不知還有沒有驚喜)

因為今次老師沒有讀卷,所以GS有些不懂,GS questions又不能'我手寫我心'(不太懂得用英文表達).

我想係時候要同她進補一下,英文底子一定要好才可冇驚冇險.

fionwong2707,

Hi, good morning.你就好啦,咁快就去玩,祝旅途愉快.

你地有冇幻想過她們的"暑期功課" 會如何

[quote]
fionwong2707 寫道:
那天我都是去"暑假旅行", 終於可以盡情狂歡, 不過不是在香港. 希望你們玩得開開心心!!

My daughter said the Eng reading&writing was quite easy but the listening was quite difficult this time.  1D has 16(??) students failed in Eng listening. :cry:  :cry:

Dear all,

有冇人知究竟中、英文讀書報告要否交?/or 交比自己家長,keep住閱讀習慣

catthinmom,

ENG. R&W 卷 13人failed 是老師講, 可能份卷好深

[quote]
catthinmom 寫道:
Eng不合格...是否她們誤會低過60分就以為自己唔合格?別忘記份卷是80滿分噢!

catthinmom,
6月份的閱讀報告工作紙在6月中已經交了.

Dear all,

有冇人知究竟中、英文讀書報告要否交?/or 交比自己家長,keep住閱讀習慣

catthinmom

直到昨晚為止, 中、英文讀書報告仍在功課袋中  
Dear all,

catthinmom

多謝多謝 : [quote]
fionwong2707,

Hi, good morning.你就好啦,咁快就去玩,祝旅途愉快.

我都有報..(係我囡話一定要去  ..其實我   )不過好似人多要抽簽.如果抽到的話..我就要帶所有"武器"出動  (傘/太陽眼鏡/cap/uv cream..毛巾/水...希望唔好咁熱啦!!!諗起都暈...

[quote]
KristyMum 寫道:
我都擔心太熱!  但想俾機會亞女和同學仔玩下, 所以都報左名. 有無人都報左呀?

我的暑期大計是要囡囡重溫中英文的字詞表+乘數表, 你們覺得合理嗎? 我幻想不會有很多"暑期功課",希望不要和現實有很大的距離
[quote]

你地有冇幻想過她們的"暑期功課" 會如何

me, too.         

[quote]

"暑期功課" have to complete through internet as we joined last month.  i hope "不會有很多", too.

[quote]
我的暑期大計是要囡囡重溫中英文的字詞表+乖數表, 你們覺得合理嗎? 我幻想不會有很多"暑期功課",希望不要和現實有很大的距離

deadline of chinese report for us will be 30/6 (i think it would be 29/6 ) but no english book report required.

[quote]
catthinmom

直到昨晚為止, 中、英文讀書報告仍在功課袋中  

聽小女講 ENG. R&W + LIST 也有人 failed, 但老師冇講人數.

[quote]
AM 寫道:
catthinmom,

ENG. R&W 卷 13人failed 是老師講, 可能份卷好深

29/6唔駛返學

[quote]
BCMAMA 寫道:
deadline of chinese report for us will be 30/6 (i think it would be 29/6 ) but no english book report required.

[quote]

希望唔駛日日做, 否則去旅行唔知點攪. 我始終鍾意hard copy, 方便d. 同埋唔鍾意小朋友用咁多電腦, 睇壞眼.

BCMAMA 寫道:
"暑期功課" have to complete through internet as we joined last month.  i hope "不會有很多", too.

[quote]
我的暑期大計是要囡囡重溫中英文的字詞表+乖數表, 你們覺得合理嗎? 我幻想不會有很多"暑期功課",希望不要和現實有很大的距離
‹ 上一主題|下一主題