用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2)
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2) [複製鏈接]

kcma, mkwok,
我都有睇st andrew's小學o個篇news, 我起初都有d擔心, 亦都有同即將有小朋友升呢間小學o既媽咪傾過, 發覺其實我都有小小多餘, 我諗, 好多小學都會有呢d事發生, 只不過會否揭開發出來又係另一回事, 最重要的, 是校長怎樣去處理.

而且, 呢班小朋友都已經畢業啦, 更加唔使擔心~

wing530,
聽日我會早呀, 等我老公唔需要請假麻~ 但我會hea到你黎o既~~ 話事話, 等我地呢班媽咪同d小朋友黎張大合照都好wor~

mkwok

同意hinhinmom所講

遲d係小學版我地要多d溝通喇

All

明早我會 8:30 到,我要趕返工呀 卓卓爸爸就未知到唔到
但我弟妹會係 9:00 到幫我同卓卓影相,唔該你地幫我照顧下佢地呀

mkwok,
你個小朋友係o米都編左班呀?

kcma,
無問題, 卓卓好乖, 我地兩個幫下睇佢都唔係問題架~

醒目開學勳章

>kcmama
anson散光有165 & 175呀, 比舊年多左少少呀!   其實 tko 醫院都想anson帶眼鏡嘅, 係我唔肯姐, 加上私家眼科又話唔洗帶, 所以, 一路都無action咋! 今次同tko醫生 & 家庭醫生再傾, 佢地話帶左好d囉, 所以, 一個月後先可以配喎, 我見仲有時間, 我咪book左"盲人"視光師再睇多次囉~  

得啦, 聽日我地會睇住卓卓架喇, 放心啦~

>hinhinmom
記得等埋我呀~:D :D

hinhinmom,

我囝囝係1B。你的小朋有係咪今年升小一呀!

原文章由 hinhinmom 於 07-7-10 00:04 發表
mkwok,
你個小朋友係o米都編左班呀?

kcma,
無問題, 卓卓好乖, 我地兩個幫下睇佢都唔係問題架~

醒目開學勳章

>all
今日影左好多相呀, 你地呢? 多唔多呀?

>kcmama
你今日有咁多人睇住卓卓, 都唔洗我地啦, 加上你細佬部相機咁勁, 應該我問返你拎相...就真呀!

係呢, 你有無收到滇滇 & 杰杰生日會邀請咭呀?

聽日party, 我見你整 jelly 喎, 我整腸仔咋~

>hinhinmom
頭先同你傾電話好嘈呀, 我想問你...滇滇生日會, 你有無收到邀請咭呀?

wing530

你都好晏喎 係米要扮靚靚呀

卓卓係學校影完相,仲同我細佬妹去冒險樂園玩,再去食 pizza 佢今早發達喇

all

係米影左好多相呀 ??

你地明日駛唔駛整野食呀 我要整啫哩糖呀

all,
今日倦c我喇!!!

kcma,
我代你答啦, 滇滇都有邀請你22/7去birthday party呀~ 我見你卓卓比左你妹妹呀~~

今日你都唔使我地幫你睇卓卓啦~ 你有3個人wor, 仲有3個相機~

hinhinmom

係呀 有三部相機呀,我 9 點就走左,留底部相機俾我弟婦幫我影。

因我之前唔知佢地全部都到麻,所以諗住要你地幫囉 點知後來咁多人

今日有個唔好既消息,原本同卓卓小一同班果位女同學,唔讀喇轉左弟二間讀 冇人倍卓卓喇,得番佢一個係 c 班,我想同學校講轉去 B 班同你地一齊呀

KCMAMA & Wing530,
多謝你哋既回覆, d資料好有用~:loveliness: :loveliness:

醒目開學勳章

>KCMAMA
我今日咁晏, 係遲起身咋, 唔係扮靚靚, 我今日好"求其", 牛記笠記", 仲...躂拖去咋~

下, 係咩? 林同學轉校呀, 轉左去邊呀? 雖然得返卓卓一個人, 我唸...你都唔好同學校講...轉班呀! 咁樣...怕唔怕比左個壞印象學校呀??

>hinhinmom
今個星期6個生日會, 你去唔去架? 如果你唔去, 我實悶 c 喎!   

你點解咁倦呀, 今日同你平時返工差唔多時間之麻, 又無咩要做, 都係影下相, 你咁就倦到 cc 下!   我今朝講野太多又叫anson影相喎, 到中午時, 終於...失聲喇!

醒目開學勳章

原文章由 芷欣mama 於 07-7-10 18:21 發表
KCMAMA & Wing530,
多謝你哋既回覆, d資料好有用~:loveliness: :loveliness:

唔洗客氣喎!

wing530

你失聲呀 咁嚴重 你仲咩講咁多野呀

林同學個媽咪話想讀間近d,方便d 喎,但佢就唔係鐘意間學校,因為課程較深喎:-|

學校會唔會唔鐘意我提出轉班,我冇諗過 tim ,你咁講我又要再諗諗,或者明日問下老師既意見。

醒目開學勳章

KCMAMA

我上星期6開始聲沙喇, 我覺得..有舊痰係喉嚨頂住, 影響把聲掛! 人地唔知, 以為我病重tim呀!

轉班果度, 同班主任傾下, 睇下有咩好意見啦, 不過, 我覺得始終唔係咁好囉, 你用咩理由同學校講先, 我怕...比學校覺得你係一個麻煩家長, 影響到卓卓係學校咋!   你真係三思呀!!   問多d人嘅意見先啦~

wing530,
星期六有生日會o羊?? 唔係22 同28號o羊??係o米我睇錯左呀??

我琴日都話左你唔好講o甘多野啦, 你把聲o岩o岩先好返, 又係o甘講, 宜家, 搞到我打唔到電話比你喇!!!

kcma,
卓卓真係好抵讚架, 佢係一個乖o既小朋友黎, o個日hinhin鬧情緒, 佢主動過黎睇下hinhin仲乜, 又有禮貌, 有時我湊hinhin上去返學, 佢見到我都會同我say hi~~ 你都幫我讚下佢啦~

轉班o個度, 我諗你都係問下班主任點先再決定啦, 如果小學同你講, 小朋友上到小學要學獨立, o甘點呢? 我諗佢地都會o甘答.

你想轉去b班, 你唔驚o羊?!

hinhinmom

卓卓只係成熟d ,佢鐘意扮大人麻 乖就唔講得喇,你冇見過佢曳果時

轉班既野 我仲諗緊,驚唔驚呀..........有你陪麻 驚就兩份喇

明早見

醒目開學勳章

>hinhinmom
經你講一講, 我即時睇下張咭, 原來真係我記錯左呀!

我今日下午開始, 把聲返左黎喇, 都ok架! :loveliness: 你有野 call 我咩? 係咪講聽日結業禮 d 野呀?

>kcmama
我都覺得卓卓幾抵讚架! 佢主動同人hi 架! 又經常笑, 好少見到發脾四喎! :)  

你call 左老師問轉班未呀?

wing530

我諗住同卓卓傾下先,如果佢接受到米唔轉囉

嗯...卓卓係好小發皮四既,但佢好固執要花時間同佢理論,仲要你有道理過佢,否則佢會不服氣,仲有同埋佢小小野就

醒目開學勳章

>all
你地覺得今日結業禮點呀?  我覺得舊年氣氛好好多喎, 今年就夠位坐, 但好難影相, 好多家長都出哂去, 攪到大家都睇唔到, 仲差過舊年, 舊年我覺得好感人架, 由其係唱...爸媽 i love you"~

>kcmama
睇卓卓個樣唔似容易 喎! 佢外型同講野都咁man, 真睇唔出呀!

係啦, 你同卓卓傾下先, 如果佢唔介意...就唔洗攪咁多樣喇~:)

all

係呀,我都覺得今年麻麻地 去年好好氣氛,d小朋友唱歌跳舞又好睇,仲有高班同學做話劇

今年咩都冇,係夠位座囉,同埋個禮堂好大好靚咁,但影唔到相,我老公都影唔到呀 佢話一想影就有人走出黎 仲諗住座果個位實影到靚相 tim :cry: 仲好嘈我聽唔到老師同神父講咩野

但係果本記念册好靚呀,d相影得好好又有心思要讚下:loveliness: :loveliness:
‹ 上一主題|下一主題