用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 追討泳會行動6 ~~10.12.2007~~(請留意Post 8)
樓主: bobomami
go

追討泳會行動6 ~~10.12.2007~~(請留意Post 8) [複製鏈接]

我仲有一堆問題想問...請見諒!!

詳盡書面證供是否從報名,同天x交涉,到上小額既經過由頭到尾寫一次呀???

索引6, 個份保險信我簽完就即刻寄左...無copy底..點算!!-__-

索引9, 我係打電話去消委會投訴的,所以無投訴信,只有一封消委會寄黎話收到我投訴同埋邊個follow 我單case咋..咁得唔得呢?

索引11, 所指的回覆信是否一共四頁個封回應信??

索引12,13,14, 我之前無print到出黎呀..可唔可以借我copy呀??

禾pm左個貓主比李啦 李收到未啫
原文章由 bobomami 於 07-10-4 23:22 硐表
有需要soft copy的,
請PM我留e-mail address.

(我要晚上才覆)

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-10-5 15:08 硐表
禾pm左個貓主比李啦 李收到未啫   

........禾米貓左比李羅, 李收到未啫

路縱崎嶇......仍幸有你......風雨同路 !!

醒目開學勳章

原文章由 evawong0312 於 07-10-5 13:56 硐表
我仲有一堆問題想問...請見諒!!

詳盡書面證供是否從報名,同天x交涉,到上小額既經過由頭到尾寫一次呀???

索引6, 個份保險信我簽完就即刻寄左...無copy底..點算!!-__-

索引9, 我係打電話去消委會投訴的,所以無投訴信,只有一封消委會寄黎話收到我投訴同埋邊個follow 我單case咋..咁得唔得呢?

索引12,13,14, 我之前無print到出黎呀..可唔可以借我copy呀??

Question 1
Yes

Question 2
索引6, 個份保險信我簽完就即刻寄左...無copy底..點算!!
甘你咪無得enclose and submit la......

Question 3
無話得唔得, 任何有關文件你覺得可以支持你個case及口供既都得. 如果你無俾信消委, 甘你咪skip and delete 左佢la.

Question 4

係指不同意補課或退款安排信, 又係啦, 如果你無回信俾天x, 甘你可以skip and delete 左佢.

Question 5

你想點借??? 你來取?? 其實你無咪唔駛attach, 其他人都會有嘅....你唔放心咪問下有無人係你附近, 可以借你.

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-10-9 18:28 編輯 ]

萬分感謝~~~bobomami~~~

醒目開學勳章

原文章由 gg168 於 07-10-6 23:19 硐表
有冇人有口供紙我參考下呀, 係咪要詳細講件事丫, 我係上左兩堂既, 萬分感激!可否比口供紙sample抄.

gg168,

No thanks la......

其實每個人case都有出入, 你自己寫份口供啦....用第一身詳細甘講番件事出黎, 由你點認識間野, 到你點報名俾$, 同邊個通過電話, 講過d咩, 收過咩信, 寄過咩野, 幾時上過堂, 情形係點等等.  按時間先後次序甘紀錄出黎.  努力"豆"下文la.  份口供格式如下:

聆訊日期:10.12.2007 時間: 10:00 am
                                         案件編號SCTC040565/07

小額錢債審裁處
                                          申索人
                              ..................................................................

作供人姓名:.......................................................   法庭編號:.......43........
供詞日期:.......................................................................................................
地址:................................................................................................................

我XXX,是上述案件的申索人。

於2007年6月5日,我瀏覽網站“親子王國”時(網址為www.xx.com)從該網站的廣告中,得悉被告人所經營的“天x游泳會”正在招收2007年的暑期游泳班。我進入該泳會的網站,網址為www.xxxx.com見到該泳會   .........

......................................................................................................................................
......................................................................................................................................
.................................................................................

第1頁 / 共2頁

聆訊日期:10.12.2007 時間: 10:00 am
                                          案件編號SCTC040565/07

..............................................................................................................................
..............................................................................................................................
..........................................................................................

申索人簽署:...........................................

第2頁 / 共2頁

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-10-7 10:25 編輯 ]

醒目開學勳章

點解??

點解我要9.10.2007交哂所有文件??  只係比其他人早1個week上庭姐.....Give up, want to give up.....努力"豆"證供中.....

死火喇!!
我10月2號過堂,
以我既理解...
10月23號前要寄回應信
11月13號前先要寄證供同埋證據

點解你地要一次過寄回應信+證供??

會唔會我誤解左封法庭信???

醒目開學勳章

原文章由 evawong0312 於 07-10-9 12:15 硐表
死火喇!!
我10月2號過堂,
以我既理解...
10月23號前要寄回應信
11月13號前先要寄證供同埋證據

點解你地要一次過寄回應信+證供??

會唔會我誤解左封法庭信??? ...

每人上庭的日子唔同, 交文件既時間都唔同。

5是大渣下一庭械12雪咩

喂有無人收到小額封信呀 我想問要填咩form呀

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-10-10 17:50 硐表
5是大渣下一庭械12雪咩

講緊第次一庭上果庭 wor....

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-10-11 11:26 硐表
喂有無人收到小額封信呀 我想問要填咩form呀   

??? 信呀?????

9 雪27號個日是咪叫做第一庭呀, 總之過堂後再要上庭禾械12雪10號呀你是咪呀?
原文章由 bobomami 於 07-10-11 12:45 硐表

講緊第次一庭上果庭 wor....

李5之咩呻呀, 水啦咁禾打比mon茄問下先
原文章由 bobomami 於 07-10-11 12:46 硐表

??? 信呀?????

醒目開學勳章

原文章由 ringoivy 於 07-10-11 14:38 硐表
9 雪27號個日是咪叫做第一庭呀, 總之過堂後再要上庭禾械12雪10號呀你是咪呀?

是呀...12雪10號 10:00 am 呀

原文章由 bobomami 於 07-10-11 19:46 發表

李地可否改下個名呀, 睇到禾頭痕啦, 朗個topic名刀差不多
原文章由 bobomami 於 07-10-11 19:46 硐表

‹ 上一主題|下一主題