用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 升中先選直資,是否明智?
樓主: 返工媽
go

升中先選直資,是否明智? [複製鏈接]

HKUGA primary 班細路,有Dtest完後有時間仲會在paper畫公仔,引老師笑!我嗰個就係哪。我有叫佢不如覆吓卷啦,但佢話覆咗。希望中學的teachers 也開放D,next year 升中便知。

醒目開學勳章 王國長老

你呢番說話令我唸起一件事--學校派左本習作, 老師叫小朋友寫名, 我個女竟然用左成個書皮內頁位置(即around a4咁大), 用藝術字體寫上中文姓名!!
有時真係只可以用"咩都夠膽"黎形容佢地, 都唔知好嬲定好笑........

原文章由 bratzgirl 於 07-10-14 10:10 PM 硐表
HKUGA primary 班細路,有Dtest完後有時間仲會在paper畫公仔,引老師笑!我嗰個就係哪。我有叫佢不如覆吓卷啦,但佢話覆咗。希望中學的teachers 也開放D,next year 升中便知。 ...

原文章由 Charlotte_mom 於 07-10-14 22:03 硐表
哎, 想當初我都o係傳統學校同新思維學校之間掙扎, 我就係知我個女唔迫得(我唸我死得快過佢!), 最後揀左港同
咁你要提醒小朋友interview時, 一定要放膽, 唔識唔緊要, 但一定要唔怕錯(港同唔怕學生多咀架, 要抱住拼搏 ...

請問港同的教學法可以升讀本地中學嗎
‹ 上一主題|下一主題