用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 sfa 真的收信了
樓主: 老虎狗媽媽
go

sfa 真的收信了 [複製鏈接]

littlekid,
可能SFA個條友都有思覺失調

原文章由 littlekid 於 07-11-22 12:07 硐表
死囉﹗唔係呀﹗SFA 聽電話個條友係咁講﹗唔通佢老吹﹗

原文章由 leunglokyiu 於 07-11-22 12:02 硐表
恭喜你呀..
請問sfa是否全日班, 上課及下課幾點?
你小朋友讀邊間幼稚園架?

係全日掛!佢叫登記時準備回郵信封,到時可能會有詳細資料

我個小朋友讀根德園,同好多其他好朋友的仔女一樣,祝大家都成功!

all the best

都唔明點解d小學既staff成日老點我地d家長,人地已經好心驚,仲成日亂講一通,謠言滿天飛,老土。
原文章由 littlekid 於 07-11-22 12:07 硐表
死囉﹗唔係呀﹗SFA 聽電話個條友係咁講﹗唔通佢老吹﹗

咁真係慘﹗又遇到個思覺失調嘅人?唉﹗ ANYWAY, 我都好緊張呀﹗祝大家都有信﹗

原文章由 pelie 於 07-11-22 12:12 硐表
littlekid,

另外我覺得很奇怪封信會禁寫:

[ 請台端注意,貴子弟經面試測試後,其語文能力及潛能是適合資價教育 ]

我大大話話收在6封取錄信....內容唔會係禁.....
通常係話   " 貴子弟經面試後,經本校正式取錄 / "
或 "  貴子弟經面試後,經本校取錄為正取生"
所以很懷疑

係呀﹗上次我都有問個另一間學校 SEND左 1ST IN 的信未, 佢話已經 SEND 左, 最後又係未 SEND. (要幾日後先收到), 但同今次個 CASE 相反﹗唉﹗真係老土﹗害我擔心了幾日點解未有信收﹗

原文章由 DicDic 於 07-11-22 12:12 硐表
都唔明點解d小學既staff成日老點我地d家長,人地已經好心驚,仲成日亂講一通,謠言滿天飛,老土。

原文章由 little-pig 於 07-11-22 12:16 硐表

[ 請台端注意,貴子弟經面試測試後,其語文能力及潛能是適合資價教育 ]

或 "  貴子弟經面 ...

呀小小的豬:
第一句就梗有寫經面試成功,獲取為正取生
之後就叫註冊,然後就下一段先講話本校教學重點為資優教育及資訊科技教育;please also informed that our school lays great emphasis on the Gifted Education and Information Technology Education. According to interview,your child has been accepted for being proficient in languages and possessing high potential in receiving the Gifted Education in our school.........

唔怪你懷疑,一來你冇收到sfa信,二來太多思覺失調..

會唔會是取錄的是昨日寄出, 相反就今日寄出呢? 好多學校因太多信要寄, 所以會分幾批信寄的.
原文章由 pelie 於 07-11-22 12:12 硐表
littlekid,

原文章由 little-pig 於 07-11-22 12:16 硐表

講真,都冇必要扮收到信,入選固然開心,落選唔代表世界末日,咁多好學校,小朋友最緊要身體健康,有父母錫!當然父母都一定要思維正常la,其實bk本來想多d父母交流心得,就因為有部份人攪事,先有咁多懷疑,認真冇必要!

Totally, absolutely agree!

原文章由 老虎狗媽媽 於 07-11-22 12:31 硐表
講真,都冇必要扮收到信,入選固然開心,落選唔代表世界末日,咁多好學校,小朋友最緊要身體健康,有父母錫!當然父母都一定要思維正常la,其實bk本來想多d父母交流心得,就因為有部份人攪事,先有咁多懷疑,認真冇必要! ...

anyway conratuation
jsammi

原文章由 little-baby 於 07-11-22 12:29 硐表
會唔會是取錄的是昨日寄出, 相反就今日寄出呢? 好多學校因太多信要寄, 所以會分幾批信寄的.

reject係無信收架,but anyway唔好想太多,明天打去問學校都知
result啦

唔好怪我多管閒事, sfa 的教學理念是資優教育, 所以信中這樣寫一點都唔奇怪wo.

我意思是on list 就昨日寄, reject 是今日寄 不過點都好, 我女女都沒有考sfa 我只是八八卦卦搭遮咋
原文章由 SandyWu 於 07-11-22 12:42 硐表

reject係無信收架,but anyway唔好想太多,明天打去問學校都知
result啦

點解您在線上, 您唔駛返學咩?係唔係打錯字, Congratulation 先啱呀﹗小朋友﹗

原文章由 jsammi122 於 07-11-22 12:40 硐表
anyway conratuation

[ 本文章最後由 littlekid 於 07-11-22 13:21 編輯 ]

回覆 #22 老虎狗媽媽 的文章

Conratuation, my daughter same with
your son in 根德園, I hope my daughter
same with your son are very lucky.

littlekid writes:

[ 點解您在線上, 您唔駛返學咩?]

哈哈哈.....好好笑

另老虎狗媽媽, if you r not those people making disturbance, i can say sorry to you..
Any, i cannot check the letter box right now as I am not at home..

everything already set and cofirm , just prepare for the worst and hoping for the best.My son also waiting for the result.

原文章由 littlekid 於 07-11-22 12:55 硐表
點解您在線上, 您唔駛返學咩?係唔係打錯字, Congratulation 先啱呀﹗小朋友﹗

多咀講句,唔好針對佢啦,今日SFA真係唔駛返學呀!:-|

我不是針對佢, 係每個人都發現佢開左多個 account, 而且講嘅野完全相同, 所以才懷疑佢﹗

原文章由 sosleepy 於 07-11-22 13:22 硐表

多咀講句,唔好針對佢啦,今日SFA真係唔駛返學呀!:-|
‹ 上一主題|下一主題