用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

626mama,
咁都要多謝我?? 都唔係好醜啫,因為... 我地都慣晒lu~

乜可以改架? 我以為topic名無得改添。

bk個system不嬲都怪怪地,我都係呢個part II開始先識得回覆完彈番去最前咋~

天藍,
嘻! 我早妳少少~

乜昊藍做左大明星,要去雜誌社影封面做採訪呀!? 究竟係乜東東呀??

hongmimi,

匡匡仲未好番真係慘, 再睇醫生再食埋d藥,
多d休息就會快d好~~
原來匡匡, 子聰同昊藍都一樣, 昊藍都係係屋
一著襪同拖鞋加上以家冬著衫多, 上下唔平衡
好容易做達蕃薯
琴日昊藍返學出門口想自己著返學鞋, 點知唔
平衡, 坐係張等仔打則跌落地, 我同姐姐都
見到覺得好搞笑忍唔住笑, 仔仔見到起身發脾
四追住我地打, 話唔可以笑 但真係好搞笑
真係達蕃薯, 仔仔著得衫多達落地都無事, 好
似人肉軟毯
諗諗下佢地三個小朋友都係咁, 可組成"可愛
蕃薯三人組"
祝匡匡早日康復!!! 身體健康!!!
原文章由 hongmimi 於 08-1-4 09:51 發表
ElainAiolia,
我梗係明啦~ 果時老公入學堂半年岩岩係冬天,果個冬天係我一生人中最冷既~

妳今次咪當小別勝新婚囉~ 等佢好番晒妳地攞假去旅行當 re-honeymoon啦~

為左子聰,辛苦妳地喇......

子聰 ...

hongmimi / all ,

係第二個topic既媽咪教我玩,
封面相大家一齊黎玩啦!
http://www.magmypic.com/

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 10:02 發表
天藍,
嘻! 我早妳少少~

乜昊藍做左大明星,要去雜誌社影封面做採訪呀!? 究竟係乜東東呀??

candyhui77,
多謝妳關心匡匡呀!

醫生話匡匡個肺好多痰,所以有dd肺炎,情況未算嚴重。岩岩打番去問公公,除左食少左野外,都無特別唔舒服,痾、嘔同鼻水都無喇~ 係囉! d天氣真係玩死人~:tongue:

翔仔呢? 而家好番d未呀!? 連發開口夢都叫"唔食藥呀!!" 都好緊要喎!   希望翔仔快d好番啦~

231423JY,

ElainAiolia都答得好好, 我都無乜補充。
但都係個句如你要報上午班一定要早
d報名!!!! 記得呀~~
原文章由 ElainAiolia 於 08-1-4 00:29 發表
231423JY,
你好,唔怕老實講,如果而家報讀N1無話遲唔遲,但如果一定要讀上午班,可能較為遲,因好多學校已開始o左interview及寄o左信比In完果D家長有關result。係青衣o黎講,我個人覺得呢間學校幾好,N1 o既學費o黎計,算中價($2,6X ...

妳唔係最尾,係天藍,因為佢帶了昊藍去做雜誌封面。

原來一磅半蛋糕是學校要求,一班13.14個人,大家都好有機會買蛋糕。

呵呵...我都覺得怪,一路是食緊飯咁解,唔怪得知,廣東話係全世界最難學語言之一啦。

咁又係,約晒人事後係補唔番,真係好無癮!我已經中招喇,開始有D唉嚨痛,最衰昨天件衫唔夠厚,凍死人喇。
醫生:我來請妳飲茶喇。

鼻好亁,用放濕機會好好多,不過成屋人得我一個係咁,都係唔買LU,又要找地方放。如果有坐木台細細個,放工司木台面都好。
面都可以冇咁乾,不過...可能會比同事笑我。

妳地三個小朋友都係屆企撻蕃薯,係咪妳地都是同一樣的地版呀,咁鈞渝同翔仔有冇又撻蕃薯呀???軒軒又冇喎。

HONGMIMI話齋,小別勝新婚,回家妳地就會好開心,拍下拖去食番個鐲光晚餐都好喎。

原文章由 ElainAiolia 於 08-1-4 12:33 AM 發表
Dear all mami,
我都o黎報到先 ,唔會係我最尾o卦:( ,你o地知我份工成日要偷雞上o黎,所以通常夜晚上o黎多,唔好見怪。

626mama,
一磅半蛋糕是學校要求,無得揀。但若有幾個小朋友生日,除蛋糕外,另外仲要整健康食物o忝, ...

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-4 11:18 編輯 ]

hongmimi,

妳等係未溫書喇,
我之前都post過個網址嫁。
妳都怏d去做個採訪啦,
有好多個封面撰擇嫁。

軒爸就鐘意"國家地埋雜誌",:evil:
點都要改到張相就到個封面為止。

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 10:02 AM 發表
天藍,
嘻! 我早妳少少~

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-4 11:02 編輯 ]

子聰咁開心同麻麻一齊慶祝!!!
老人家有時同小朋友一樣都會呷下醋,
兩麻孫無計既, 麻麻心裡一定好錫子聰,
不過, 又想你地錫埋佢一份, 所以先會
咁講, 以家一齊慶祝皆大歡喜
我聽天氣報告講會回暖番, 但都係維持十幾度
都係涷, 都要著多件衫, or D暖包放係衫袋暖
下隻手
子聰係宏福開完生日會你報告下情況比我知,
因昊藍3月生日我都想知下情況, 睇下會係點?
父母入去咁短時間, 唔知有乜野同小朋友玩???
Thank you~~
原文章由 ElainAiolia 於 08-1-4 00:36 發表
天藍,
12/1果日,婆婆想一齊做生日,因婆婆舊曆生日同子聰舊曆生日差3日,所以想一齊慶祝 ,暫時都會咁樣決定,13/1先同嫲嫲一齊慶祝o羅。講件秘密你o地知呀,我生o左子聰訓係醫院o既時候,婆婆話子聰累到佢無人同佢慶祝做 ...

天藍,

我等公司個阿姨洗完杯,
便倒左杯熱水來聞蒸汽,
唔知點解,好以好好笑咁,
每次吸完,覺確好以睇電視d白粉友咁,
自已都忍唔住笑。
聞完一邊鼻好小小,另一邊就冇咩分別,
等一陣再去笑多次先。

原文章由 天藍 於 08-1-4 09:52 AM 發表
626mama,
我囉~~
我包尾o黎報到囉!!!
昊藍去雜誌社影封面同做採訪,
所以遲唔好意思
如你個鼻好乾, 你可試倒一杯熱水, 杯熱水咪有蒸汽,
你個鼻埋小小個杯口到, 但小心唔好太埋, 小心燙到
個鼻, 跟住個鼻慢慢吸d蒸汽會無咁乾會舒服d, 但
記得唔好太埋唔係好易燙到, 希望幫到你啦!!!

hongmimi,

我硬要多謝妳啦,
等妳下次又見我又打錯字,
話番比我知嗎?
咁妳就有排忘喇。

妳講開都係,之前一開第二版,我要有三個留言以上才睇到,
而家都冇晒事喎。

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 09:59 AM 發表
626mama,
咁都要多謝我?? 都唔係好醜啫,因為... 我地都慣晒lu~

乜可以改架? 我以為topic名無得改添。

bk個system不嬲都怪怪地,我都係呢個part II開始先識得回覆完彈番去最前咋~ ...

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-4 11:17 編輯 ]

626mama,

你吸得咁開心繼續吸,
買個開心係咁笑都好
原文章由 626mama 於 08-1-4 11:10 發表
天藍,

我等公司個阿姨洗完杯,
便倒左杯熱水來聞蒸汽,
唔知點解,好以好好笑咁,
每次吸完,覺確好以睇電視d白粉友咁,
自已都忍唔住笑。
聞完一邊鼻好小小,另一邊就冇咩分別,
等一陣再去笑多次先。

...

原文章由 天藍 於 08-1-4 11:18 AM 發表
626mama,

你吸得咁開心繼續吸,
買個開心係咁笑都好

我唔止無溫書,直頭走堂添呀!

我都整左喇~ 靚唔靚呀?  

天藍,
哈哈! 昊藍細個d頭髮好得意:loveliness:

626mama,
我睇咗好耐先睇到軒軒隔離果個係葫蘆瓜嚟!

張相影得好pro喎~ 又合晒個cover!

hongmimi ,

匡匡張相都好以封面相呀 好靚呀
不過...匡匡越來越細個

好彩妳彈聲,因為我要案制才會更新相片。

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 11:46 AM 發表
我唔止無溫書,直頭走堂添呀!

我都整左喇~ 靚唔靚呀?   

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-4 12:13 編輯 ]

626mama,
無辦法啦~ 而家同佢影張相都好似打交咁~

我係公司電腦d相都唔update,等我今晚番去摷下有無好d先

hongmimi ,

hee~~~hee~~~暫時好以得妳一個發現有個"葫蘆瓜"係度
張相在粉領"香薰園"影嫁:) 。側邊仲有幾隻添嫁。

張相本應有我抱住軒軒影嫁 ,不過軒爸眼中只見到軒軒
把我剪了出來 ,我都確得張相焦點放晒係軒軒度仲靚,
我都係要回家檢討下至得啦。 :tongue:

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 11:55 AM 發表
626mama,
我睇咗好耐先睇到軒軒隔離果個係葫蘆瓜嚟!

張相影得好pro喎~ 又合晒個cover!

hongmimi,

係lu,而家軒軒影相唔望鏡添呀,佢叫我影就會望喎,
即撰擇性望鏡。所以近期d的相都簡唔到張好相。

匡匡張相睇落同而家好唔同,個樣仲好baby,
好bb咁笑(唔知妳地明唔明呢),好得意呀。

原文章由 hongmimi 於 08-1-4 12:20 PM 發表
626mama,
無辦法啦~ 而家同佢影張相都好似打交咁~

我係公司電腦d相都唔update,等我今晚番去摷下有無好d先

[ 本文章最後由 626mama 於 08-1-4 12:28 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題