用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 已找到保姆車由將軍澳去大坑
樓主: Joann
go

已找到保姆車由將軍澳去大坑 [複製鏈接]

kitel,

Please check pm.
原文章由 kiteli 於 08-1-21 22:10 發表

joann,

妳可以比埋d 資料我嗎 ?? 因為我都未找到啊

thanks

原文章由 Joann 於 08-1-22 11:06 發表
kitel,

joan,

收到了, thanks

想問妳要唔要預早留定位先 ka .. ??

其實我仲有兩間學校等緊 result 呀 ... 如果其一收了, 都give up 真光 ka ...

所以呢刻我祇可以找定d 資料先.

[ 本文章最後由 kiteli 於 08-1-22 11:17 編輯 ]

kiteli,

唔急架,可以遲d先留位
原文章由 kiteli 於 08-1-22 11:16 發表

joan,

收到了, thanks

想問妳要唔要預早留定位先 ka .. ??

其實我仲有兩間學校等緊 result 呀 ... 如果其一收了, 都give up 真光 ka ...

所以呢刻我祇可以找定d 資料先. ...

Anyone knows any 保姆車 from Yuen Long to 大坑?

原文章由 Joann 於 08-1-21 18:24 發表
已找到保姆車,月費$1700-,早上的07:45上車,下午01:00下車.

唉~終於揾到,個心都定返哂:loveliness:

Joann,

想請問架保姆車係學校提供資料定係你自己找, 我都想要d詳細既資料及聯絡電話.  請pm我.  謝謝!!!!

淺草小町,

係我問學校攞既,不過我都只有電話號碼咋,其他詳細資料你要打去問, tel no我已pm你  
原文章由 淺草小町 於 08-1-22 13:42 發表

Joann,

想請問架保姆車係學校提供資料定係你自己找, 我都想要d詳細既資料及聯絡電話.  請pm我.  謝謝!!!!

Dear Kiteli

Who is your first priority?

回覆 #26 Joann 的文章

joann,

收到啦!  謝謝!!

原文章由 lamlauanita 於 08-1-22 14:14 發表
Dear Kiteli

Who is your first priority?

SPK >>>> 聖心.
聽日就知聖心result 了

kiteli

Good luck to you!

Dear Joann

Can I have the phone no?  As I also live in TKO and planned to let my girl to study TL.

Pls kindly pm me.

thx so much

原文章由 Joann 於 08-1-21 18:24 發表
已找到保姆車,月費$1700-,早上的07:45上車,下午01:00下車.

唉~終於揾到,個心都定返哂:loveliness:

Heyheyhaha,

原文章由 Heyheyhaha 於 08-1-24 17:38 發表
Dear Joann

Can I have the phone no?  As I also live in TKO and planned to let my girl to study TL.

Pls kindly pm me.

thx so much

yes, got it..thx so much!

原文章由 Joann 於 08-1-24 23:17 發表
Heyheyhaha,

各位好

頭先我打去學校問有無校車係行 藍田. TKO ..
佢地都係要等 CONFIRM 晒D 學生先安排 .

我就問佢, 學校又未通知蜜地D 家長幾時會有家長會 ETC.
佢叫我打去KWONG CHUN 問.

最後, 我打咗去一個叫黃叔叔 到, 佢 真光 比佢地行九龍路線.

行藍田來回, 一個月係收  1350 呀 ,一車 MAX 12人

唔知今年多唔多學生住九龍東呢, 如果多.

真係想叫學校安排校車行經藍田, TKO 就好了

我諗學校真係未咁快 confirm 到校車, 事關學生方面雖然話比左留位費姐....但係我相信好多家長都未決定到讀唔讀, 同埋學校都未知有幾多會唔讀, 好有可能就算人數夠都要接近開學先攪到...不過如果真係有東九龍線, 經一經藍田既機會都會好大.

另外家長會方面, 我諗都差唔多會有, 我記得交留位費事要放多個回郵信封, 應該就係 for 家長會既, 到時我又要再深入觀察啦. 希望唔好撞期...
學寫blog, 學影相, 學做體貼的爸爸.
----------------------------------------
http://hk.myblog.yahoo.com/hknl32
http://www.flickr.com/photos/hknl32
----------------------------------------

我住油塘, 可以join你的校巴.

我交留位費時沒有交回郵信封, 最後後補寄校,不知她們收到否........

如你們收到學校通知, 有勞通過一聲,
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

原文章由 tracyyuen 於 08-4-2 00:47 發表
我住油塘, 可以join你的校巴.

我交留位費時沒有交回郵信封, 最後後補寄校,不知她們收到否........

如你們收到學校通知, 有勞通過一聲,

好呀 ..

我由收到信 CONFIRM 收亞女讀 AM , 到現在 一封學校0既信都收唔到呀.

唔知過去經驗係幾時會開家長會 KA 呢 ??
等家長可以心裡有數都好 MA

Dear Kiteli

I have received the letter of acceptance on 17 Dec 2007.  What kind of letter have you received today?  Is the letter of acceptance?  Is so strange?

謝謝你呀!! kiteli

另外有個問題藏在我心很久.........不知你們都有否相同的問題.
我家在油塘.....離學校有點....遠.
雖然找學校時已明白這個問題. 但現在就愈來愈擔心.......怕佢要wee wee, 又怕佢sleep著........總之做人啊媽就咩都擔心....

八掛問下, 住kln 東 及 tko的家長. 你們都跟我一樣嗎?
另外, 你們還又留其他的留位費嗎???

原文章由 kiteli 於 08-4-2 09:47 發表

好呀 ..

我由收到信 CONFIRM 收亞女讀 AM , 到現在 一封學校0既信都收唔到呀.

唔知過去經驗係幾時會開家長會 KA 呢 ??
等家長可以心裡有數都好 MA
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

原文章由 lamlauanita 於 08-4-2 10:30 發表
Dear Kiteli

I have received the letter of acceptance on 17 Dec 2007.  What kind of letter have you received today?  Is the letter of acceptance?  Is so strange?

LAMLAUANITA,

妳誤會咗了, 我係講我仲未收到任何信, 除了那封 ACCPETENCE LETTER
‹ 上一主題|下一主題