用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 會給BB(2歲)讀學前班(N1)嗎?點解?
樓主: bertcyma
go

會給BB(2歲)讀學前班(N1)嗎?點解? [複製鏈接]

pn course

SINCE 0-6yrs old - it's most important time for their life to learn anything which is faster than you never believe like my son and i saw others. Parents must make a big consideration and of  course find a good and suitable kindergarten for your adorable baby.

蘋果, can you pm the info about the playgroup to me ?

無經歷過N1的病毒洗禮,去到K1都會病得甘D啦!

原文章由 聰媽媽 於 08-2-19 15:13 發表

咁等我問下先!其實我自已都心大心細.因我聽人講.一讀書就會好多病.所以我又怕

同意!

原文章由 Isaac_Ma 於 08-3-1 21:48 發表
無經歷過N1的病毒洗禮,去到K1都會病得甘D啦!

原文章由 bertcyma 於 08-1-15 09:36 發表
會給BB(2歲)讀學前班(N1)嗎?點解?

我同意, 我亦幫囡囡報讀了, 九月開課. 早點入學可以早點學習一下群體生活, 相信會比較好.

我想問下N1同PLAYGROUND 的分別呀, 咁學費方面PLAYGROUND貴唔貴架??
黃大仙區有冇呀??

蘋果
能否提供有關學前預備班(一星期返2天)的
有關資料給我?謝謝!

原文章由 蘋果 於 08-2-18 11:08 發表
2歲返幼兒園n1都好,只是大容易病了,我個friend個仔返學後斷斷續續病了3個月,仲試過佢個仔有大半個月返唔到學,學費要成$3000幾架!知道都肉痛lar!
我兩個仔就無返N1,但歲半開始就比佢地返playgroup同2歲返學前預備班,一星期返2 ...

你睇下收唔收到pm!

[quote]原文章由 canicewm 於 08-3-11 22:23 發表
蘋果
能否提供有關學前預備班(一星期返2天)的
有關資料給我?謝謝!

醒目開學勳章

蘋果

能否提供有關學前 (2 days per week) 預備班的有關資料給我?thank you.

babellt,

你可唔可都給我有關學前 (2 days per week) 預備班的有關資料,Thanks!

原文章由 babellt 於 08-3-12 13:48 發表
蘋果

能否提供有關學前 (2 days per week) 預備班的有關資料給我?thank you.

唔知你地收唔收到pm?有需要可pm我。

would you send the information to me, thanks a lot.

[email protected]

原文章由 jojoplanet 於 08-2-18 11:33 發表

蘋果,

可唔可以比d資料我關於你小朋友讀咩playground? 一個月幾個錢? 因為我仔12月就2歲, 其實一路都唔想比佢讀n1因為怕佢成日病 + 平日佢有兩表哥一齊....

但係而家又諗下不如比佢2月開始讀幾個月, 但係問左屋企 ...

蘋果,
我都想要, 你可否send 俾我
tks
Maggie

maggie,

pls check pm

原文章由 ms_maggie 於 08-3-21 21:09 發表

蘋果,
我都想要, 你可否send 俾我
tks
Maggie

蘋果

我都想要呀,麻煩晒你。。。
請PM我。。。

原文章由  於 08-3-25 13:38 發表
maggie,

pls check pm

N1就系返學羅.半日班每日三個鐘.PLAYGROUP系媽咪同BB 一起上堂,一般一個鐘一次,一個星期可以返一至五次不等,由得自己擇.
學費方面悌妳中意邊間學校拉,有平有貴.
我都系住黃大仙隔離,我個仔宜家系太子道返PLAYGROUP.我都報左N1,已經收左.都聽過好多媽咪話,兩歲BB返學易病,冇解,只有打多地疫苗羅.我打左肺炎鏈球菌,水痘疫苗.流感疫苗舊年有打,今年流感嚇C人,我反而冇打,因為聽說今年疫苗對今年的流感病毒冇用.但我遲少少都會帶仔去打,費事BB返左學成日被同學仔傳染.我個BB身體都唔錯,宜家一歲八個月只系今年過年時被堂哥傳染過一次氣管炎.

原文章由 豬BBBB 於 08-3-4 12:30 發表
我想問下N1同PLAYGROUND 的分別呀, 咁學費方面PLAYGROUND貴唔貴架??
黃大仙區有冇呀??

kwanaty,

pls check pm!

原文章由 kwanaty 於 08-3-28 13:47 發表
蘋果

我都想要呀,麻煩晒你。。。
請PM我。。。

Pls PM me, thks a lots!!!

e-mail: [email protected]

原文章由 catherine_ch97 於 08-3-28 14:15 發表
N1就系返學羅.半日班每日三個鐘.PLAYGROUP系媽咪同BB 一起上堂,一般一個鐘一次,一個星期可以返一至五次不等,由得自己擇.
學費方面悌妳中意邊間學校拉,有平有貴.
我都系住黃大仙隔離,我個仔宜家系太子道返PLAYGROUP. ...

咁你報咗邊間n1呀? 是咪諗住一直讀到k3呀?
我好怕n1就東k1就在西..怕小朋友不習慣反得幾個月就走去別校...而且又浪費d校服書包...

原文章由 蘋果 於 08-2-18 11:08 發表
2歲返幼兒園n1都好,只是大容易病了,我個friend個仔返學後斷斷續續病了3個月,仲試過佢個仔有大半個月返唔到學,學費要成$3000幾架!知道都肉痛lar!
我兩個仔就無返N1,但歲半開始就比佢地返playgroup同2歲返學前預備班,一星期返2 ...

蘋果﹕

請email啲資料俾我吖﹕[email protected]
謝謝!!
‹ 上一主題|下一主題