用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 停課兩星期
樓主: cow
go

停課兩星期 [複製鏈接]

昨晚十時收聽港台新聞時已宣布衛生局會在十時半有重要消息公布,都知道可能會停課。今早聽到有些家長還帶了小朋友回校,其實我每天起床都一定會開電視或收音機聽聽有無特別新聞。希望每個家長經此一役後都有此習慣,唔使白行一堂。
公司的同事都有討論周生是否太遲宣佈停貨這個問題,有個同時講了一個比喻都幾貼切。他說正如一間大機構的會計部開出一張支票都要一段時間,要經過很多關!香港人都喜歡批評多於包容!

希望唔會好似5年前SARS咁可怕. 今日我都有D担心, 因為我在SARS期間大緊肚仲差唔多生, 好在到我生5月個陣無嘢. 希望無嘢啦.

政府無做野又俾人炳,有做野又俾人炳.
原文章由 mabelma 於 08-3-13 21:17 發表
昨晚十時收聽港台新聞時已宣布衛生局會在十時半有重要消息公布,都知道可能會停課。今早聽到有些家長還帶了小朋友回校,其實我每天起床都一定會開電視或收音機聽聽有無特別新聞。希望每個家長經此一役後都有此習慣,唔使白 ...

有乜好做呢??

.
如果你親身經歷過SRS,又係淘大居民,你會知道當中奧妙!遲一分鐘徹退都厭遲!又如果早知小朋友果班有同學仔疑患有流感致死病毒,你估你會唔會比小朋友下一分鐘返學呢?不如大家回想當日痛苦經歷,呢一分鐘不方便是否值得?

原文章由 mabelma 於 08-3-13 21:17 發表
昨晚十時收聽港台新聞時已宣布衛生局會在十時半有重要消息公布,都知道可能會停課。今早聽到有些家長還帶了小朋友回校,其實我每天起床都一定會開電視或收音機聽聽有無特別新聞。希望每個家長經此一役後都有此習慣,唔使白 ...

絶對同意, 我每早一起床便會開電視看天氣, 若有此習慣, 便會當天便發現此新聞.
不過, 周局長都預咗D人會停又鬧, 唔停又鬧嫁啦.

‹ 上一主題|下一主題