用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 GC大科學
樓主: st
go

GC大科學 [複製鏈接]

Re: GC大科學

Hi Yeenmama,

Thank you for your informaiton.
I had saw above series in Popular bookstore before, but there is no CD and teacher's guide included and the list price is really HKD 126 per pack. Can you tell me where is HKPTU? Can I have the phone number too? Thank you so much.

cpmummy

嬉,講真最好都係個cd同導讀手冊播,如果無左o的o的野就差好遠囉,我老婆以前係教琴架,佢就比較注重本Guide Book啦,如果係買都一定要買埋一套套,唔好淨係書,如過淨係書返大陸搵都大把啦,可能無咁靚,不過平好多播,睇discovery都得播,書城賣20隻vcd,好鬼平呀。
我老婆今朝收到套大科學鬼咁開心,話時話好似佢重開心過個仔,其實大人可能仲鍾意過個細路。

+MaMiAKiRA+,
字唔太多,不過我無睇晒,係我上去睇o個時望個十本到,等我今晚返到屋企睇清楚再話比你知

yeenmama,
我唔係唔同意你o既睇法,千祈唔好介意o下,學下其他國家o的野都係知識呀,我地成日睇緊都係韓劇,日本片同西片,
eg. 相撲大力士, 麻糬打打樂, 我們來做咖哩飯, 雙層新幹線-麥克士號, etc...
我覺得無問題都可以係學習o既話題,不過個相撲手真係好誇張,咁鬼肥,真係好恐怖。

+MaMiAKiRA
套picture readers我個女都幾鍾意, 其實佢所有書都鍾意, 最好就係有CD可以佢讀一句我讀一句, 雖然BB而家唔識讀, 但係遲

我都有GC大科學, 早排我揾到另一套叫 '大自然小科學'嘅書, 內容同大科學差唔多, 不過細本D, 冇CD, 只賣around $30咋!!

MayAh ,

小科學我就真係唔識,等我下個禮拜同我朋友分裝時再講多o的比你知,因我上去個時真係無留意咁細緻,我朋友應該熟o的,佢比錢緊係留意o的。如果Picture Science就同大科學一樣吧,不過係英文版。如果賓賓教緊係英文版好少少。

Kammy,

咪講o的唔講o的,等我掉癮添,係邊到有呀,我隻眼見到30真係發青光,快o的講下。唔該唔該!

Hi danniewo,

唔洗心急, 試吓睇下面:

[size=medium]大自然小百科

我喺上佢哋office揀D過期嘅嚟買(佢喺月刊嚟), 都有好多選擇架, 但喺未必期期都有, 我揀咗6本, discount咗好似 $28一本。

佢哋本'飛機', 真喺同大百科嗰本有得揮, 都有中間打開, 成架飛機睇曬嘅大頁架! 不過紙質就只喺大百科英文版嗰種紙lor!

Kammy

Did you go to 教育工作室有限公司?  Where is their office?  Thanks.

Hi Fat_Fat,

喺呀, 我上咗去睇架, 地點都幾方便, 太子站出運動場道, 向花墟方向前行, 7-11隔鄰就喺啦! (運動場道21-27號)

不過妳要有心理準備, 教育工作室嘅office喺亂七八糟架, D書都一堆堆架!唔似GC咁成個display room咁。 (我上次上去前打電話話我想上去睇, 聽電話嗰個哥哥叫我俾D時間佢執執先   )

仲有, 教育工作室 喺開office hours嘅。

Kammy,

唔該晒,我有時間先可以去睇下,但我最怕亂,不過咁平,點都睇下啦。唔該唔該,真係好有效率。

Thanks Kammy, but at your opinion, these books are suitable for which age group?  My BB is only 16 months.  

Hi Fat_Fat,

據我所知, 大自然小百科呢套書喺aim at 推廣俾幼稚園嘅小朋友嘅, 即喺大概3至5,6歲到啦, 不過, 因為佢D圖片都又多又大, 兼且文字小, 附以媽咪真人生動講解配音, 我覺得應該都會吸引到細BB睇架!

不過, 我建議你要揀D具體D嘅topic law, 例如: 貓, 飛機呀咁, 因為大自然小百科呢套書, 有D topic 幾抽象吓, 例如: 四季, 空氣呀咁, 咁細个B又點會明吖?!

希望幫到妳吖!

Fat_Fat,

唔記得問, 妳阿B食唔食書架?!

Kammy, thanks for your detailed explaination.  Luckily, my BB loves books and she rarely eats or destroys books........touch wood.
‹ 上一主題|下一主題