用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Mary 係唔係好難入
樓主: 鎧惠
go

St. Mary 係唔係好難入 [複製鏈接]

HOW ARE YOU?  好耐冇CHAT啦

原文章由 catcatmom 於 08-7-19 19:58 發表
有20分博天神啦 ! 2年前這裡bk媽咪用20分1st round入左啦!一樣有得直升st mary中學, 策略轉一轉咪得羅!

原文章由 owenmami 於 08-7-22 09:48 PM 發表
SARS will only affect those "dying schools".
There's no chance for knocking door unless the mother is an old girl, or really "connected".

03年影响很小,因我都在沙士発生前己經有咗,04年可能BB比較小。

我表姐個女係今年入圍的小朋友, 聽講第一round有好多20分都未能入到喎。第二round就講luck lor !

[ 本文章最後由 cwlbbs 於 08-7-23 16:25 編輯 ]

我都好耐無見到你posts, d 識得既媽咪唔見曬如hidemode, 可能仲有睇, 不過已回應啦!囡囡讀書好嗎?

原文章由 栗子媽媽 於 08-7-23 10:45 發表
HOW ARE YOU?  好耐冇CHAT啦

自從BK水水下
我同D FD 好多時都入哂M場
我家小主讀書................ 不過不失啦 (UNDER CONDITION 成隊人跟住陪佢溫書果隻)

你家小主又點呀, SORRY, 我有小小老人痴呆, 你家小主係咪TXX SXX 呀, 我今年識幾個人入TXX SXX 呀

原文章由 catcatmom 於 08-7-23 19:30 發表
我都好耐無見到你posts, d 識得既媽咪唔見曬如hidemode, 可能仲有睇, 不過已回應啦!囡囡讀書好嗎?

栗子媽媽

大個隻b已離開了ts很耐, 就快程分, 離開原因hidemode最清楚,
你地讀ts的kinder都知啦!我都唔想講,講曬好多人都仲好鐘意佢+嗎! 我同事個女,係讀你小公主間中學, 讀得好開心, 比小學時更開心, 因佢亞媽怕佢入番間中學,係小學時候谷得個女好"衡"! 係s m小學時全級排26,順利入番中學, 但細女唔冼,同你小公主一樣,直通車到中學.

原文章由 栗子媽媽 於 08-7-23 19:57 發表
自從BK水水下
我同D FD 好多時都入哂M場
我家小主讀書................ 不過不失啦 (UNDER CONDITION 成隊人跟住陪佢溫書果隻)

你家小主又點呀, SORRY, 我有小小老人痴呆, 你家小主係咪TXX SXX  ...

我都係15分,是否冇希望.

原文章由 cherriemama 於 08-7-21 10:58 發表
我諗你攪錯, 大抽獎係唔計分! 只係first round先計分, first round只得15分入到St. Mary 肯定冇可能!

catcatmom,
查實dragon梗係安心,放心啦
不過,都h.a.一樣好著重佢地既學業成績同德行
小主一年cup開始既英文堂已經係全英文架啦
學校一再強調,我地要達標,唔係中學由英中變中中點算
好在,小主人都受"谷",同埋返學都好開心
btw, 你g ts 幼稚園幾閒架啦 +埋小主係細女, 我兩母女最初果幾個月真係暈得一陣陣,用左幾個月至追到學校既步伐咋

ps. 我記得hidemode 個仔派得好好

原文章由 catcatmom 於 08-7-24 11:14 發表
栗子媽媽

大個隻b已離開了ts很耐, 就快程分, 離開原因hidemode最清楚,
你地讀ts的kinder都知啦!我都唔想講,講曬好多人都仲好鐘意佢+嗎! 我同事個女,係讀你小公主間中學, 讀得好開心, 比小學時更開心, 因佢亞媽怕佢 ...

第二輪 人人平等, 不過, 如果冇c校 backup, 真係幾驚架

原文章由 kiu128 於 08-7-24 11:24 發表
我都係15分,是否冇希望.

栗子媽媽

HIDEMODE細仔派小學, 派得很好,大仔派中學,一肚氣,唔知mud野事,希望佢上來8吓比我知. 我中有個細b 11月出生, 出年小一,
細b係慢過人地dd, 不過我覺無問題, 係大人辛苦d.以前ts小一已經係用全英文,無中文+!不過果陣時,好亂吓! 學校其實幾好,不過老師唔好, 朋友話sm 的老師好架, 你個女個間"天天" 都好架!話曬姊妹學校.

原文章由 栗子媽媽 於 08-7-24 11:40 發表
catcatmom,
查實dragon梗係安心,放心啦
不過,都h.a.一樣好著重佢地既學業成績同德行
小主一年cup開始既英文堂已經係全英文架啦
學校一再強調,我地要達標,唔係中學由英中變中中點算
好在,小主人 ...

想請問St. Mary以往有冇小一叩門位o架?

原文章由 wealth 於 08-7-25 11:02 AM 發表
想請問St. Mary以往有冇小一叩門位o架?

我都想知!

Yes and depends.

原文章由 鎧惠 於 08-7-30 23:45 發表

我都想知!

回覆 #33 rdc888 的文章

咁知唔知大概有幾多個位? 幾時interview? 因為都8月啦, 仲未收到通知interview.
‹ 上一主題|下一主題