用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德田李兆強小學媽咪入來此版再續
樓主: kt8001
go

德田李兆強小學媽咪入來此版再續 [複製鏈接]

重覆 。
重覆 。
=========================

關於 bbQ 確實日期 + 時間, 可以遲些再傾, 因為係四星期前做 booking.  先到先得。
我到時會 PM 你地, 到時用 e-mail 聯絡, 因為唔想將李兆强家長的私人聚會內容太公開。

chimi1128 kt8001

我個囡今日勁攪笑, 竟然在校車內同兩個小一C/E女孩子交換電話, 頭先仲兩人大保電話粥, 佢地仲話星期日大家出來去玩。三個人都不同班的。

而家d 小朋友社交好利害, 個小朋友講嘢好叻, 頭先同我(一位唔認識的陌生衣衣)講電話有問有答, 完全係【勁】。

你地見我囡主動熱情, 上次我囡強吻 kt8001 個仔, 原來一山還有一山高。

sukiho,
講個野你聽...話說我明天要交仔女的褓姆車費,司機會比個公文袋仔我,把錢放入比司機,咁一打開睇牛鯕咁大隻字寫$800.per 2, 我之前過佢total760.-per 2.咁我打電比佢問下啦!佢答我,咁呀!你照入$760.-,唔係果幾十蚊,而係如我不同佢講佢就照收,我覺得佢好古惑囉.....:;pppp:   

原帖由 Sukiho 於 08-9-2 14:25 發表

Hi! kt8001, hoganmama,

你哋小朋友升上二年級是讀哪一班呀?小兒讀2E班,升上二年級他的同學仔分派到不同班別,你哋係唔係都選擇普通話語文班,我見2A班好少人只得22個,請多多指教。

Sukiho ...

嘩!你終於現身啦....

原帖由 beywat496 於 08-9-2 17:18 發表
關於 bbQ 確實日期 + 時間, 可以遲些再傾, 因為係四星期前做 booking.  先到先得。
我到時會 PM 你地, 到時用 e-mail 聯絡, 因為唔想將李兆强家長的私人聚會內容太公開。

我個囡今日勁攪笑, 竟然 ...

beywat,
喂!星期六咪去ocean park拿奘, 我今日又收到聖馬太小學又係今日星期六拿奘, 都唔知去邊好,記住唔係我仔女勁, 係我勁.....哈哈哈哈.....不過拿完今次d 奘我要退隱下山, 傳受比我仔囡....

原帖由 beywat496 於 08-9-2 17:18 發表

我個囡今日勁攪笑, 竟然 ...

係呀, 我 下個月 31號約定你地去蘭桂坊見多d

原帖由 kt8001 於 08-9-2 17:28 發表
嘩!你終於現身啦....

唔當然係去聖馬太小學拿奘啦, 因為錯過機會就無啦。去 ocean park 幾時都可以去。

個作品係你做的, 你呢個女人仔都幾牟利。 【勁】

原帖由 kt8001 於 08-9-2 17:49 發表
beywat,
喂!星期六咪去ocean park拿奘, 我今日又收到聖馬太小學又係今日星期六拿奘, 都唔知去邊好,記住唔係我仔女勁, 係我勁.....哈哈哈哈.....不過拿完今次d 奘我要退隱下山, 傳受比我仔囡....

...

beywat,
你講得岩, 我已問過佢,佢地話可以post 奘及4 ocean ticket 比我... 所以我等秋天才去重好, 不過佢話因果日都好多明星表演玩遊戲,每人有份記念品, 現冇得拿囉.... 又會咁岩同一日,激死人啦!
原帖由 beywat496 於 08-9-2 18:09 發表
唔當然係去聖馬太小學拿奘啦, 因為錯過機會就無啦。去 ocean park 幾時都可以去。

個作品係你做的, 你呢個女人仔都幾牟利。 【勁】

Good morning to all ~

今天忘記比把傘給囡囡返學, 希望放學時晴天啦。

今天書包都幾重, 要帶五科書本。

kt8001

今天要考驗我女是否能依我指示做嘢, 交書本給你仔仔。希望佢拾吓拾吓的交到你仔手。稍後收到話比我知好嗎。

今天要交飯單。

原帖由 kt8001 於 08-9-2 17:25 發表
sukiho,
講個野你聽...話說我明天要交仔女的褓姆車費,司機會比個公文袋仔我,把錢放入比司機,咁一打開睇牛鯕咁大隻字寫$800.per 2, 我之前過佢total760.-per 2.咁我打電比佢問下啦!佢答我,咁呀!你照入$760.-,唔係果 ...

kt8001,

咁都得。

Sukiho

原帖由 beywat496 於 08-9-3 09:09 發表

kt8001

今天要考驗我女是否能依我指示做嘢, 交書本給你仔仔。希望佢拾吓拾吓的交到你仔手。稍後收到話比 ...

各位早ar,

我聽我個女話老師這兩天小息時都唔比佢哋出課室 但今天應該可以LA  希望佢哋成功交收

我call 左亞love, 佢 o.k. 預佢1大1小.

原帖由 kt8001 於 08-9-2 16:23 發表
ktmami,
問下亞 love去唔去呀!....  

我找唔到,

原帖由 kt8001 於 08-9-2 16:55 發表
ktmami,
你有冇睇過bk topic有個幫人找上門補習的link你有冇睇過呀!

beywat,
我再睇睇你個女做唔做到嘢先...

原帖由 beywat496 於 08-9-3 09:09 發表

kt8001

今天要考驗我女是否能依我指示做嘢, 交書本給你仔仔。希望佢拾吓拾吓的交到你仔手。稍後收到話比 ...

原帖由 kt8001 於 08-9-2 16:55 發表
ktmami,
你有冇睇過bk topic有個幫人找上門補習的link你有冇睇過呀!

kt8001,

你睇以下條 link 幫唔幫到你,

http://www.ectutor.com/index.asp

Sukiho

Dear Al,
激死我啦!今早上bk又上不到啦! short short地啦! sorry呀咁遲reply你地.
Sukiho,
其實唔係我找補習, 而係ktmami找, 我幫佢留意下啫,
不過都好多謝你! 你真好.....今日你地有功課未呀! 我仔同個女都有少量了...  
原帖由 Sukiho 於 08-9-3 13:38 發表

kt8001,

http://www.ectutor.com/index.asp

Sukiho

oh!
太好了, 佢都來呀!...正! 我地可重逢啦!自從eng city 果次我見過就失散左咁....幾個月無見隔三秋....oh!
原帖由 ktmami 於 08-9-3 11:55 發表
我call 左亞love, 佢 o.k. 預佢1大1小.

chiemi,
今日有功課la, 我又要陪太子讀書啦! 我唔知你會唔會bring 無比滴返學, 因好多蚊的, 最多是早會時咬....如知果日有早會, 會叫亞女一早隻腳搽了少許白花油先, 有d味, d 蚊唔會追住佢咬

原帖由 chiemi1128 於 08-9-3 11:33 發表

各位早ar,

我聽我個女話老師這兩天小息時都唔比佢哋出課室 但今天應該可以LA  希望佢哋成功交收

Sukiho,

tks. 我E+就是經這間找

K8001,
看來我和你的綱名, 真是太似, 的MAMI好易MIX UP.

原帖由 Sukiho 於 08-9-3 13:38 發表

kt8001,

Sukiho

ktmami,
係呀! 咁咪好囉, 我講錯嘢都當果個係你......哈  

原帖由 ktmami 於 08-9-3 16:06 發表
Sukiho,

tks. 我E+就是經這間找

K8001,
看來我和你的綱名, 真是太似, 的MAMI好易MIX UP.
‹ 上一主題|下一主題