用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

原帖由 Hayley04 於 08-9-5 17:38 發表
each student brings different things on Mon. Hayley brings moon cake. Some bring others.

我昨晚問婷婷有沒有把月餅交給周老師,她話沒有,因為她沒有話俾老師知她帶了月餅回校。不過她說老師有張便條給家長。後來才知道她要帶2個楊桃回校。

[quote]原帖由 zoe媽咪 於 08-9-6 09:30 發表
我昨晚問婷婷有沒有把月餅交給周老師,她話沒有,因為她沒有話俾老師知她帶了月餅回校。不過她說老師有張便條給家長。後來才知道她要帶2個楊桃回校。 ... /quote]

zoe ma & vic
heili負責帶月餅,不過張便條寫10/9先要帶,
我諗係慶祝中秋節呱。

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位,

我好慘呀.....係屋企login唔到教育王國, 所以想搭傘都唔得

kylie都係10/9帶月餅回校, 我記得好似星期五著便服帶燈籠回校慶祝.

我個女都冇說有東西帶返校,現在聽到我問,又話有野帶返校,唔知真定假

原帖由 schau28 於 08-9-5 13:52 發表
剛剛和阿囡通完電話, 她負責bring月餅.. 她話每個小朋友負責不同的東西...有些要bring水晶梨..  

原帖由 kylie_mom 於 08-9-6 10:38 發表
我記得好似星期五著便服帶燈籠回校慶祝.

仲有要帶書包添呀

原帖由 CHARLES2007 於 08-9-7 08:37 發表
我個女都冇說有東西帶返校,現在聽到我問,又話有野帶返校,唔知真定假

囡囡仲有提我,要帶紙盒(清潔吉盒)做筆筒勞作添呀)))))

醒目開學勳章 貢獻勳章

上個禮拜五通告內有便條話10號要帶某樣中秋應節食品架, 我個晴晴要帶月餅
原帖由 CHARLES2007 於 08-9-7 08:37 發表

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

係星期三帶燈籠同指定應節食品呀, 星期五就著便服同帶書包
原帖由 kylie_mom 於 08-9-6 10:38 發表

kylie都係10/9帶月餅回校, 我記得好似星期五著便服帶燈籠回校慶祝.

各位遲左報到tim~ 差d唔識入黎~
紀妤有2個楊桃番學... 仲同我講同晴晴一齊坐. 你地好嗎.. ?
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

醒目開學勳章 貢獻勳章

你10月幾時生呀? 身體各樣ok嗎?
原帖由 kylam100 於 08-9-8 11:29 發表
各位遲左報到tim~ 差d唔識入黎~
紀妤有2個楊桃番學... 仲同我講同晴晴一齊坐. 你地好嗎.. ?

明年小一維持大班學校名單
雖然小學小班教學明年推行,不過共160所小學申請維持大班,部分校網學額因供應不足而暫時無法推行小班。
家長替子女選報明年入讀小一,可選擇維持大班或小班的學校。以下是2009年小一維持大班的學校:
(明報)9月9日 星期二 07:20

聖羅撒學校,學額:120 (full text see below link)

http://hk.news.yahoo.com/article/080908/4/84cv.html
原帖由 monkey妹 於 08-9-8 12:02 發表

原帖由 Hayley04 於 08-9-9 08:33 發表
明年小一維持大班學校名單
雖然小學小班教學明年推行,不過共160所小學申請維持大班,部分校網學額因供應不足而暫時無法推行小班。
家長替子女選報明年入讀小一,可選擇維持大班或小班的學校。以下是2009年小一維持大班的 ...

多謝有關資料!
請問當聖羅撒小學明年搬去坪石後,她的校網號碼會否更改?

原帖由 monkey妹 於 08-9-8 12:02 發表

10月26日.. 週身痛. 7個月已經開始成日宮縮. 呢個月仲預到我想死... 行路都用拐拔.. 你又點AR....

昨日MS CHAN無收到個紙盒, 會5會今日先做筆桶..?
記得明日帶生果, 星期5帶燈籠著便服~
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

Dear Kylam100,

Congratulations!!!

When you see your healthy, lovely and cutie baby later, you will forget all the pain you have been suffered during your pregnancy period…

For our daughters’ school matters, as I know, our daughters (K2F) need to bring one kind of mid-autumn related food as assigned by the teacher and a Lantern back to school tomorrow (Wed).

原帖由 kylam100 於 08-9-9 10:37 發表

10月26日.. 週身痛. 7個月已經開始成日宮縮. 呢個月仲預到我想死... 行路都用拐拔.. 你又點AR....

記得明日帶生果, 星期5帶燈籠著便服~ ...

it is a good question. I never think of.

I guess it would not change as the school is moved for 2-3 years only.

原帖由 zoe媽咪 於 08-9-9 09:20 發表

多謝有關資料!
請問當聖羅撒小學明年搬去坪石後,她的校網號碼會否更改?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都ok啦, 間唔中腰骨痛同抽筋果d囉, 咁你係唔係响聯合生呀? 我都預計呢次第二胎可能會早生, 可能10月尾/11月頭會生架啦   

我見晴晴書包無左個紙盒, 應該尋日有收到呀

原帖由 kylam100 於 08-9-9 10:37 發表

記得明日帶生果, 星期5帶燈籠著便服~ ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

i guess no change too
原帖由 Hayley04 於 08-9-9 12:15 發表
it is a good question. I never think of.

I guess it would not change as the school is moved for 2-3 years only.

我都估無轉啦...

斯渝的紙盒都是無收到, 信班媽咪有無發現昨天的書包有一隻vcd呀... 阿囡話親子活動要和媽咪一齊睇, 我們昨晚睇左good morning的story, 都ok...

原帖由 monkey妹 於 08-9-9 12:23 發表
i guess no change too

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁晴晴果個紙盒係收左定佢亂放左去邊

書包係有vcd呀, 會今晚先睇

原帖由 schau28 於 08-9-9 12:30 發表
斯渝的紙盒都是無收到, 信班媽咪有無發現昨天的書包有一隻vcd呀... 阿囡話親子活動要和媽咪一齊睇, 我們昨晚睇左good morning的story, 都ok...

...

媽媽剛剛致電, k2每逢星期六有drawing堂.. 不過是自願性質... 最早是9時上堂, 今日有2樣功課...

原帖由 monkey妹 於 08-9-9 12:40 發表
咁晴晴果個紙盒係收左定佢亂放左去邊

書包係有vcd呀, 會今晚先睇
‹ 上一主題|下一主題