用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09 K1G am (Kent Rd) please chat here!
樓主: Ng360
go

08/09 K1G am (Kent Rd) please chat here! [複製鏈接]

原帖由 bjw 於 08-9-27 10:25 發表
好搞笑我問永永識唔識琬喬,佢話琬喬今日曳曳比老師罵.
係呀,我個女放學後我問佢有無曳,佢同我講話佢cry,因為miss cheng收左佢個鎖匙扣,我於是打電話你miss yu了解情況,原來上堂嘅時候,我個女攞個鎖匙扣出嚟玩,miss cheng叫佢收好我個女唔收,仲繼續玩,於是miss cheng 收左個鎖匙扣話落堂先俾返佢,於是我個女就cry囉,佢同miss講話俾多一次機會佢,話下次唔會,仲向miss say sorry, 到最後miss俾返佢先唔cry,真係激死我,不過,原來miss 上2星期有俾其他同學帶玩具返學,所以我個女先帶,好彩我了解件事先丙佢。另外,miss 話佢把口真係好叻同識好多野,問我佢講邊問n1, 佢都無讀n1,我自己得閒教下囉。

原帖由 tommysimmy 於 08-9-26 23:20 發表
我個女都係K1G叫善喻 (amy)講野都ok !
佢buy school bus,佢有日突然講左句how old are you ? I am 3year old !勁!勁!
但always問佢學d咩.佢話餵魚,扒低休息,去洗手間,再扒低休息 ...
我唸可能kv教,因為miss yu話我個女上堂有時無心機,話可能我個女已經識,因為我個女2歲己经識講簡單英文

哦, 咁我認得你地喇. yuen kiu都好靚女呀, 因為佢mommy都靚麻. 原來佢調左組.

你記唔記得sheldon呀, 佢就係orientation cry到連課室都唔入果個喇... 真係醜死.

唔係miss cheng呀, 係miss tse (讀miss姐). 咩原來可以帶玩具架? 我都唔知bor. 我以為佢地安排d小肌肉training既玩具, 而小朋友只可以玩果d.

原帖由 yuenkiu 於 08-9-29 15:12 發表
係呀,我個女有d胎記响臉,但原來佢上個星期左去香蕉組

miss yu 話頭2星期驚小朋友唔適應先准佢哋帶小玩具,依家唔得
原帖由 Ng360 於 08-9-29 17:41 發表
哦, 咁我認得你地喇. yuen kiu都好靚女呀, 因為佢mommy都靚麻. 原來佢調左組.

你記唔記得sheldon呀, 佢就係orientation cry到連課室都唔入果個喇... 真係醜死.

唔係miss cheng呀, 係miss tse (讀miss姐). 咩原來 ...

永永唔係同sheldon去洗手間.

琬喬無讀n1真係好叻.永永今日返學又曳曳,朝早唔肯起身.

有問佢老師係咪教左london bridge,佢話係,係音樂室.問佢今日琬喬有無曳曳,佢話無,我問佢sheldon佢唔答,老師係咪叫中文名,永永好似唔識sheldon咁,我比shelon大頭相佢睇,佢又話認得,咁都認得都唔知係咪.

sheldon中文名係軒瑋. 不過佢個名牌係sheldon, 而miss yu都會講sheldon. 大頭相見唔到個樣架bor, 永永好醒bor, 咁都知.

sheldon佢好like返學, 星期六日佢成日問我: 叔叔揸車返學, 我同佢講no school today, today is holiday. 所以, 星期一佢有得返學好開心, 星期日佢仲同我講d學校既事, 見到佢有進步, miss yu又話佢有進步, 好開心呀.  

原帖由 bjw 於 08-9-29 20:16 發表
永永唔係同sheldon去洗手間.

琬喬無讀n1真係好叻.永永今日返學又曳曳,朝早唔肯起身.

有問佢老師係咪教左london bridge,佢話係,係音樂室.問佢今日琬喬有無曳曳,佢話無,我問佢sheldon佢唔答,老師係咪叫中文名,永永好 ...

永永呢排唔係好鍾意返學,可能佢真係好累,無辦法工人搞佢唔掂,飯又唔食覺又唔訓,所以朝早唔願起身.不過呢排都好d開始都有講下小小學校的野,噚晚返嚟係咁唱生日歌,話聽日係中國人生日,所以放假,我問佢邊個話比你知架佢話老師.成日玩住架巴車士,話校巴.

同我新工人一樣, 攪sheldon唔掂, 朝早起身都無野, 係擦牙就cry, 放學沖涼又cry. 唔知係唔係佢雞手鴨腳, 我好多次沖比工人睇, sheldon連工人企響度睇都唔佢走, 真係無符.

原帖由 bjw 於 08-10-1 09:27 發表
永永呢排唔係好鍾意返學,可能佢真係好累,無辦法工人搞佢唔掂,飯又唔食覺又唔訓,所以朝早唔願起身.不過呢排都好d開始都有講下小小學校的野,噚晚返嚟係咁唱生日歌,話聽日係中國人生日,所以放假,我問佢邊個話比你知架佢 ...

你咁放心比工人同sheldon沖涼,我個工人就唔得,喂餐飯都可以唔小心整親永永,比佢激死,係咁同我講對唔住.放學返嚟食完飯2點幾訓到成5點都未訓著,都唔知佢點搞,今日仲衰,永永話唔鍾意細佬,仲想打佢添,都唔知個工人同永永講咩,奀時我地係度都唔會咁.唉!

原帖由 Ng360 於 08-10-2 11:45 發表
同我新工人一樣, 攪sheldon唔掂, 朝早起身都無野, 係擦牙就cry, 放學沖涼又cry. 唔知係唔係佢雞手鴨腳, 我好多次沖比工人睇, sheldon連工人企響度睇都唔佢走, 真係無符.

...

你意思即係個工人分化兩兄弟? 又會咁既.

而家係唔係一個工人湊2個? 佢好似唔係好得bor. 有無其他人可以睇下佢地架.

我個工人都算醒目, 可惜比我個仔蝦, 食住佢. 所以控制唔到佢. 講到午睡, sheldon又係無定時, 返學日子, 有時響車瞓左就唔使zzz, 放假日子就1點瞓到3點. 所以我都唔想佢放咁多假. d schedule好亂.

原帖由 bjw 於 08-10-2 22:06 發表
你咁放心比工人同sheldon沖涼,我個工人就唔得,喂餐飯都可以唔小心整親永永,比佢激死,係咁同我講對唔住.放學返嚟食完飯2點幾訓到成5點都未訓著,都唔知佢點搞,今日仲衰,永永話唔鍾意細佬,仲想打佢添,都唔知個工人同永 ...

都唔係話分化,係覺得個工人好多野處理得唔好,搞到佢爭寵所以話唔鍾意,我個工人緊係唔得,好多野都要99幫,99住樓下,好多時都會幫手但唔係成日係度,飯又唔使煮,搞二個都搞唔掂激死!

哦, 你有99睇住就好啦. d工人係咁架喇, 佢地返工係等時間過, 唔係用個心想做好份工.

尋日係假期, 但係我工人話無地方去, 又想搵多d, 咁就放半日, 我叫佢1點前返, 點知佢2點先出現, 我當時出左街, 我問佢做咩late, 佢問返我, 你無睇notice咩? 我響雪櫃度貼左notice話左比你知2點返啦. 我問佢, 你有notice係唔係代表我say yes. 佢先識講sorry...

你話佢係唔係醒目得滯, 欣間等我打比agent叫佢同個工人傾下先.

唉!唔好講工人,一講就把幾火,咩都搞唔掂.你會唔會去家長日,我見11點.呢排亞囝返學就好d開始會講下學校野,不過都係好少,上音樂堂係音樂室miss au彈琴.不過係屋企就好曳.

同意, 我地愛仔號係講仔會比較興奮.

我會去家長日呀, 我遲你一個鐘, 到時睇怕你都走左lor. 你會唔會同老公去呀? 可能一齊去好d.

sheldon過2個星期生日, 唔知可唔可以訂個cake響班入面share呢? 你有咩建議?

我老公點會同我一齊去,最多車我係門口等我.平時我同佢講我打比miss yu佢都唔會問多句我地講過D咩.

我唔知佢地比唔比買CAKE返去,但應該差唔多開生日會,因為佢地好似二個月開一次,9月無開就應該10月會開.預祝sheldon生日快樂先,有咩節目呀.永永生日我地去左廸士尼酒店食自助餐,佢好開心係咁叫minnie同佢影相,襯佢地未要比錢食一次過左三歲就要比錢架la!

多謝, 仲多謝你建議.

你老公係唔係怕醜呀, 響門口等都唔入去. 咁我可能響orientation無見過你, 因為我見到的家長多數有兩個人一齊出現的. d男人係咁架喇, 我隻c6都係唔理架, 不過我夾硬講佢聽. n1時見家長佢都係好似旁聽的.

永永過左生日拿? 佢係幾時架?

廸廸尼buffet同酒店sheldon1歲生日去左喇, 果時新開張, 信用咭有優惠, 好似under$2,000就可以住1晚disneyland hotel + 2人buffet. 好抵.  

今年book左club house同到會, 同d家人朋友一齊慶祝下. 至於學校, 上星期五miss yu打比我, 我順便問佢, 佢話平日唔可以買cake share. 而b-day party當日就會再派notice比我地d小朋友生日既家長, 到時係可以買cake, 小禮物, 不過miss yu叫我唔好客氣, 因為學校已經有cake同小禮物送比小朋友架喇. 加上有cream既cake可能會食得好dirty.

或者我自己整個cake比佢啦, mango mousse, chocolate cake咁啦.  如果要整小禮物, 要整34份bor... 好甘..

hi

my daughter is 曉昕 ,讀K1G kent ,nice to meet you  , she was born on20.02.2005, she went to school by school bus ,so i can't talk to Miss yu only i call her.
請多多聯絡,my daughter cannot told me about in school
many thanks

miss yu 仲咁勤力仲周不時打比妳.

我C6唔係怕醜,不過佢成日都唔理呢d野話小話老婆搞大事先佢搞喎!

永永5月生日過左,我又係在佢一歲左右同佢去過一次廸士尼,但個時同而家分別好大,個時仲咩都唔識,傻下傻下,而家唔同,又剛好C6公司有平飛買所以都會再同佢去多一次.

你咁勁自己識整CAKE,不過如果要整34份小禮物都真係好甘.你又大住個肚,休息多D.係喎唔記得問你幾時預產期.

Hi minamidopey,

nice to meet you!曉昕係咩組, 佢二月係大囡都應該識講好多野,不過可能又係好似我個囝咁,唔係好鍾意講學校野,不過見佢都有進步都好開心,今日同我講miss au病左無返學,咁我問佢咁係咪無上音樂堂佢答我係!

Hi
my daughter 話係apple組,都唔知係真定假?我friend 話有小text,係怎樣?我嗰女話佢識,但又唔知佢好唔好,你哋知道?可否一同分享?我家長日10:15你哋幾時?

家長日, 我18/10 12:00時呀, 到時你地都走哂lor...

其實我整cake唔叻架, 只係識整d超級easy的, 而今次我只係買現成一盒的蛋糕粉, mix埋d蛋, 奶就可以bake喇. 如果自己撈粉的, 之前都只係試過整tiramisu, cookies, apple cake. 是初入門的level.

而家我只係5個月, 個肚未算好大, 大肚衫都唔使著住. 預產期係2月3日呀, sheldon個妹係大女黎架, ha ha... 但係d人話kv無分兄弟係唔係校友, 所以我都唔知有無機會比個囡讀kv. 相對女仔選校好似好多選擇, 例如st. paul convent, st. rosa, 栛恩都係一條龍, 好似幾好咁.

尋晚返屋企, sheldon同我講: how are you? 真係開心死我, 我響bk知道係學校教的, 佢咁like學校, 真係好喇.
‹ 上一主題|下一主題