用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 急! 誇區選校 嘉諾撒小學(新蒲崗) vs 陳瑞琪小學, 點好 ...
樓主: summe
go

急! 誇區選校 嘉諾撒小學(新蒲崗) vs 陳瑞琪小學, 點好 ? [複製鏈接]

Hi Funny

我都係住TKO, 請問搭校車由TKO去CSK要幾耐?  ........6:50am 上車7:30am到,大部份校車多數7:30am到

係搭校巴(大巴?)定係褓姆車?  車費幾多? ............褓姆車TKO有兩架 $760來回

另外, 你介唔介意話我知你小朋友之前讀邊間幼稚園? ............培道

升小一時銜接ok嗎?.........ok no problem

會否好辛苦? ............小朋友比大人想像中強,放心!係有機個月遊雲期   實熟正常

可以分享一下點解妳會選CSK 唔選喇沙 .......我係BK成日都答,你不如問問自已想要乜?
有家長非喇沙唔讀,咁你預左考私小back up,叩門,買大開細的風險。我自問心血小,又唔想2nd round 唔好帶仔仔四圍去叩門咁狼背。我但願平隱過渡,仔仔亦無必要有叩門的壓力。而且入到CSK我都好滿意。但我都有back up ge培道一定收我仔仔ge。
我有朋友同年佢喇沙,我CSK.我朋友1&2round 都唔得,去左私小。

醒目開學勳章

Thanks Wensi.

咁我想問下妳, 有無考慮過TKO的小學??  THANKS.

原帖由 Funny 於 08-9-12 11:23 發表
Thanks Wensi.

咁我想問下妳, 有無考慮過TKO的小學??  THANKS.

Hi

無考慮過TKO的小學,我屋企人係 34 and 35 區都有地址。而且TKO中學麻麻,叻ge學生升中都跨區出去。不如早D出去讀。

‹ 上一主題|下一主題