用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 三十分鐘食午飯時間足夠嗎?
樓主: onetiger
go

三十分鐘食午飯時間足夠嗎? [複製鏈接]

元朗的中都百貨正在減價清貨, 聽說那裏都有很多款的

飯盒, 而且價格非常便宜,你們可以去那裏看看!!

原帖由 onetiger 於 08-9-27 20:43 發表

台灣三光牌- will go buy tomorrow....Thanks

阿寶:

如果我沒有記錯的話,好像和美利簽的是三年合約,而不

兩年! 所以還有痛苦的兩年要熬!!

quote]原帖由 家熹媽咪 於 08-9-27 19:59 發表

Dear all :

其實大家對食飯既問題都好頭痛 , 不如又同大家分享多少少丫 !

學校食飯時間係由12;50pm - 13:20pm , 其間當然唔會包括抄未抄完既手冊 / 洗手 / 去廁所 / 添水/ 開飯盒同拎餐具等 ... 啦 ! 所以 , 第 ... [/quote]

原帖由 jun7511 於 08-9-28 11:13 發表
阿寶:

如果我沒有記錯的話,好像和美利簽的是三年合約,而不

是兩年! 所以還有痛苦的兩年要熬!!

quote]原帖由 家熹媽咪 於 08-9-27 19:59 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images ...

小君君 :

出年到期咪3年囉 , 上年食咗一年 , 今年係第2年 , 出年咪第3年囉 ! 哈哈 ~ 喂 , 10月份喇喎 ~ 你好似要開工喇喎 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

醒目開學勳章

原帖由 家熹媽咪 於 08-9-27 19:34 發表

patsy :

哈哈 ~ 識我既人 , 不管係自己朋友或網上識既媽咪都知 , 阿寶係隻冇手冇腳既雀仔 , 我從來都唔鍾意比人點我做野 , 咁又點會幫學校做野呢 ?

因為自己都做過新手媽咪 , 以前阿仔初入幼稚園既時間 , 上網 ... 不過 ... 好果學校想出糧比我 , 我一定唔會拒絕啦 ! hehe~

家熹媽媽,

你知唔知出便d"乾收銀" (consultant) 收得幾貴? 我驚如果學校要出糧比你, 就要加學費, 你都唔想我地百上加斤嫁!!!

wawa

Antie Po:
    多謝你的溫馨提醒!!! 我當然記得啦!!

不想記得都不行啦!!

原帖由 家熹媽咪 於 08-9-29 01:30 發表

小君君 :

出年到期咪3年囉 , 上年食咗一年 , 今年係第2年 , 出年咪第3年囉 ! 哈哈 ~ 喂 , 10月份喇喎 ~ 你好似要開工喇喎 !

原帖由 wawaliluk 於 08-9-29 09:46 發表

家熹媽媽,

你知唔知出便d"乾收銀" (consultant) 收得幾貴? 我驚如果學校要出糧比你, 就要加學費, 你都唔想我地百上加斤嫁!!!

wawa

哈哈 ~ 傻啦 ! 學杖先冇咁蠢 , 請我呢個字都唔識多隻既人嚟做"狂收頓" 呀 ! 你睇我地校長個樣都知佢數口精啦 ! 哈 ~   有怪莫怪 , 阿寶唔識世界 !
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原帖由 jun7511 於 08-9-29 18:31 發表
Antie Po:
    多謝你的溫馨提醒!!! 我當然記得啦!!

不想記得都不行啦!!

哈哈哈 ~ 知我者 , 都係得小君君一人啦 !
‹ 上一主題|下一主題