用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔區選校
樓主: amychukityi
go

灣仔區選校 [複製鏈接]

Marymount 係好多人首選,甘咪好難入?
我女現時係st. james讀k2,我覺得幾好,不過唔知primary點!  請大家俾d意見, thanks!
同埋請問e區有邊間好既primary係英小?

醒目開學勳章 王國長老

如果係一線名校, 唔好期望叩完門會有feedback(更加唔會理你做咩叩門tim啦)
例如marymount, 第一輪20分都要抽, 大把舊生女女入唔到, 要叩門都排先過果d無聯繫既學生啦

candy_kent
我只叩marymount一間咋, 有私校做back-up嘛, 盡人事得就得, 唔得就算了
原帖由 ma90a31 於 08-10-31 02:17 PM 發表
就算直資收了妳的孩子
我們還是可以等到統一派位後再去扣門

不過  對方一定會問
為什麼要扣囉
因為 妳都已經有學校可以唸了

(我問過仔幼稚園校長過了   ) ...

我唔係好明, 去年我都有為囡囡報mps, 不過學校話不設叩門, 請問點先可以去叩?

原帖由 Charlotte_mom 於 08-10-31 19:28 發表
如果係一線名校, 唔好期望叩完門會有feedback(更加唔會理你做咩叩門tim啦)
例如marymount, 第一輪20分都要抽, 大把舊生女女入唔到, 要叩門都排先過果d無聯繫既學生啦

candy_kent
我只叩marymount一間咋, 有私校做ba ...
‹ 上一主題|下一主題