用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

hongmimi,

頭先打錯字, 係買2個! 唔該晒~

掘蜆
日期 : 6月6日(日子暫不會變,因為要睇潮汐)
時間 : 下午(大約食完午飯出發)
地點 : 銀擴彎或者去新地方。
工具 : 自備
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama
2. 天 藍
3.
4.
5.
6.

承你貴言

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 09:26 發表
昊藍一定考第一

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-26 09:22 AM 發表
626mama / snoopyhk / rplyan,
你哋上個星期收唔收到學校個 email ,若收唔到,我再 email 比你哋。
子聰 d 扁豆淨番 3 棵 ,其餘唔係 C o左,就係斷 o左 ,最高果棵有佢哋功課紙 6-7 格咁高,反而 d 綠豆 ...
.
ElainAiolia / snoopyhk / rplyan,

我收到通告後,第二朝就收到喇,唔該晒。

我多手落肥,有一盆就黎死晒。而家死了二棵,仲有4棵都就死。昨天有人係我個BLOG度教我....
可以試吓剪開支膠飲筒(飲汽水嗰啲)逐條套住佢哋, 咁就唔會因為重得制"the"哂落嚟, 又唔怕扎得實得制會斷囉~
我影左相,一陣POST BLOG,妳地有興趣可以入去睇下。
我回家就些,OK喎,妳地都可以試下,不過....我套條飲筒時,用手推入飲筒時,又比我整斷左,果棵仲生得好靚添架,唉...又死埋。我24號度高做功課,最高果棵有佢哋功課紙10格咁高。

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:32 AM 發表
hongmimi,

唔使咁客氣! 我都係將我所見所聞告知, 但你信
我眼光既話, 我覺得這間學校幾好, 同近你婆婆
到好適合匡匡, 下年你一定要去聽下~
真唔好意思! 我有個請求你可唔可以同我買個掘
蜆扒, 真係十分十分之唔好意 ...

天藍,

歡迎加入,哈哈.....

天藍,
妳想買同款2個 or 兩款唔同各1?

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:50 發表
hongmimi,

頭先打錯字, 係買2個! 唔該晒~

各位,
6月6日我知匡爸一定放假...因為果日佢要考試

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:51 發表
掘蜆
備註 : 記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前 ...

天藍,
昊藍都係一次半次啫! 係咪唔舒服影響?

匡匡一樣周不時做咩總係扭扭寧寧叫幾百次, 有時搵"著數"氹下都仲得, 有時要"超級大聲"渴佢先"CC氣"去做~
鬧完佢會喊或嬲都算好, 佢係"軟皮蛇"果種...

原帖由 天藍 於 09-5-26 09:46 發表
但今早昊藍好扭計一時又話唔食早餐, 一時又
話要玩玩具, 仲之就扭扭寧寧, 今早比我鬧左
一餐先出門口, 嬲包包咁既樣, 見到d同學仔上

hongmimi,

原來有唔同款, 咁每款各一, 唔該晒!

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 10:14 發表
天藍,
妳想買同款2個 or 兩款唔同各1?

ElainAioilia,

學校 email收到, 1個成3x, 睇到眼都大。

D扁豆, 最高果棵有功課紙 7 格咁高, 不過有d都係生了少少牙就唔大, 一共有9棵。

食嘢快過子聰都幾難, 唔最尾已叻叻。

原帖由 hongmimi 於 09-5-26 10:19 AM 發表
各位,
6月6日我知匡爸一定放假...因為果日佢要考試mouth:" />mouth:" />

澳...................NO:cry:

不過..................祝匡爸成功

原帖由 snoopyhk 於 09-5-26 12:11 PM 發表
ElainAioilia,

學校 email收到, 有1個成3x頁, 睇到眼都大。

D扁豆, 最高果棵有功課紙 7 格咁高, 不過有d都係生了少少牙就唔大, 一共有9棵。

食嘢快過子聰都幾難, 唔最尾已叻叻。 ...

snoopyhk,

如果軒軒在場,包尾一定係佢。

掘蜆
備註 :記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama
2. 天 藍
3. ElainAiolia
4.
5.
6.

天藍,
昊藍時快時慢,要睇佢果日心情,同埋食乜,我見佢食燒賣比較快 d,不過可能有時佢食完嘢就返畫班,無咁快肚餓,所以食得慢 d。

626mama,
子聰果 d 都好 "the",我已經插 o左 d 木筷子同 d 鐵線幫助佢哋,好似好少少,你果個方法,遲 d 試下先。

hongmimi,
6/6 匡爸考試,一定放假,咁佢考上午 / 下午?有無機會一齊做掘蜆精英隊隊員?

天藍,
昊藍時快時慢,要睇佢果日心情,同埋食乜,我見佢食燒賣比較快 d,不過可能有時佢食完嘢就返畫班,無咁快肚餓,所以食得慢 d。

626mama,
子聰果 d 都好 "the",我已經插 o左 d 木筷子同 d 鐵線幫助佢哋,好似好少少,你果個方法,遲 d 試下先。

hongmimi,
6/6 匡爸考試,一定放假,咁佢考上午 / 下午?有無機會一齊做掘蜆精英隊隊員?

天藍,

626mama,

hongmimi,

掘蜆
備註 :記得一定要帶傘/小摺椅,帶定幾個垃圾袋去裝自己D手袋,因為地下係好濕既!搭車去之前係東澮城地牢既taste買定野食野飲,買多兩支水都唔怕,因為好熱會飲好多水!最緊要當然記得買定掘蜆工具啦,吉之島$10店有好多款,唔想買既可以係屋企搵d舊鑊鏟,總之一定要好硬既野,用膠工具或小朋友沙灘工具一定掘唔到的。
報名人數 :
1. 626mama (死....可能唔得添)
2. 天 藍
4.
5.
6.

原帖由 ElainAiolia 於 09-5-26 02:09 PM 發表
626mama,
子聰果 d 都好 "the",我已經插 o左 d 木筷子同 d 鐵線幫助佢哋,好似好少少,你果個方法 ...

ElainAiolia,

我真係出盡百寶。
希望唔好死下一棵,死下又一棵啦,昨天已經比我整到3棵死左,有4棵都係...快喇。

掘蜆
報名人數 :
1. 626mama (死....可能唔得添)
2. 天 藍
4.
5.
6.

果日要去旅行, 今次輪到我唔參加得。  
(snoopyhk)

626mama,
聰爸話未 C 晒的話,可以由得佢先,因為有時會無端端生番喎,不過唔知真定假?

6/6 你有乜事唔去得?
‹ 上一主題|下一主題