用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如何部署升中??
樓主: Zap
go

如何部署升中?? [複製鏈接]

醒目開學勳章

hi,

totally agree!!

yuk hei mum

原帖由 Zap 於 09-6-4 22:40 發表
我以為有一樣運動ok就得添~咁咪要學好多樣運動囉~  

會唔會周身刀,無張利 仲有,如果學咁多樣運動,d時間真係冇乜,仲要顧住平時d成績
真係做人亞媽甚艱難! ...

我想問點知學校是band1中,尾, band2頭, 中,尾?
憑學校概覽又可了解學校校風及著重甚麼, 喜歡甚麼學生?

阿仔成績一般, 不知佢會否發力, 不知如何選擇合適學校?

我識家長不多, 希望各位多些分享, 指點吓我這隻迷途羔羊?

學校和老師會知, 但唔會講.
唯有靠上網SEARCH多D資料, 最好當然問番該校既家長和學生口碑及意見.

原帖由 meyonw 於 09-6-5 10:59 發表
我想問點知學校是band1中,尾, band2頭, 中,尾?
憑學校概覽又可了解學校校風及著重甚麼, 喜歡甚麼學生?

阿仔成績一般, 不知佢會否發力, 不知如何選擇合適學校?

我識家長不多, 希望各位多些分享, 指點吓我這隻迷途 ...

原帖由 MonaLeung 於 09-6-5 12:15 發表
學校和老師會知, 但唔會講.
唯有靠上網SEARCH多D資料, 最好當然問番該校既家長和學生口碑及意見.

請問如油尖旺band1尾或band2頭, 有甚麼學校?
聖方濟中學是否band1, 教學情況如何? 難入嗎?

請指點!

醒目開學勳章

請問如果在沙田區有什麼學校是BAND1的,

我淨係知曾肇添同呂明才,林裘謀這幾間是

BAND 1.因亞仔在沙田讀小學的成績尚算OK

唔知點排以上幾間中學的次序呀.請大家比

吓意見我參考吓
‹ 上一主題|下一主題