用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 "88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) ...
樓主: k.kay
go

"88網"小一大抽獎結果(大家一齊分享下) [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-8 12:24 發表
我星期六交FORM既時侯佢已經約了我INTERVIEW時間..

你係講沙官定陳元喜? 我星期六交o左沙官, 佢就咁叫我放底就走o勒~~~

醒目開學勳章

回覆 2# Geni 的文章

陳元喜...

醒目開學勳章

我都唔知係咪個個都有得得IN呢, 同埋我都係16號INTERVIEW呀, 家長係咪真係唔使IN架??
原帖由 kwoke3000 於 09-6-8 12:33 發表

Dear BB416,
1) Do you know whether each student has interview chance?
2) I received telephone call and be informed to attend interview on 16 June. Are U scdeduled for  the same date?
3) Is parent ne ...

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-8 12:38 發表
我都唔知係咪個個都有得得IN呢, 同埋我都係16號INTERVIEW呀, 家長係咪真係唔使IN架??

原來沙官打o左去公司, 都係16/6 interview. 嚇死我~~~

陳元喜我諗住下午去交~~~

依家o下o下提心吊膽~~

醒目開學勳章

到底你派了邊間? 係第幾志願??
原帖由 Geni 於 09-6-8 12:46 發表

原來沙官打o左去公司, 都係16/6 interview. 嚇死我~~~

醒目開學勳章

回覆 1# kwoke3000 的文章

16號係沙官..17號陳元喜

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-8 12:48 發表
到底你派了邊間? 係第幾志願??

我派第7志願--循理會美林小學. 我唔知間學校好唔好, 因為一d認識都冇, 依家o係叩門同時都會盡量了解一下佢.

醒目開學勳章

原帖由 kwoke3000 於 09-6-8 13:07 發表

Hi Geni
What were the top-three on your school list for lucky drawn.

1) 沙官
2) 陳元喜
3) 迦密

醒目開學勳章

你幾點IN?? 我12:45PM...唔知到時見唔見到你 又唔知D小朋友係一GROUP IN定係分開IN呢??

醒目開學勳章

你幾點IN?? 我12:45PM...唔知到時見唔見到你 又唔知D小朋友係一GROUP IN定係分開IN呢??

派到第4王賜豪,  仲有冇人派到依間呀, 分享下你地既感受.

醒目開學勳章

原帖由 bb416 於 09-6-8 17:49 發表

我下午先in. 至於interview o既 形式, o係"有冇人可以分享一下扣門入沙官的個案"有媽媽分享o左舊年o既情況, 可以參考o下!

係呢, 你又派o左第幾志願同邊間呢?

請問大家知唔知"循理會白普理基金循理小學"(新翠邨)及"香港中文大學校友會聯會張煊昌學校"(顯徑邨) ok嗎?

原帖由 KATHYLEE 於 09-6-8 11:59 發表
我都係派恩平呀...我之前問過幼稚園既校長88網有咩好學校,佢都係答我恩平因為佢係小班教學同埋可以照顧到學生既情緒,所以我地成家都好開心...唔打算轉校lu~~~ ...

KATHYLEE,
有你咁講一講..我信心又大返d..
即係我地二個小朋友會做同學仔啦..
咁要keep contact啦 ^_______^

我都派左第七志願~張煊昌
有無人知好唔好,因為好少聽到有人講係佢到讀
我從佢介紹的小冊子就講到好似幾好咁
但一條龍既陳震霞中學又好唔好既呢?
我樓上有個讀緊張煊昌佢話幾開心...
但我就怕咁開心程度會唔會低得制?

新翠間循理我選第三志願的都入唔到...
交表時個人問我點解當時唔選佢地第一,選既就好有機會入啦!依架都好難下架!佢仲話依架都唔睇表住架要到20幾號先開始睇..........

我想沙官都係人人有得in的,我都係16號in
陳元喜我都報左又係17號in,
我估陳元喜係小組形式in的
因為寫住b組

唉真係好煩下...我依架報左4間但都係搶手貨...真係無咩望
於是我今日諗埋王賜豪,想揾多間保險d!但又剛見話佢升英中得3成,咁佢同張煊昌又那間好d呢?

上年in個日既情況係一上2樓小朋友就比人帶去禮堂等in,家長就入音樂室(同一floor)等,到有人叫小朋友個名,如小朋友一同出來,就會同家長說幾時有消息,我相信係唔得。如只叫名,小朋友無來,會同家長講校長要見小朋友,家長要嚮校長室(同一floor)門外等,小朋友由禮堂出來會見校長先,跟住家長入埋去見校長,小朋友就坐響到等,相信見得家長機會好大架!

我估16係第一日,因為16剛剛考完試。

Good Luck to all!

原帖由 Geni 於 09-6-8 17:57 發表

我下午先in. 至於interview o既 形式, o係"有冇人可以分享一下扣門入沙官的個案"有媽媽分享o左舊年o既情況, 可以參考o下!

係呢, 你又派o左第幾志願同邊間呢? ...
‹ 上一主題|下一主題