用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 停課係屋企,有咩家居活動可以安排比小朋友呢? ...
樓主: alicetong
go

停課係屋企,有咩家居活動可以安排比小朋友呢? [複製鏈接]

就算係我細果個5溫, 大果個都要温吓....cos, ah 女今次呈分考左 1 日, 重有3日...英, 數, 常, 音, 普, 電未考 ah, 陰功!
原帖由 alicetong 於 09-6-12 10:41 發表
其實點解教署唔宣佈,未考試0既同學乾脆唔駛考呢
要d家長呢兩個星期等運到..
都唔知溫書定唔溫書好

candy,

你女考晒就好 la!....雖則ah 女 classmate 昨天都話上 lai 玩....就等佢地 relax ha 先la!
原帖由 candytl 於 09-6-11 14:39 發表
alice, 好彩今日考完試.
我諗住叫阿囡打下羽毛球, 做下運動. 因平時冇乜時間做. 加埋練琴, 玩game, 一日好快過.

原帖由 alicetong 於 09-6-12 10:54 發表
zoey
我又做唔出叫佢地做習作呀
2條友仔實反抗都似... 真正暑假先啦

其實考完晒試都好想去睇戲0既
十五,十六 係未一家戴住
口罩就唔怕呢?

...

alicetong,

你地就好, 我地只考了一科, 所以唔可以放低晒 d 課本 .

若沒有流感徵狀, 出街我地冇戴口罩 (之前 sars 都一樣), 既然全球都係, 根本就防不勝防, 所以我地都會馬照跑, 舞照跳, 街照行, 戲照睇 !

暑假阿女都會去廣州兩星期, 有 canada 過去既老師 tim, 會問清楚佢地既安全措施, 都會照去嫁.

原帖由 alicetong 於 09-6-12 10:41 發表
其實點解教署唔宣佈,未考試0既同學乾脆唔駛考呢
要d家長呢兩個星期等運到..
都唔知溫書定唔溫書好

好似話除P5呈分試外, 如果7月10日之前未能覆課, 其他學校試就全部取消.

原帖由 asinai 於 09-6-12 11:03 發表
就算係我細果個5溫, 大果個都要温吓....cos, ah 女今次呈分考左 1 日, 重有3日...英, 數, 常, 音, 普, 電未考 ah, 陰功!

遲啲考, 多啲時間溫都好, 我女係黎頭教完過頭考呀.
‹ 上一主題|下一主題