用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學 - 德國漢莎膳食服務(中國)有限公司 ...
樓主: cclbaby
go

小學 - 德國漢莎膳食服務(中國)有限公司 [複製鏈接]

我間學校今年吃呢間,出年唔係啦,因為好難吃。而且一訂餐,便要一個月,唔可以隔星期訂飯
佢地分開ABCD四個餐。
A餐:飯,多數是紅色汁,呢家我地話叫做入得口
B餐:意粉,一PATPAT,唔吸引
C餐:蒸飯,D肉好"梅"
D餐:沙律或三文治,凍冰冰。

小朋友通常揀D餐,因為貪佢有飲品送,但D沙律吃幾啖就話飽,大人通常揀A或C餐。
呢間飯商唯一好的地方是少鹽少油多菜,健康午餐。但通常小朋友唔喜歡,因為佢地唔會有腸仔,雞比,呢D食物。通常都是排骨,肉餅,肉片等等。

其實每間供應商都差不多,係你想小朋友食健康定好食,麥記好食、KFC好食、吉野家好食、大家樂&大快活都好食,如果小朋友每天都食一餐,大家家長想想小朋友會點,健康營養係要付出代價的。
原帖由 yankitty 於 09-7-9 22:59 發表
我間學校今年吃呢間,出年唔係啦,因為好難吃。而且一訂餐,便要一個月,唔可以隔星期訂飯
D餐:沙律或三 ...

我小朋友間學校, 今年都轉咗漢莎, 但未知好唔好.

Agree!!!!

原帖由 simonkwong 於 09-7-10 23:36 發表
其實每間供應商都差不多,係你想小朋友食健康定好食,麥記好食、KFC好食、吉野家好食、大家樂&大快活都好食,如果小朋友每天都食一餐,大家家長想想小朋友會點,健康營養係要付出代價的。
...

for your information,
many many many school choose which suppier due to how many jetso.

原來有咁多學校都選 lee 間供應商, 咁我都好放心比我小朋友訂飯啦﹗請問係唔係有餐具送比您呢?因我地第一年係用另一間供應商的, 而且係有餐具送的, 現join lee 間, 知唔含是否有餐具送呢?

有餐具送架,......其實係米間間都一定有?

是每年都送一套的。
原帖由 Fion_Chan 於 09-7-21 13:19 發表
有餐具送架,......其實係米間間都一定有?

原帖由 yankitty 於 09-7-9 22:59 發表
D餐:沙律或三 ...

你們學校有餐選都已經好好,我囡間學校都是用漢莎的,不過只有1個餐,沒有得選,一樣是$16.5,不過唔好食的, 而且配得好奇怪,如意粉配蓮藕排骨. 一點也不好吃!!

因為食飯堂有2個餸o架,所以唔駛選,但係D飯及菜係在飯堂新鮮煮的但係意粉配蓮藕排骨又係怪D。
原帖由 happyla 於 09-7-26 19:30 發表

你們學校有餐選都已經好好,我囡間學校都是用漢莎的,不過只有1個餐,沒有得選,一樣是$16.5,不過唔好食的, 而且配得好奇怪,如意粉配蓮藕排骨. 一點也不好吃!! ...

醒目開學勳章

我個女今年升小一, 間學校就係用呢間, 唔知d飯多唔多既呢?  小朋友會唔會好慢至食得晒??

因為我個女食飯好慢嫁, 校長都叫我地d家長係暑假 train d 小朋友食快d, 我真係好擔心佢會食得慢.....
‹ 上一主題|下一主題