用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 09年9月入讀協和下午的家長~傾下...
樓主: dudu19812002
go

09年9月入讀協和下午的家長~傾下... [複製鏈接]

Hi 各位Ma Ma,

請問你哋小朋友是讀边間幼稚園呢?
是否讀栛和幼稚園升協和小學會机會大呢?

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-3 19:28 發表
大家有無興趣係開學前比小朋友一個gathering 等佢地可以認識下先? 不過我未有頭緒攪咩, 因天氣一係太熱, 一係打風, 都唔知點好?

我都覺得你既提議好好,但我就比較忙,因為我仲要湊多倆個小朋友~~~所以冇老公在就出唔到黎呀!
不如,大家有msn add埋一齊

[email protected]
facebook都係同一個架~~~
[

醒目開學勳章

原帖由 308 於 09-8-4 00:43 發表
Hi 各位Ma Ma,

請問你哋小朋友是讀边間幼稚園呢?
是否讀栛和幼稚園升協和小學會机會大呢?

我既女女係讀葵涌既幼稚園,我都係叩門入去架咋!!
依家好似冇左一條龍呢樣野~~~
[

各位協小媽媽請幫忙解答以下問題:

1)我自行及統一都想選協和,唔知15分有沒有機會入到,而自行第一志願機會大不大?

2)協上新校舍仍未建成,2009-2010/2010-2011上/下午班如何在同一校舍上全日制?是否有特別安排?

3)協下派位是否好過協上?

原帖由 dudu19812002 於 09-8-4 00:51 發表

我既女女係讀葵涌既幼稚園,我都係叩門入去架咋!!
依家好似冇左一條龍呢樣野~~~

dudu,
Hi!我個仔都係叩門入,佢讀1T班,我都係住葵涌架!唔知大家會唔會搭埋同一架校車呢?

各位,
你哋小朋友會唔會join 24/8-28/8嘅普通話適應班呀?

hi dudu19812002,

唔好意思, 上星期去咗旅行, 前晚先返, 好忙無時間上黎....

我今晚先上係facebook... 你地買咗書同校服未呀? 我咩都未買. 點算?

原帖由 dudu19812002 於 09-8-4 00:50 發表

我都覺得你既提議好好,但我就比較忙,因為我仲要湊多倆個小朋友~~~所以冇老公在就出唔到黎呀!
不如,大家有msn add埋一齊

[email protected]
facebook都係同一個架~~~:wahaha: ...

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-12 13:47 發表

dudu,
Hi!我個仔都係叩門入,佢讀1T班,我都係住葵涌架!唔知大家會唔會搭埋同一架校車呢?

我個女入左1I 班呀!!你住葵涌邊度呀???我住葵涌村呀!!你係咪搵林姑娘既褓姆車呀???
[

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-12 13:59 發表
各位,
你哋小朋友會唔會join 24/8-28/8嘅普通話適應班呀?

我有JOIN呀!不過,上次家長會投左入去個箱度話參加,但之後都冇消息,咁係咪即係代表24/8可以返適應班呢??
[

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-12 17:09 發表
hi dudu19812002,

唔好意思, 上星期去咗旅行, 前晚先返, 好忙無時間上黎....

我今晚先上係facebook... 你地買咗書同校服未呀? 我咩都未買. 點算?

唔需要唔好意思,去旅行係開心事黎架MA!
你有冇ADD我既FACEBOOK呀??叫咩名呀???
你快D去買啦~仲有一個星期多,一定夠時間買既,買校服好快架咋,我去左金龍買,D職員好好架....
[

原帖由 dudu19812002 於 09-8-12 21:31 發表

我個女入左1I 班呀!!你住葵涌邊度呀???我住葵涌村呀!!你係咪搵林姑娘既褓姆車呀???

Hi dudu,
我住石頭街葵蓉苑,真係開心喇!咁快幫亞仔搵到個同班同學仔,媬姆車嗰度我唔記得係咪林姑娘,要睇返張咭片,不過我都係7月11號家長會之後响操場度搵的,$800/月,佢當時話唔知有幾多人搭同路線都未定,要等通知,但佢到而家都未有電話俾我???

原帖由 dudu19812002 於 09-8-12 21:34 發表

唔需要唔好意思,去旅行係開心事黎架MA!
你有冇ADD我既FACEBOOK呀??叫咩名呀???
你快D去買啦~仲有一個星期多,一定夠時間買既,買校服好快架咋,我去左金龍買,D職員好好架.... ...

上次開完家長會之後,我已經買晒書同校服,我都係去金龍買,我覺得金龍d質料靚好多,布質實d,冇咁易"wea"。上星期我連書包及返學鞋都喺jusco買齊喇!而家仲差包書;係呢!上次家長會咪派咗份notes嘅,你哋有冇同小朋友備課呀?

我都係諗住去金龍買, 唔洗煩.. 外套你地買長袖or背心?
小朋友備課?? 要備咩.係未只係個幾張紙? 唔該晒....

dudu, 我add 咗你facebook 啦, 個名係gordonwong, 即係我個仔個名!

你地就好啦, 搵到個同學仔&街坊, 我個仔要自己照顧自己啦...

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-13 09:48 發表

Hi dudu,
我住石頭街葵蓉苑,真係開心喇!咁快幫亞仔搵到個同班同學仔,媬姆車嗰度我唔記得係咪林姑娘,要睇返張咭片,不過我都係7月11號家長會之後响操場度搵的,$800/月,佢當時話唔知有幾多人搭同路線都未定,要等通知, ...

哈哈...咁應該係同車啦~我都係800蚊呀!!前排佢打電話黎講過係葵涌村橋底上車!!
我個女係 1 I 呀!!!你個仔係1 T 喎!!唔同班架!不過,係應該同車既....都係一齊架喇!!YEAH!
[

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-13 09:57 發表

上次開完家長會之後,我已經買晒書同校服,我都係去金龍買,我覺得金龍d質料靚好多,布質實d,冇咁易"wea"。上星期我連書包及返學鞋都喺jusco買齊喇!而家仲差包書;係呢!上次家長會咪派咗份notes嘅,你哋有冇同小朋友備課 ...

我有同阿女溫左,不過英文就真係難D,中文都仲OK既!!
不過,適應班係普通話,我都怕阿女唔OK~~
[

醒目開學勳章

原帖由 August07 於 09-8-13 13:57 發表
我都係諗住去金龍買, 唔洗煩.. 外套你地買長袖or背心?
小朋友備課?? 要備咩.係未只係個幾張紙? 唔該晒....

dudu, 我add 咗你facebook 啦, 個名係gordonwong, 即係我個仔個名!

你地就好啦, 搵到個同學仔&街坊, 我 ...

我搵到你喇!!
我冇去另一間睇過,都係近就去呢間!!
備課就係藍色及粉紅色3份紙呀!好似話開學都有個中文評估~

你住邊架???
我想問下你地會唔會交幼稚園既暑期作業俾學校架???
[

醒目開學勳章

HOLONGMAMA :

你有冇facebook呀?或者msn~~可以add埋傾!!

我既facebook : [email protected]
我既msn : [email protected]

有就add我啦~~不過要俾我知係邊個喎!等我分類ma~~~
[

原帖由 dudu19812002 於 09-8-13 23:16 發表
HOLONGMAMA :

你有冇facebook呀?或者msn~~可以add埋傾!!

我既facebook : [email protected]
我既msn : [email protected]

有就add我啦~~不過要俾我知係邊個喎!等我分類ma~~~ ...

ADD咗你啦!

醒目開學勳章

原帖由 HOLONGMAMA 於 09-8-15 03:16 發表

ADD咗你啦!

ok,我確認左了...
[

醒目開學勳章

各位:

記住返適應班要著校服呀!!!!
[
‹ 上一主題|下一主題