用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 09-10 升P3既過來呢邊啦!!!
樓主: ckckcktina
go

09-10 升P3既過來呢邊啦!!! [複製鏈接]

原帖由 ckckcktina 於 09-7-14 11:32 發表
sammon,

你女都好叻呀! 上次聽你講佢都考得幾好. 你都唔好俾咁大壓力佢囉.

ckckcktina;

知道喇, 但你知班小姐們太過放鬆就.......

原帖由 ckckcktina 於 09-7-13 15:44 發表
sammon,

你咁叻既, 知我講邊個.

。。 係唔係個個姓張.. 個個?? IF YES,.. 佢有個家姐都係 MPS 架,.. SO ..MAYBE.. 一早已經打左個底啦..!!
Josephine :-P

carlily,

你都知呀! 仲要連人地有家姐你都知! 真係叻.

sammon,

咁又係既...... 不過summer就俾佢地玩個夠啦!

原帖由 SamMom 於 09-7-14 18:38 發表
ckckcktina;
知道喇, 但你知班小姐們太過放鬆就.......

想問下你地開始做暑期功課未呀? 原來要對住學校張list做架, 唔係全部都要做晒. 我女仲懶醒做鬼左添. 都唔知擦唔擦佢好. 不過學校又無講唔駛做果d, 遲d 返學係唔要做返. 你地有無收到風呀? 吹來聽下啦!

我連買都未買, 個次停學連支票都交唔到, 北角d書局又冇得賣, 所以..............冇理.

原帖由 ckckcktina 於 09-7-15 10:05 發表
carlily,

你都知呀! 仲要連人地有家姐你都知! 真係叻.

。。因為我有個超級八卦既女羅.. hahha

原帖由 twu_hk 於 09-7-15 10:26 發表
我連買都未買, 個次停學連支票都交唔到, 北角d書局又冇得賣, 所以..............冇理.

... 如果你真係買唔到.. 我幫到你呵,.. !! hehhehe  因為... 因為.. 我買左兩套係home 呀..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!羅黎炒黃牛.. hahhaha

原帖由 ckckcktina 於 09-7-15 10:11 發表
想問下你地開始做暑期功課未呀? 原來要對住學校張list做架, 唔係全部都要做晒. 我女仲懶醒做鬼左添. 都唔知擦唔擦佢好. 不過學校又無講唔駛做果d, 遲d 返學係唔要做返. 你地有無收到風呀? 吹來聽下啦! ...

呵.... 係要跟 school 個 list 做架... !! 我地個 miss 話, 返左學佢地會教埋其他既,.. so remind 我地唔水做晒佢... only跟個 summer list 做就ok.. !! p.s.. 個 miss 話係上堂時已經同左佢地講... 只係驚我地誤會左.. so 口頭上再remind 多一次... .. .甘你打算,....

原帖由 carlily 於 09-7-15 09:54 發表

。。 係唔係個個姓張.. 個個?? IF YES,.. 佢有個家姐都係 MPS 架,.. SO ..MAYBE.. 一早已經打左個底啦..!!

YES, 就係個個! 佢家姐應該升左中學....叻女張係咪升3D? 係就..oh my god!

原帖由 SamMom 於 09-7-15 19:15 發表

YES, 就係個個! 佢家姐應該升左中學....叻女張係咪升3D? 係就..oh my god!

好似同我個囡一班, 3B 啊!

原帖由 SamMom 於 09-7-15 19:15 發表

..我都好驚佢架... 佢比我好大的壓力.. !!

原帖由 carlily 於 09-7-15 22:04 發表

..我都好驚佢架... 佢比我好大的壓力.. !!

各人有各人讀, 唔好比自己咁大壓力.

我都同阿女講要以佢為目標, 阿女成日話實唔夠佢叻, 我咪話我都冇叫你叻過佢 (因為跟本冇得比), 只係學佢咁努力, 同埋要小心, 如果你答問題小心d唔好咁大意其實你都唔差ga.

咩原來大家都咁醒既, 一睇就知我講邊個.
我女呢幾日都唔得閒做功課, 我俾左個eng summer cam佢玩, mon-fri, $900/week 由朝10到下午3點. 仲要包一餐lunch. 2個阿女都好開心. 又話d野好食. 仲成日都添幾碗.....

原帖由 ckckcktina 於 09-7-16 10:08 發表
咩原來大家都咁醒既, 一睇就知我講邊個. :wahaha: :wahaha:
我女呢幾日都唔得閒做功課, 我俾左個eng summer cam佢玩, mon-fri, $900/week 由朝10到下午3點. 仲要包一餐lunch. 2個阿女都好開心. 又話d野好食. 仲成日 ...

好抵 wor!  PM 比我 la!

bbqueen,

係好抵呀, 不過響天后架哦, 你都岩咩? 而且每朝十點開始, 你要好早起身囉.

我淨係俾阿女返左一個week咋, 佢話幾好玩, 而且d lunch又好食.  so 我諗住maybe 8月再俾佢玩多一個week囉.

你有我電話, 有咩需要你就call我啦.

尋日打風, 勁恐怖呀, 你地home有無事呀? 我家廁所 & 廚房窗台都係咁入水, 等我攝左幾條毛巾吸水.

twu_hk, 你家都應該好食風架哦, 有無事呀?

原帖由 ckckcktina 於 09-7-20 10:27 發表
尋日打風, 勁恐怖呀, 你地home有無事呀? 我家廁所 & 廚房窗台都係咁入水, 等我攝左幾條毛巾吸水.

twu_hk, 你家都應該好食風架哦, 有無事呀?

打親風我地露台要落閘, D風吹到來好似打仗咁, 好恐怖架.

不過今次吹唔正, 冇聲, 但我見樓下操場棵大樹倒塌了(連根拔起).

twu_hk,

咁勁! 連根拔添呀?

喂喂, 你地有無人去左書展呀? 會唔會諗住帶女去呀? 我聽日去呀, 帶埋大,細女一齊去, 睇下有咩執先. 返來再8俾大家知啦.
‹ 上一主題|下一主題