用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 幼勇班自己友!!
樓主: HoManYu
go

09/10 幼勇班自己友!! [複製鏈接]

Homanyu

我個仔坐架校車都算準時, 可能係頭兩三站上, 係今早返學個轉遲左5分鐘, 如果係尾站有可能因前面有人遲到而延遲.

你地個仔真係好精叻, 識得講咁多野你地知, 我都有問番彥彰學校啲事, 有時佢會笑笑口唔講, 有時明顯"亂嗡", 跟住一陣又自言自唱啲新歌, 真係比佢激c.

原帖由 benalg 於 09-9-4 23:45 發表
Homanyu

我個仔坐架校車都算準時, 可能係頭兩三站上, 係今早返學個轉遲左5分鐘, 如果係尾站有可能因前面有人遲到而延遲.

你地個仔真係好精叻, 識得講咁多野你地知, 我都有問番彥彰學校啲事, 有時佢會笑笑口唔講,  ...

我5:00pm打返學校,只係留言,揾唔到老師聽,所以仲未知發生咩事....但再問阿昊,佢都係咁話"係班房地下有血,lion死左係地下,我問佢係咪老師講故事,佢話唔係講故事,真係有獅子死左,豹冇事咁話.....???????
仲冇呀仔話星期五上堂有睇tom and jerry咁話,但我一向都覺得tom and jerry好暴力o架!點解學校會比小朋友睇既..!?仲有排隊玩sir滑梯同自己屙尿之類咁啦....

醒目開學勳章

我仔話睇完米奇妙妙屋跟住聽音樂, 跟住再睇tom & jerry喎!

原帖由 HoManYu 於 09-9-6 00:55 發表

我5:00pm打返學校,只係留言,揾唔到老師聽,所以仲未知發生咩事....但再問阿昊,佢都係咁話"係班房地下有血,lion死左係地下,我問佢係咪老師講故事,佢話唔係講故事,真係有獅子死左,豹冇事咁話.....???????
仲冇呀仔話星 ...

我睇完你咁講都問下彥彰係未地下有血, 佢話謝老師流鼻血, 因為佢撞左落牆度???    相信佢都係亂嗡...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-6 11:10 發表
我仔話睇完米奇妙妙屋跟住聽音樂, 跟住再睇tom & jerry喎!

咁俊然講野有條理好多,阿昊冇咩先後次序ga,成日調轉d野黎講ga.....

原帖由 benalg 於 09-9-7 00:09 發表

我睇完你咁講都問下彥彰係未地下有血, 佢話謝老師流鼻血, 因為佢撞左落牆度???    相信佢都係亂嗡...

我試下天朝打去學校先,係咪23806011呀?

醒目開學勳章

morning,

我要問幾次佢先講架, 唔知真唔真..!
原帖由 HoManYu 於 09-9-7 00:21 發表

咁俊然講野有條理好多,阿昊冇咩先後次序ga,成日調轉d野黎講ga.....

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-6 11:10 發表

問左la,Miss Lee話係playgroud地下有"一滴"血咁大把,但唔知點解會有,可能係之前小朋友整親之類,但完全同動物呀,lion呀無關,miss話可能係我問題問多左,阿昊自己構思個答案出黎啦!仲有呀!我順便問埋miss有冇睇"米奇妙妙屋同tom & jerry"佢話兩樣都冇....又係"作"野.... miss話佢地天馬行空都係正常咁話喎.....

係喎...你地入唔入家長會呀?我諗過都係唔入la,我地一定做唔到80%出席率,無謂報左又唔去啦!你話一個月一次就話遮,個個sunday真係好難做到喎.....

醒目開學勳章

原來冇睇架....又作野...
原帖由 HoManYu 於 09-9-7 17:04 發表

問左la,Miss Lee話係playgroud地下有"一滴"血咁大把,但唔知點解會有,可能係之前小朋友整親之類,但完全同動物呀,lion呀無關,miss話可能係我問題問多左,阿昊自己構思個答案出黎啦!仲有呀!我順便問埋miss有冇睇"米奇妙 ...

醒目開學勳章

我地都no 啦, 真係好難個個sunday都俾佢, 我比較懶, 想瞓晏d
原帖由 HoManYu 於 09-9-7 17:10 發表
係喎...你地入唔入家長會呀?我諗過都係唔入la,我地一定做唔到80%出席率,無謂報左又唔去啦!你話一個月一次就話遮,個個sunday真係好難做到喎.....

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-7 17:57 發表
我地都no 啦, 真係好難個個sunday都俾佢, 我比較懶, 想瞓晏d    

Me too.  我都係懶媽媽, 怕且彥彰都一樣起唔到身.
係未唔參加就唔駛交回條 ?

仲有之前都有問家長做唔做義工, 你地有無填 ?  不過我都無參加, 因為怕夾唔啱時間, 同埋如果又要開會, 就要湊埋彥彰返學校就好煩.

醒目開學勳章

彥彰媽,

我冇交回條呀! 另家長義工都冇參加, 我驚係week day, 會就唔到時間, 廢事成日唔出席啦!
原帖由 benalg 於 09-9-8 12:01 發表

Me too.  我都係懶媽媽, 怕且彥彰都一樣起唔到身.
係未唔參加就唔駛交回條 ?

仲有之前都有問家長做唔做義工, 你地有無填 ?  不過我都無參加, 因為怕夾唔啱時間, 同埋如果又要開會, 就要湊埋彥彰返學校就好煩. ...

原帖由 叮叮噹噹 於 09-9-8 12:14 發表
彥彰媽,

我冇交回條呀! 另家長義工都冇參加, 我驚係week day, 會就唔到時間, 廢事成日唔出席啦!  

義工樹我填左參加,但冇寫時間,聽過期他學校既家長話冇咩特別野要做既,大致係旅行或其他活動幫下眼睇下d小朋友咁,所以問題都不大既....

作天老師打比我,佢同我講番昊昊响學校情況都好好,但就排隊有推人,同推櫈時太心急,有時撞到小朋友,可能同佢高大有關,又會有時鬥大聲,但佢反應好好,而且會主動幫老師手,李老師話遲d會揾佢幫手做下野咁....
我仔就係咁,心急(同我一樣),主動同唔怕醜,活躍份子(帶頭搞搞震)....

Hi,
恩寧 (香蕉), 報到 !!
Very happy to see this topic and much more happy to have the [不再做BB]歌詞. My girl forget the 歌詞 and she said this song haven't sing again after 1st day school. I really doubt that.

原帖由 benalg 於 09-9-1 00:44 發表
hi hi

彥彰報到 !!

我收三張係 :

沛榛 (香蕉)
恩寧 (香蕉)
俊然 (提子)

想請問開學日(9月2日)駛唔駛帶書包 ?

原帖由 nora301 於 09-9-12 23:40 發表
Hi,
Very happy to see this topic and much more happy to have the [不再做BB]歌詞. My girl forget the 歌詞 and she said this song haven't sing again after 1st day school. I really  ...

嘩!終於有女同學喇!woo...ho...!!
我問呀仔學校有冇再唱[不再做BB],佢話冇同埋都冇印象添,激死...
恩寧媽咪,你多d上黎呀!我地3個媽咪好冷清呀!19號你會唔會到呀?

原帖由 HoManYu 於 09-9-13 00:48 發表

嘩!終於有女同學喇!woo...ho...!!
我問呀仔學校有冇再唱[不再做BB],佢話冇同埋都冇印象添,激死...mouth:" />
恩寧媽咪,你多d上黎呀!我地3個媽咪好冷清呀!19號你會唔會到呀? ...

恩寧媽咪
歡迎, 歡迎, 快啲多啲媽咪上黎就好咯.

彥彰都話無再唱"不再做bb", 但係我同佢都鍾意唱, 所以惟有屋企唱.

Homanyu
你仲要唔要呢段歌既片段?  如果要, 你介唔介意比個USB手指我同你錄低佢?

原帖由 benalg 於 09-9-13 23:26 發表

恩寧媽咪
歡迎, 歡迎, 快啲多啲媽咪上黎就好咯.

彥彰都話無再唱"不再做bb", 但係我同佢都鍾意唱, 所以惟有屋企唱.

Homanyu
你仲要唔要呢段歌既片段?  如果要, 你介唔介意比個USB手指我同你錄低佢? ...

都得!....10月2號中秋晚會你地返唔返學校呀?如返可以到時比返我都得喎....!
唔知學校會唔會自製燈籠呢?我見其他學校都有喎.....!

醒目開學勳章

morning,

恩寧媽咪
歡迎你呀!

我仔都話冇唱"不再做bb", 首歌真係幾好聽!
原帖由 nora301 於 09-9-12 23:40 發表
Hi,
Very happy to see this topic and much more happy to have the [不再做BB]歌詞. My girl forget the 歌詞 and she said this song haven't sing again after 1st day school. I really  ...

‹ 上一主題|下一主題