用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 詠斯媽咪
go

2年班家長 [複製鏈接]

Let's start a list ...

詠斯媽咪囡囡…2E
貓頭鷹3囡囡…2D
ccbeauty…仔仔…2C
satdonna…囡囡…2B
IrisCheng…仔仔…2D
浩朗媽媽仔仔…2B
pris_cheng…囡囡…2D

pris_cheng

thanks for the reminder :)

IrisCheng, Pris_cheng,

我囡入咗醫院三日, 星期三, 四, 五冇返學.  2D 班呢幾日有冇乜嘢特別事呀 ?  

我估你地其中一個上年有做義工伴讀, am I right ?

介唔介意 pm 你地小朋友個名話我知呀 ?

報到~  仔仔都係2D~

原帖由 IrisCheng 於 09-9-11 23:19 發表
Let's start a list ...

浩朗媽媽…仔仔…2B
satdonna…囡囡…2B

ccbeauty…仔仔…2C

貓頭鷹3號…囡囡…2D
IrisCheng…仔仔…2D
pris_cheng…囡囡…2D
芸迪...仔仔...2D

詠斯媽咪…囡囡…2E ...

原帖由 IrisCheng 於 09-9-9 22:24 發表
Agreed with ccbeauty & 詠斯媽咪.
我都覺得好兒嬉    話我亞仔適合吹薩克斯管 (saxophone)

張樂器通告話仔仔適合 "長號" 喎, 要$6xxx   仔仔對音樂無興趣, 所以我地無報名呀~

2D班家長:  知唔知係咪今個星期四默中文丫?  手冊無寫, 但仔仔講到似層層, 話默第一課句子 (兩句), 第二課詞語喎~

我問佢駛唔駛默埋併音+聲調, 佢話好似要喎, 有冇人知呀?

貓頭鷹3號,

你個女幾日無返,我諗我知佢係邊個啦!因為我個囡有同我講有個同學幾日無返學,佢咩事呀?仲有無事呀?希望早日康復!

上星期應該無咩特別事發生,我PM左我個女個名比你啦!

我無做過伴讀,只做過一次學校義工.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-13 03:50 發表
IrisCheng, Pris_cheng,

我囡入咗醫院三日, 星期三, 四, 五冇返學.  2D 班呢幾日有冇乜嘢特別事呀 ?  

我估你地其中一個上年有做義工伴讀, am I right ?

介唔介意 pm 你地小朋友個名話我知呀 ? ...

我個女無講,等我今日問下佢先,不過佢話中文用普通話教有D悶.

原帖由 芸迪 於 09-9-14 10:27 發表
2D班家長:  知唔知係咪今個星期四默中文丫?  手冊無寫, 但仔仔講到似層層, 話默第一課句子 (兩句), 第二課詞語喎~

我問佢駛唔駛默埋併音+聲調, 佢話好似要喎, 有冇人知呀? ...

原帖由 pris_cheng 於 09-9-14 14:13 發表
我個女無講,等我今日問下佢先,不過佢話中文用普通話教有D悶.

好呀, 麻煩哂~  普通話教中文, 仔仔就無咩問題, 可能佢已經學左3年, 所以聽, 講 (雖然唔準) 都無咩問題卦~

我個女話老師無講,唔知係咪佢聽唔到呢?

Iris & 貓頭鷹3號,

請問係咪要中文默書呢?

原帖由 芸迪 於 09-9-14 15:06 發表

好呀, 麻煩哂~  普通話教中文, 仔仔就無咩問題, 可能佢已經學左3年, 所以聽, 講 (雖然唔準) 都無咩問題卦~

我都冇幫囡報音樂興趣班, 因為撞時間.

原帖由 芸迪 於 09-9-14 10:25 發表

張樂器通告話仔仔適合 "長號" 喎, 要$6xxx:surprised: :hehehe:  仔仔對音樂無興趣, 所以我地無報名呀~

pris_cheng,

我收唔到 pm 喎, please re-send, thanks.

阿囡冇乜事啦, 係氣管炎, 食多一兩日藥應該好 d 啦.

原帖由 pris_cheng 於 09-9-14 14:10 發表
貓頭鷹3號,

你個女幾日無返,我諗我知佢係邊個啦!因為我個囡有同我講有個同學幾日無返學,佢咩事呀?仲有無事呀?希望早日康復!

上星期應該無咩特別事發生,我PM左我個女個名比你啦!

我無做過伴讀,只做過一次學校義工. ...

今晚有個同學仔媽咪打俾我, 都係問呢個問題.  我問咗阿囡同另外兩個同學仔, 佢地嘅答案都係話唔知.  有個話逢星期四要中默, 但今個星期四就冇話要.

我叫咗阿囡聽日一定要問老師, 下午再傾.

原帖由 pris_cheng 於 09-9-14 20:41 發表
我個女話老師無講,唔知係咪佢聽唔到呢?

Iris & 貓頭鷹3號,

請問係咪要中文默書呢?

已經再PM你,但唔知係咪PM有問題,send 完出D怪字,如果收唔到,你問下你個女8號知唔知係邊個.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 02:57 發表
pris_cheng,

我收唔到 pm 喎, please re-send, thanks.

阿囡話 8 號係夏 XX, 佢琴日有冇俾張咭你囡 ?

原帖由 pris_cheng 於 09-9-15 10:47 發表
已經再PM你,但唔知係咪PM有問題,send 完出D怪字,如果收唔到,你問下你個女8號知唔知係邊個.

聽到你話冇muk 事都安心d.

你e+搵咗新工未呀??
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 02:57 發表
pris_cheng,

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 03:06 發表
今晚有個同學仔媽咪打俾我, 都係問呢個問題.  我問咗阿囡同另外兩個同學仔, 佢地嘅答案都係話唔知.  有個話逢星期四要中默, 但今個星期四就冇話要.

我叫咗阿囡聽日一定要問老師, 下午再傾.

...

真係麻煩哂咁多位~  可能仔仔聽錯啦~  

因為佢講得好仔細, 第一課默兩句句子 (我的小貓睡著了.  媽媽就快要睡著了), 第二課就默詞語, 所以我信以為真, 向各位求証~

有 send resume 出去, 但未有 feedback.......... 有果 d job 人工又好低.  有冇介紹 ?   我識擔識抬... he he

原帖由 ccbeauty 於 09-9-15 14:54 發表
聽到你話冇muk 事都安心d.

你e+搵咗新工未呀??

我幫你留意吓la
原帖由 貓頭鷹3號 於 09-9-15 16:40 發表
有 send resume 出去, 但未有 feedback.......... 有果 d job 人工又好低.  有冇介紹 ?   我識擔識抬... he he

我就係要阿囡緊張吓自己 d 嘢, 唔係個個媽咪緊張哂.  
你有乜都報料呀.  Thanks in advance.

原帖由 芸迪 於 09-9-15 15:47 發表

真係麻煩哂咁多位~  可能仔仔聽錯啦~  

因為佢講得好仔細, 第一課默兩句句子 (我的小貓睡著了.  媽媽就快要睡著了), 第二課就默詞語, 所以我信以為真, 向各位求証~ ...
‹ 上一主題|下一主題