用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅書院小學 有個問題想請問St. Paul's Boys 家長
樓主: yeesumyin
go

有個問題想請問St. Paul's Boys 家長 [複製鏈接]

醒目開學勳章

What time you will go for the interview?

原帖由 cutekiddy 於 09-9-24 17:06 發表
千奇唔好玩lego,阿仔唔係幾鐘意!

去年應該沒, 只是問下一些關於家庭問題!
原帖由 yeesumyin 於 09-9-24 16:39 發表
Do they need to tell story? or just the teacher tell story and answers the questions?

Adrian Ma Ma

醒目開學勳章

其實有咁多小朋友一組, 又有咁多組, 又有唔同老師負責, 都好難定到一個準則. 唯有順並自然啦.

原帖由 YuHangMum 於 09-9-24 17:25 發表
去年應該沒, 只是問下一些關於家庭問題!

原帖由 YuHangMum 於 09-9-24 15:50 發表
我當時都沒有太大壓力, 平常心去做, 早少少去到, 上年小兒和其他小朋友一起畫畫或看圖書, 最重要是小朋友肯表達!

你好,請問小朋友依家返學開心嗎?

囝囝今年投考明年小一,唔知佢到時表現會係點....

因學校剛舉行了水運會, 我接觸了小兒的一些小一同學仔, 他們都非常乖. 我想學校挑選學生的標准並不只看重成績. 反而我覺得面試禮貌好重要.

男人长斑找中药丽尔美双效祛斑组合QQ931243881

hello every SPC 既家長,

未睇你個post 都知校長, 老師都係好好, 好有愛心, 但睇埋個post 之後, 我真係好開心我仔可以去spc返學, nice to meet u all! thanks!

原帖由 Teresa 於 09-9-23 17:06 發表

Adrian Mama,

我個仔讀緊小五.  So far 我都好鐘意spc, 係越黎越鐘意.  唔係因為我個仔既成績 (相反我個仔真係一般既成績, 除左choir, 冇其他eca喇).

我覺得老師校長都好好, 例子:
1) 小一第一個test, 個個家長 ...

Hello,

請問聖保羅書院小學是怎樣分班的? 有精英班嗎?

回覆 28# bebe1217 的文章

Nice to meet you too.

Hi,

你小朋友係讀幾年級架?

原帖由 qqhunter 於 10-6-28 20:11 發表
Nice to meet you too.

回覆 31# bebe1217 的文章

今年升小二,你有冇興趣要小一d書?

thankyou qqhunter! 我仔仔係小四既插班生, 你地係咪都係今日星期六 (7月3日)到學校取書 or 作業架? 另外, 除左學校校服可以係邊度有得買呀? 因為書記姐姐話學校只有校章, 運動服, 但如果我想一次過買, 我可以去邊度買?

thx!

原帖由 qqhunter 於 10-6-29 20:09 發表

原帖由 bebe1217 於 10-6-29 23:12 發表
thankyou qqhunter! 我仔仔係小四既插班生, 你地係咪都係今日星期六 (7月3日)到學校取書 or 作業架? 另外, 除左學校校服可以係邊度有得買呀? 因為書記姐姐話學校只有校章, 運動服, 但如果我想一次過買, 我可以去邊度 ...

因為學校為大家着想,所以冇聯系校服公司,自己找到適合啱自己就得,致於我自己係維多利買。

醒目開學勳章

今日終於攞咗書,交學費同買校服. 但係想請問小一上體育堂係唔係一星期得一堂呢? 因為我只買了一套運動衫. 同埋小一生係唔係都要帶運動衫回校自己換呀?

原帖由 qqhunter 於 10-6-29 20:09 發表

是, 一星期得一次, 要帶衫返學校自己換!
原帖由 yeesumyin 於 10-7-3 22:17 發表
今日終於攞咗書,交學費同買校服. 但係想請問小一上體育堂係唔係一星期得一堂呢? 因為我只買了一套運動衫. 同埋小一生係唔係都要帶運動衫回校自己換呀?

...

I'm interested, pls email [email protected]
Thanks very much

原帖由 chaned12 於 10-7-4 11:24 發表
I'm interested, pls email [email protected]
Thanks very much

Please check E-mail. thx~~~

請問運動鞋呢?  有冇Locker?

原帖由 YuHangMum 於 10-7-4 06:11 發表
是, 一星期得一次, 要帶衫返學校自己換!

原帖由 chubby2688 於 10-7-4 22:01 發表
請問運動鞋呢?  有冇Locker?

要帶埋運動鞋, 冬天要帶多對白襪.  Pls check pm.
‹ 上一主題|下一主題