用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 (最快)2012可能搬新校舍轉(全日)......大家有咩意見呀? ...
樓主: maggielee
go

(最快)2012可能搬新校舍轉(全日)......大家有咩意見呀? [複製鏈接]

軒官將快轉全日,你們想留下還是想去新校舍

新校舍地方好似大些, 請發表.

醒目開學勳章 王國長老

chansm8,
因見已有人post 相同 Topic, 故作合併一起討論.

maggielee,
因見你仍未改 topic. 故我幫你將 (PM) 二字刪了. 再放在此處方便各位可以一起討論.

原帖由 chansm8 於 09-10-8 13:16 發表
新校舍地方好似大些, 請發表.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

新校舍就是ST. PAUL'S HOSPITAL側,以前聖瑪利亞堂中學, 那處的空氣及環境比灣仔軒官好.

原帖由 Dorathy 於 09-9-29 17:01 發表
唔好意思!  我係今年要申請2010年度小一家長, 請問新校舍在那?  謝謝!

原帖由 chansm8 於 09-10-8 17:21 發表
新校舍就是ST. PAUL'S HOSPITAL側,以前聖瑪利亞堂中學, 那處的空氣及環境比灣仔軒官好.

那好細.衹24個classroom,我不喜歡,又唔近MTR,又唔近補習社,不過最近經過聖雅各原校還未拆,鵬架也沒有,沒動工,如起好也要3-4年,聖又要裝修,我唸我仔畢業也是原校讀,仲好

唔知究竟係上午定下午校轉既機會大呢? 到時又點改名呢? 同聯繫中學又會唔會有影響呢? 哩d問題都好想知。

醒目開學勳章 王國長老

現在是上/下午校搬仍未知, 要由學校校董會個邊商討再決定.

校名, 以下午校通告話會用返軒官 但後加括號 (xxx道)咁呢

至於另外一個問題 (聯繫), 我也不知道. 我相信很多家長都好 concern.

原帖由 mycathy 於 09-10-9 17:43 發表
唔知究竟係上午定下午校轉既機會大呢? 到時又點改名呢? 同聯繫中學又會唔會有影響呢? 哩d問題都好想知。
主愛我

原帖由 JoJo 於 09-10-10 15:57 發表
現在是上/下午校搬仍未知, 要由學校校董會個邊商討再決定.

校名, 以下午校通告話會用返軒官 但後加括號 (xxx道)咁呢

至於另外一個問題 (聯繫), 我也不知道. 我相信很多家長都好 concern.

...

其他已經遷校既經驗...聯係關係應該唔會變,就算變,都係唔會影響到舊有學生

AM or PM will move to Causeway Bay? Who decided to do so? Government? School? Parent? Thanks!

最快2012,但見聖雅各舊址都未拆,原烽不動,千禧校舍建成起碼4.5年,如再搬去又裝修1年,我直覺2012多數不能搬去新址

回覆 28# aa120520 的文章

"MAY BE "......Government !
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:   衍沂(咩咩)係5月4日出世,only5磅8! 6個月大時是一隻18磅1的臭小豬BB! 11個月出咗十隻牙仔啦!21~2磅左右啦

I can't find any notices from school websites. Actually whether am or pm class will move out ?

醒目開學勳章 王國長老

仲未知邊個搬!

原帖由 kukukoo 於 09-11-16 09:12 發表
I can't find any notices from school websites. Actually whether am or pm class will move out ?
主愛我

好開心),收到通告話小二以上不用返全日,我因為鍾意返下午才讀此校

原帖由 ernestchow 於 10-3-1 16:43 發表
好開心),收到通告話小二以上不用返全日,我因為鍾意返下午才讀此校

阿仔都係六年級時先轉到全日(因為到時先搬)

係唔係已經cfm 係上午校搬?

原帖由 brianshe 於 10-3-16 12:21 發表
支持上午校搬去東院道
url=http://www.hellob.com][/url]

醒目開學勳章 王國長老

暫時仍未知是上午定下午搬喎......

原帖由 wendywoo72 於 10-3-16 15:27 發表
係唔係已經cfm 係上午校搬?
主愛我

When do we know it am or pm class to move to new site ?

原帖由 JoJo 於 10-3-19 10:42 發表
暫時仍未知是上午定下午搬喎......

醒目開學勳章 王國長老

學校仍未出通告告知. 而學校網頁仍沒有提及!

原帖由 kukukoo 於 10-5-15 22:13 發表
When do we know it am or pm class to move to new site ?
主愛我
‹ 上一主題|下一主題