用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41校網, 男仔,第二輪大抽獎網內學校排位應如何? ...
樓主: binbinmama
go

41校網, 男仔,第二輪大抽獎網內學校排位應如何? [複製鏈接]

我都係下午先到,阿嬸嬸又係叫我地四圍參觀,我眼都凸埋,不過我好彩過你,我同朋友捉住個老師,叫佢帶我地四圍行兼簡略介紹!
原帖由 MAYWONG97 於 09-11-30 16:23 發表
同意!我亦去了華德上下午簡介和參觀三簡校舍,在比較下,華德上午係最好!

華德上午明顯老師協作純熟,簡介會清楚介紹學校,老師同校長友善,亦樂於解答問題,相比下,下午校略為失色
至於基華就 開放日前致 ...

......DELETED

媽寶,

就是這個原因, 本人非常喜歡馬鞍山的環境, 但為左個仔o既學業, 如果大抽獎都會揀41區, 之後就要搬回41區了.
我大仔是05年的, 是下年才k3, 所以還有一年去考慮, 其實我check 過基華及華德上收生也是很滿的, 多謝你提供意見. 我清楚了很多.
而喇沙/拔小, 係唔係個個男仔o既家長都放在第一志願內? 搏一搏心理?

原帖由 媽寶 於 09-11-30 16:40 發表

You're welcome.^^
其實馬鞍山都有唔少好學校,揀得41大多因為中學網吧!

你聽說基華好過華德,但我知道有人由基華轉去華德上!所以話好難話邊間好過邊間,如果可以的話,最好都係親身去了解,直接問學校,去學校觀察下學生返學放 ...
*********************************************************************************************************************************************
‹ 上一主題|下一主題