用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華插班要求
樓主: fsforth
go

英華插班要求 [複製鏈接]

想講少少野, 但又好驚比人開 topic 鬧....
大家冷靜 d 好嘛?

我份人比較 straight forward, 我吾理解點解... 既然咁吾中意個位作風高調既校長, 又既然知道好多鮮為人知既內幕.  咁可苦已有五年級既亞哥受梗苦, 仲要逼個細路去考?

此事可解?

唉,這個時間,網上特別多造謠、抹黑。是不是事實、有沒有證據,根本不會有人澄清。:(

明顯是津校時代的家長對林校長不了解, 似乎係呢個媽媽一廂情願, 覺得校長會因為哥哥而收細佬

如果真係因為親屬關係就可以在interview之中有人情分,  
你估後果如何呢? 其他考生投訴又點算呢?

如果係我就唔會太直接同校長講細佬入學既問題, 既然已經是YW家長, 就應該比其他人多機會表達自己教育理念, 做好哥哥的image給校長睇

自己睇下:
http://baby.esdlife.com/features/interview-principal-video-03.php

原帖由 hello0419 於 09-12-18 00:14 發表
yw越來越古怪,太高調,商業味濃,不似一間學校,會唔會自視過高呢:( :(

agree!

醒目開學勳章

Agreed!!!

原帖由 diversity 於 09-12-18 10:19 發表

太高調,商業味濃 - agree to this point!

原帖由 2ling 於 09-12-18 17:11 發表
想講少少野, 但又好驚比人開 topic 鬧....
大家冷靜 d 好嘛?

我份人比較 straight forward, 我吾理解點解... 既然咁吾中意個位作風高調既校長, 又既然知道好多鮮為人知既內幕.  咁可苦已有五年級既亞哥受梗苦, 仲 ...

我估哥哥係之前派位入既,甘又真係無理由因為呢個剛剛來既校長而轉校既,而且哥哥係學校成績都理想,我係父母就唔會隨便同佢轉校.

原帖由 Kanba 於 09-12-18 17:14 發表
唉,這個時間,網上特別多造謠、抹黑。是不是事實、有沒有證據,根本不會有人澄清。:(
我都留意到這幾日英華特別多話題,還要是負面居多,但仍然這麼多人報考,可見只是樹大招風,無須介懷!根本這版的人就失去理性,連在校網招生都說成高調商業化?!試問那一間學校不會招生?說到無話可說就推說印象如此
‹ 上一主題|下一主題