用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 匯基取錄信
樓主: moonly
go

匯基取錄信 [複製鏈接]

回覆 20# jess6622 的文章

會唔會佢有同學仔都考到匯基,所以轉呔

呢個機會都好大, 因為諗住同班朋友仔一齊繼續讀, 唔駛去到個陌生環境又重頭適應. 我個女都唔肯IN直資, 因為佢話好大機會入返培正同班書友仔一齊, 我都用0左好多時間都佢分析點解我想佢轉出0黎直資學校讀. 培正仔係好忠心0架, 唔好話我個女係夾心層人仕, 我個契仔係全級第5名都誓死效忠; 不過, 佢最後都受唔住聖保祿男女既招手, 都係要向現實(父母)低頭, 佢打句問句都係話培正好

原帖由 camry16618 於 10-3-19 13:58 發表
會唔會佢有同學仔都考到匯基,所以轉呔

等我今晚又問下佢係米先... 同佢再分析多次..

今日收到匯基電話, 佢話而家學校收你個女, 請問你個女會唔會讀; 我話唔會, 佢就收線.....其實你真係喜歡匯基, 你可以打電話去問多次, 因為兩間學校相比, 都係匯基好! 而且我發覺好多人都係參加面試而獲取錄後都係唔讀, 等大抽獎; 俾0的誠意可能有意外收穫呢! 而小女係因培僑取錄, 所以我已經由福中轉去培僑....無計啦! 都係後者近屋企, 唔駛花太多時間搭車
原帖由 moonly 於 10-3-27 20:55 發表
好多謝各位家張回覆,我仔仔都係收到(匯基)不獲取錄信,我都好唔開心,因為我對大抽獎冇信心,所以我幫仔仔報讀左聖道迦南(交了留位費),唔知有冇家張知道迦南中學係band幾校風係咪真係麻麻地呢?希望有多些意見!:q ...

moonly~加油呀~~

我相信佢唔會再出信, 好似我阿女都係收電話通知, 你讀就立刻註冊, 唔係就搵下位; 你俾0的信心同心機打多幾個電話俾匯基, 再唔係就去學校面對面講, 以示誠意; 我深信你總有一日會感動佢0地0寄! 加油呀!得0左記住話我知呀!

原帖由 moonly 於 10-4-1 20:05 發表
多謝你呀!jess6622!我今曰打左電話去匯基,佢話仲有信未寄出,所以多數都冇餘位喇!

原帖由 moonly 於 10-4-2 12:37 發表
匯基都有叫我遲多小小再打電話去問下咩情況,所以,我都打算月中再打去問下!有咩消息我再話你地知!多謝晒!

你仔仔入到匯基未呀?

其實,你咁想入匯基,有冇試過寫信俾校長或約見下佢哩?

原帖由 lydiamother 於 10-3-29 23:58 發表
今日收到匯基電話, 佢話而家學校收你個女, 請問你個女會唔會讀; 我話唔會, 佢就收線.....其實你真係喜歡匯基, 你可以打電話去問多次, 因為兩間學校相比, 都係匯基好! 而且我發覺好多人都係參加面試而獲取錄後都係唔 ...

我個人認為:雖然培僑近你屋企,但論學校整體素質,似乎匯基比培僑優勝哩!聽聞培僑嘅老師都幾惡架。

回覆 31# Miranda_Ho 的文章

‹ 上一主題|下一主題