用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010 迦南(窩打老道)N1的朋友仔,一齊入黎傾下喇... ...
樓主: ssiu777
go

2010 迦南(窩打老道)N1的朋友仔,一齊入黎傾下喇... [複製鏈接]

我打過去問....依然未有位放出黎......
我都一直waiting緊架.....
原帖由 我係女仔 於 10-5-26 17:56 發表

九龍塘果邊應該好多位放返出黎, 我朋友話果邊D老師唔錯

你地係咪IN今年既PRE NURSERY班呀?
08年BB?
我都係同"我係女仔"一樣,
如果有就放呢間出黎~
不過講時講我都幾鐘意CANNAN~

其實..我都有入form去york架...
不過,一直都未收到信...
但聽講話6月in....唔知真定假....
而家迦南收咗...唯有報住先.......
咁你係邊間cannan收咗呀?

原帖由 popcorn11202001 於 10-5-27 10:33 發表
08年BB?
如果有就放呢間出黎~

ssiu777

我當然有報其他啦....但好多都係話要waiting 或者要到開學時先再通知有無位囉....

暫時我有兩間係手......一間係屋企附近.....另一間係將軍澳學之園 (但因我家住大埔 所以想揾間近少少嘅).....

所以今年要再黎過喇.....

原帖由 popcorn11202001 於 10-5-27 10:33 發表
08年BB?
如果有就放呢間出黎~

你全日定半日架

回覆 5# ssiu777 的文章

九龍塘呢間係我入form嘅時候....佢地已經話  細仔無住喇.....in都無得in....

原帖由 ltangm 於 10-5-27 13:23 發表
九龍塘呢間係我入form嘅時候....佢地已經話  細仔無住喇.....in都無得in....

可能迦南專收大仔多d, 有餘既位先比細仔, 我諗佢地覺得大仔會需要讀書多d掛, 細仔可以湊多一年

回覆 1# 我係女仔 的文章

可能係掛.....真係唔知....攪到我地做父母嘅  真係七上八落.....

原帖由 我係女仔 於 10-5-27 13:27 發表

可能迦南專收大仔多d, 有餘既位先比細仔, 我諗佢地覺得大仔會需要讀書多d掛, 細仔可以湊多一年

其實既然大部份都唔收細仔,畢如就一早寫明例如只收1-8月出世的小朋友讀n1啦,至少不要家長撲來撲去,根本就算肯面見都未必有機會收,小朋友表現幾好根本都係無用嘅。

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-5-27 13:37 發表

其實既然大部份都唔收細仔,畢如就一早寫明例如只收1-8月出世的小朋友讀n1啦,至少不要家長撲來撲去,根本就算肯面見都未必有機會收,小朋友表現幾好根本都係無用嘅。 ...

我見好多大仔既家長都話佢地面試咩都唔識都照收, 但細仔係面試時咩都識答晒都唔收, 其實d學校佢地表面講咩都無用, 其實都係年紀問題, 唔理你聰唔聰明, 總之係大仔而老師又鐘意小朋友既話點都收架啦

原帖由 我係女仔 於 10-5-27 13:52 發表

我見好多大仔既家長都話佢地面試咩都唔識都照收, 但細仔係面試時咩都識答晒都唔收, 其實d學校佢地表面講咩都無用, 其實都係年紀問題, 唔理你聰唔聰明, 總之係大仔而老師又鐘意小朋友既話點都收架啦 ...

所以主要嘅問題唔係出於小朋友身上,而係學校因應年紀同眼緣而收啫,所以仔仔果日嘅表現我已經好滿意,就算係後補又或者係唔收,都唔失望啦!

我個仔係0806BB...比你地好彩..唔係細B...
但哩幾個月...interview都in都有d驚....
個心真係7上8落...所以我都好明白生細b的mama心情....
唉.....有時...可能好多老師都未生..
都未必明白為人父母...幫個小朋友搵學校in..個心情....
當知道自己個仔取錄個刻....真係比中六合彩還要開心...
(講緊迦南已經唔係top 1的幼稚園...)
但無辦法...香港就係咁...更何況而家多咗咁多有錢有能力的..內地家庭.....想要一個學位...真係唔係咁易....

原帖由 ssiu777 於 10-5-27 15:49 發表
我個仔係0806BB...比你地好彩..唔係細B...
但哩幾個月...interview都in都有d驚....
個心真係7上8落...所以我都好明白生細b的mama心情....
唉.....有時...可能好多老師都未生..
都未必明白為人父母...幫個小朋友搵學 ...

你幾時註冊

囝囝0803全日

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-5-27 13:37 發表

其實既然大部份都唔收細仔,畢如就一早寫明例如只收1-8月出世的小朋友讀n1啦,至少不要家長撲來撲去,根本就算肯面見都未必有機會收,小朋友表現幾好根本都係無用嘅。 ...

我個仔0811都係waiting list,我覺得囝囝當日表現已經係咁多次interview之中最好啦,唔收都無計.
不過我有朋友個囝剛剛大我囝一年係11月細仔,都讀緊N班,所以佢有得比我地去IN應該會考慮細仔,只係表現唔夠突出,老師臨走時話遲D見, 我以為我個囝真係有機添

re ssiu777:york係6月頭in呀,另外我係窩打老道間cannan收左
re我係女仔:讀上午班呀

請問 YORK 有  PN 班嗎 ?
我女女都仲未有學校收呀... 0809 細B

原帖由 CAFECAFE28 於 10-6-1 12:37 發表
請問 YORK 有  PN 班嗎 ?
我女女都仲未有學校收呀... 0809 細B

有呀, 快D打去問下啦, 6月IN啦

醒目開學勳章

原帖由 ssiu777 於 10-5-27 10:27 發表
其實,我係LIKE九龍塘個邊架.....
我仲有返個邊的PG...
不過,因為遲咗報..所以無得IN....
個邊地方大D...又靚D....
但無法喇....只有哩邊收咋......
請問你對佢個pg有咩comments??
唔係返左幾耐pg就可以直上pn嗎??

hihi
我囡囡0808b,
都係515 in
收左讀n1 am 班
‹ 上一主題|下一主題