用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2010-2011年度G1A班招集處
樓主: minna_no_bobo
go

2010-2011年度G1A班招集處 [複製鏈接]

簽名被屏蔽

各位家長記緊每天都要上去學校個Intranet睇功課呀!原來每堂VA堂都要帶 apron & sleeves。明天就不用了,因為要到下星期先有VA堂上。

原帖由 CHRIS_11 於 10-9-2 21:42 發表

我都帶定先~
其實我都唔知佢係唔係明晒老師講咩?hehe...

我個仔無講, 今天無帶書喎, 點算?

原帖由 YLau 於 10-9-2 22:31 發表

原來係VA堂帶, 唔該晒.
另外, 亞仔話明天要帶IS本書喎. (RAINING)果本.

Kkk2000,
你好, 我個女讀1B, 想請教你進入intranet 後點樣再去度check handbook 記事? 謝謝.
原帖由 kkk2000 於 10-9-2 22:13 發表
各位家長記緊每天都要上去學校個Intranet睇功課呀!原來每堂VA堂都要帶 apron & sleeves。明天就不用了,因為要到下星期先有VA堂上。

sorry!圍裙是VA堂才帶
各位媽咪救命呀!我唔知小魔怪今日本手冊寫咩呀?只知要帶毛巾,仲要帶咩呀?
IS都無書點帶呀!
剛剛接小魔怪放學,我問咗一位同小魔怪同班的李小朋友媽媽,星期一個書包要帶咩?佢話問過Miss Chan有上冊帶上冊有a book帶a book,不用全部帶。
我個名叫林波仔

我看見仔仔寫的手冊, IS 帶的書是 Science & Technology - "Changes all around me", 大家記得拾書包

原帖由 minna_no_bobo 於 10-9-3 13:13 發表
sorry!圍裙是VA堂才帶
各位媽咪救命呀!我唔知小魔怪今日本手冊寫咩呀?只知要帶毛巾,仲要帶咩呀?
IS都無書點帶呀!
剛剛接小魔怪放學,我問咗一位同小魔怪同班的李小朋友媽媽,星期一個書包要帶咩?佢話問過Miss Chan有 ...

簽名被屏蔽

我意思是有IS堂才帶la......

係, 原來係我點正d "old" , 所以check 唔到, 學校iT真係要做快d 野, 好亂!
原帖由 YLau 於 10-9-3 13:19 發表

入到去主頁選"Primary School Homework Grade 1", 再係Topic Outline 最底的部份選斑別, 入到去見到mon to friday ,click入去便見到老師寫的dairy. (不過好多上年的notes都仲未clear). ...

你們知否課室涷嗎?

我相信課室應該幾凍,因為小魔怪日日都著住件泠衫放學。
各位媽媽你們小朋友習慣小學生活未呀?你們明晚會否去茶會呀?如果會去的話我們要來個真情相認呀!明晚見
我個名叫林波仔

Sorry, no la.....

minna_no_bobo,

由於我明天不去茶會, 你可否幫我問吓老師, 每天是否要帶齊同一科的上學期所有書本回校? 如:中文科, 謝謝!

原帖由 minna_no_bobo 於 10-9-9 19:41 發表
我相信課室應該幾凍,因為小魔怪日日都著住件泠衫放學。
各位媽媽你們小朋友習慣小學生活未呀?你們明晚會否去茶會呀?如果會去的話我們要來個真情相認呀!明晚見 ...

kkk2000
請你直接打電話俾我
我個名叫林波仔

簽名被屏蔽

CHRIS_11:
28/9 可以帶小朋友去咩?
我會去呀!到時見呀!

kkk2000:
你是否不好意思打電話給我呀?不用怕喎,那晚茶座我們一班媽媽已經交換了電話號碼作為有事時互相交流之用啦。
中文:要帶書(每日都要),其他如作業等睇手冊通知才帶。
英文:書未齊,但班主任話又係睇手冊叫帶才帶。
數學:要帶書(每日都要),又係其他叫帶才帶。
不用科目的功課簿放在書內每日帶。
如你還有不明白打電話給我,我無任歡迎,真的不用怕呀!大家都是愛錫小孩的好媽媽我們一定可以做朋友的。
我個名叫林波仔

minna_no_bobo,

Thank you very much. 謝謝你.
28/9 我會到的, 到時見吧!

原帖由 minna_no_bobo 於 10-9-15 19:58 發表
CHRIS_11:
28/9 可以帶小朋友去咩?
我會去呀!到時見呀!

kkk2000:
你是否不好意思打電話給我呀?不用怕喎,那晚茶座我們一班媽媽已經交換了電話號碼作為有事時互相交流之用啦。
中文:要帶書(每日都要),其他如作業等睇手冊通知才 ...
‹ 上一主題|下一主題