用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Any K1C am (Kent Road)?
樓主: fc926
go

Any K1C am (Kent Road)? [複製鏈接]

又update下大家啦﹗阿女今日又唱左首新歌 (有可能唔係今日教)........

打開雪櫃﹐打開雪櫃﹐有面包有果什﹐快D羅佢出黎﹐快D羅佢出黎﹐食左佢飲左佢。

Virginia105: 我知你一定好Happy聽到阿女唱歌, 加油﹗

原帖由 rachel1 於 10-9-17 16:37 發表
Hi Virginia,
最後果句係 "小心吹破...啪"。Jimmy之前都有唱呢首歌呀。

原來佢哋係有学号?等我問吓佢先....

THX AR! 原來係咁唱!
學號呢家野就....話唔埋係我問我個囡佢幾號, 佢求其講個號碼敷洐我

原帖由 chloechanchan 於 10-9-17 20:08 發表
又update下大家啦﹗阿女今日又唱左首新歌 (有可能唔係今日教)........

打開雪櫃﹐打開雪櫃﹐有面包有果什﹐快D羅佢出黎﹐快D羅佢出黎﹐食左佢飲左佢。

Virginia105: 我知你一定好Happy聽到阿女唱歌, 加油﹗ ...

係呀, 晴天霹靂一樣呀, 佢居然會講學校O既O野!
阿囡頭先都有唱打開雪櫃呀,不過佢唱左橙汁(可能佢讀唔到果汁, 又鐘意橙汁)....wahaha
除左"有果汁", 阿囡仲唱"有雞雞" (hohoho)

係呀!我差不多日日都有同班主任傾幾句

原帖由 toto510 於 10-9-17 16:58 發表
咦, 你見到班主任??
Twins 媽咪

So far返學已两個星期,但係班主任都冇打電话update吓小朋友嘅情況。唔知大家係咪都係咁呢? 定係我要自己主動打比老師間嫁?

回復 14# rachel1 的帖子

囡囡尋日一路讀"月亮光, 月亮圓, 好似燈籠在天上", 一路做動作, "掛天上"係伸直隻手指著個天, 佢話我做得唔啱, 因為我無伸直隻手喎 :;pppp:

我見其他媽媽話小朋友有分組,多口問囡囡佢地有冇分生果組,囡囡話佢同Chloe(中間張檯)係橙組,向住黑板右手面張檯係香蕉組,左面係蘋果組,請問真的嗎?

祝大家中秋節快樂!:loveliness:

原帖由 Virginia105 於 10-9-21 18:54 發表
囡囡尋日一路讀"月亮光, 月亮圓, 好似燈籠在天上", 一路做動作, "掛天上"係伸直隻手指著個天, 佢話我做得唔啱, 因為我無伸直隻手喎 :;pppp:

我見其他媽媽話小朋友有分組,多口問囡囡佢地有冇分生果組,囡囡話佢同Chloe( ...

我問個囝囝佢話佢係蘋果組,還有橙組和香蕉組,佢仲話有士多啤梨組添,再問佢已經唔理我,走開玩了.....

我仔仔係香蕉組,佢話好鐘意kv d老師

簽名被屏蔽

我囡囡話鍾意番學呀! 不過問佢想返之前果間定呢間, 佢話鍾意返之前果間囉
佢都唔知同學仔叫咩名....連男仔定女仔坐佢對面都唔知.......
不過返左學之後, 好似自律左, 頭先散到一地都係玩具, 我話幫佢執, 佢話唔駛, 等佢自己執喎,呵呵,真好!

原帖由 Virginia105 於 10-9-27 23:50 發表
我囡囡話鍾意番學呀! 不過問佢想返之前果間定呢間, 佢話鍾意返之前果間囉
佢都唔知同學仔叫咩名....連男仔定女仔坐佢對面都唔知.......
不過返左學之後, 好似自律左, 頭先散到一地都係玩具, 我話幫佢執, 佢話 ...

我都覺得囝囝好似有禮貌左, 因為佢噚晚晚飯時, 佢叫「婆婆食飯、Daddy食飯、媽咪食飯.....」 以前我哋要提佢才記得。

個女噚日突然之間唱左一首歌比我聽﹐“I am a little aeroplane"......我估可能已教左Alphant "A"??!! 唔知中文是不是已教字卡d字呢﹖

我囡囡叫kary,她是香蕉組,她話同學仔叫aj。

簽名被屏蔽

你好乖,每朝都自己送返學?你唔係乘保母車?

原帖由 fc926 於 10-9-18 16:02 發表
係呀!我差不多日日都有同班主任傾幾句

又係報料時間﹗噚日我想試下阿女學左咩中文生字﹐所以攞左d字卡(第一日返學派個d)出黎問下佢﹐竟然亞妹用9秒9時間快而準地講左字卡d字, 有“手”﹐“大”﹐“脚”﹐“眼”﹐真神奇﹗我so far都無攞d字卡出黎同佢玩下﹐但一問之下竟然識d字, 老師真有辦法﹗

CHLOECHANCHAN: 你囡囡好叻呀!

我頭先湊囡囡返學, MISS SO 同我講, 囡囡初初唔係好聽指令, 而家慢慢習慣, 開始好一點, 仲有MISS SO話原來兒童樂園果本紅色書未教完, 我以為給左"我學會了"係學完咁解, 所以我放左係屋企, 我再睇番自己寫啲筆記, 先發覺給左"小蜜蜂"先係教完, 攪到囡囡幾日都冇書睇.........我真係論盡

唔知點解門口帶眼鏡個老師(請問佢是老師, 還是??)同埋嬸嬸都認得佢, 唔知係咪佢頑皮得滯@.@

Virginia105: 今日放學﹐我問阿女聽日要唔要返學﹐亞女話聽日放假﹐ 仲有Miss So同佢哋唱國歌﹐還要企起身唱﹐好似幾認真甘 :

阿仔都有講唱國歌,不過話D小朋友係度hehehe咁笑law.

原帖由 chloechanchan 於 10-9-30 17:23 發表
Virginia105: 今日放學﹐我問阿女聽日要唔要返學﹐亞女話聽日放假﹐ 仲有Miss So同佢哋唱國歌﹐還要企起身唱﹐好似幾認真甘 ::" />

Toto,

我地係搭保母車,不過我返工地點近KV,所以每朝都去KV睇下先返工.

原帖由 toto510 於 10-9-29 17:50 發表
你好乖,每朝都自己送返學?你唔係乘保母車?
Twins 媽咪
‹ 上一主題|下一主題