用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(昇御海逸) 康城校嘅K1同學仔, 一齊入嚟傾下啦!
樓主: sunshine231207
go

康城校嘅K1同學仔, 一齊入嚟傾下啦! [複製鏈接]

各位自己湊小朋友返學嘅家長, 比較短去一期條天橋已行通左啦, 不過去領都嘅就未得, 所以都要係返惠康果樹落, 但已行少好多路.  如果係姐姐帶嘅, 記得話比佢地聽啦!

Thanks for sharing this very userful information.

My son will start pre-nursery in mid-Nov.

sunshine231207,

請問如果由mtr行去學校要幾耐呀? 行路面架? 有冇指示架?
我想報讀下一年, 怕送佢返學好難,  但又怕坐校巴危險

原帖由 SuperMimi 於 10-11-3 12:22 發表
sunshine231207,

請問如果由mtr行去學校要幾耐呀? 行路面架? 有冇指示架?
我想報讀下一年, 怕送佢返學好難,  但又怕坐校巴危險

依家我同亞女一齊行就要around 15 mins 同埋要過一條小馬路 (講真依家未拆棚架, 其實都有少少危險架).  

如果妳下年先報, 條天橋同埋領都應該起好哂嘅話, 就可以由MTR 行到領都(全程行天橋), 再行地面(或者商場掛?), 唔洗過馬路, 就可以返到學校架啦.  不過我建議妳親身去行一次, 咁樣比較清楚.

好好呀, 真係好好, 呀囝同我地都好鍾意呀!! 班上個女仔仲有喊呀!

原帖由 bcw 於 10-11-2 11:37 發表
噚日先返學嘅小朋友幾好嗎?

我個女話有人喊,佢有幫手叫佢唔好喊,放學就見到媽媽啦!

‹ 上一主題|下一主題