用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012年度選擇民生幼稚園請進
樓主: niki5202
go

2011-2012年度選擇民生幼稚園請進 [複製鏈接]

My son will study in AM class, we are living in Kowloon City, so no need to take school bus...
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

真係好多荃灣, 葵青區同學仔bor....
你地校車係咪問呀郭叔呢? 佢d路線好似集中d....

親子童讀樂

我都好想加入你地個話題, 好可惜我只係waiting list.

唔好咁啦...我見舊年d post 都有人wait 到, 妳keep住寫求位信, 我估點都有d用....加上都有bk媽咪講左無交細訂, 即係實會揾後補生啦, 只係時間問題啫....
其實可唔可以分享下點解妳咁想小朋友入MS 呢?

原帖由 alicialee1210 於 11-1-19 14:50 發表
我都好想加入你地個話題, 好可惜我只係waiting list.

想請問各位, 交大訂係五月幾多號呢? 我都係waiting, 想係交大訂前後再寄求位信.  我鍾意龍校特有既歸屬感, 而且學生組合比較穩定, 我覺得學生唔壞得去邊.

真係寫求情信...
舊年好多都係waiting,結果寫左求情信都得左...
同埋我都有聽到好多人放棄左民生嘅位..
我個女班同學仔都有2個放棄...
加油!!!

原帖由 niki5202 於 11-1-19 16:33 發表
真係寫求情信...
舊年好多都係waiting,結果寫左求情信都得左...
同埋我都有聽到好多人放棄左民生嘅位..
我個女班同學仔都有2個放棄...
加油!!!

多謝你既鼓勵呀!

回復 2# niki5202 的帖子

真係可以寫求位信???幾時寫好我都係waiting架........真係會有人唔讀咩????

寫下你平時個小朋友識得咩之類 好嘅方面
如果識得寫字 畫畫就係封信度 俾距個位小朋友寫埋畫下...
我見人地係甘做...

等我返去睇下份嘢有冇寫明五月幾多號再話你聽...
agree on 龍校有歸屬感, 我自己都係龍校出身, 由幼稚園讀到中七, 同d同學gei感情真係可以keep 好耐同埋好真...

原帖由 buddaau 於 11-1-19 16:27 發表
想請問各位, 交大訂係五月幾多號呢? 我都係waiting, 想係交大訂前後再寄求位信.  我鍾意龍校特有既歸屬感, 而且學生組合比較穩定, 我覺得學生唔壞得去邊. ...

恭喜恭喜!!

check 左啦, 今年係5/21交大訂...

原帖由 fanmama 於 11-1-20 10:32 發表

多謝你呀!

親子童讀樂

唔該晒你, 我會努力寫信希望可以成功啦, 不過K1唔得可能K2再試插班.
原帖由 fanmama 於 11-1-20 10:32 發表

我都係waiting,交回條時寫了求位信.如想再寫第二,第三封信時,應寫些什麼,因要和第一封有所不同.

大家好~我地都收咗AM, 住將軍澳呀?  有無同學仔係附近住呀?

回復 1# 小白媽媽423 的帖子

HIHI...
你住將軍0邊度架...
我地考慮緊搬唔搬果邊!!!

We live in Tsing Yi too, my girl has a am offer.

Has anyone has 郭叔's phone no., I want to ask the details of school bus.

Thanks

回復 37# niki5202 的帖子

我地住坑口果邊呀, 你地都好遠wor,

add 你msn la....my name is Janette

收了pm offer 現在waiting am , live in TKO station, 今日收到蘇浙am offer, 請問選那一間? thanks
‹ 上一主題|下一主題