用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思INTERVIEW
樓主: clarinetlala
go

啟思INTERVIEW [複製鏈接]

醒目開學勳章

剛剛收到電話..收左我囡囡讀P.M. PN, 星期5之前要交留位費...

原帖由 puffy0305 於 11-1-24 14:16 發表
剛剛收到電話..收左我囡囡讀P.M. PN, 星期5之前要交留位費...

puffy0305,

wow , 恭喜 咁快收到通知嘅?請問你個小朋友in邊間啟思&邊個月出世?

醒目開學勳章

我囡囡係0912, IN杏花村果間~

原帖由 hobby 於 11-1-24 14:01 發表

我估唔到有咁多細仔去interview呀
係我個組, 冇一個bb可以follow instruction 去做動作, 我個囡仲係唱goodbye song 時去推chair, haha, 我估個分得pass / fail 之後就跟出生月份收生卦, 因為我眼見好似 ...

你係一組組IN?? 我係一對一IN.. 睇下小朋友玩玩具既反應ZAR.. 同睇下佢識唔識跟指令疊高野同放野入個BOX等等..最後同MISS揮手GOODBYE同飛吻...

原帖由 puffy0305 於 11-1-24 14:16 發表

我地IN馬灣O個間..話初五先出信喎...你都係上星期六IN??

醒目開學勳章

原帖由 wishwong 於 11-1-24 17:41 發表

我地IN馬灣O個間..話初五先出信喎...你都係上星期六IN??

我地星期5 IN~

回覆 4# puffy0305 的文章

杏花啟思都收咗我囡囡讀pn下午,留名費都交咗不過真係唔知好唔好,因為全中文,你點睇呀?

醒目開學勳章

我諗都會交左留位費先, 因為呢間係第1間IN..仲有2間未IN..所以暫時都未知會唔會讀~

回覆 1# puffy0305 的文章

你仲報邊d?

醒目開學勳章

仲有cannan同明我..

我老公覺得N1開開心心咁讀就OK, 所以啟思係幾O岩佢心水, 不過我地想讀AM, 其實如果啟思可以比我轉AM CLASS, 我就唔使煩....

醒目開學勳章

我想問..你地知唔知道如果插班讀N1, 我囡囡係12年2月開學..咁需唔需要 repeat nursery 先可以升K1?

回復 17# hobby 的帖子

另一個家長只可以係課室外, 隔住玻璃望, 勁多人呀..
我就坐係阿仔後面, 必要時係後面提水, 咁就pass左啦.. haha.. wish you good luck!

回復 3# puffy0305 的帖子

my baby also apply for Ming O (Dominic Savio Nursery) and will have interview in mid Mar ..not sure if u're on the same day ...I prefer Ming O more

回復 32# wendywong410 的帖子

wendywong410,

恭喜

請問你係唔係上個星期六in? 咁快知結果? 你仔仔幾多月出世呀?

星期六收到信la, 係waiting (as expected)

My baby girl also had a interview on the last Sat in Lamtin, my baby girl dissent haw a gd mood that morning,that was my girl's first interview, but I downed their arrangement quite gd, we didn't wait too long n completed the interview.

Sry, my iPad corrected my words automatically!

dissent haw = didn't have
downed =  found

Thx!,,

回復 4# hobby 的帖子

hobby:

我個仔你0905b黎架...佢上年in, 今年9月入學, 所以我咪用過來人同你分享下lor..

原帖由 hobby 於 11-1-31 09:34 發表
星期六收到信la, 係waiting (as expected)

PM class waiting? I still haven't got the result letter

回復 39# wishwong 的帖子

封信好似冇話am定pm waiting, 但就有話lamtim pm 仲有位, 但我覺得報馬鞍山啲人應該唔會去藍田
‹ 上一主題|下一主題