用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 66網,你地派咗邊間呀?
樓主: ChammyMAMA
go

66網,你地派咗邊間呀? [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 20# ∼星子∼ 的文章

阿囡讀幼稚園就返8-7,小學最遲要6點起身喇,諗住搵功課託管班,等我放工接囉,校車可以葵芳上車,放學搭校車返長安,希望託管班有人帶啦啦!阿囡車費要一千,自己又一千,託管又一千,房署又唔比申請調遷!

醒目開學勳章

Hi ChammyMAMA,

最近何澤芸的託管的有'麥理浩夫人中心', 你可打電話問下: 24359342. 有接送和下午茶點但要加錢.  給你一個預算, 如每週5天, 每天4小時要$1300+130(茶點)+130(1程接送) = $1440.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

醒目開學勳章

唔該晒你,今日喺長安邨都揾到間博愛醫院兒童及家庭服務中心有類似課餘託管,聽日入FORM排咗隊先,但就未知有無得加錢揾人接去囉!
原帖由 violet987 於 11-6-8 13:46 發表
Hi ChammyMAMA,

最近何澤芸的託管的有'麥理浩夫人中心', 你可打電話問下: 24359342. 有接送和下午茶點但要加錢.  給你一個預算, 如每週5天, 每天4小時要$1300+130(茶點)+130(1程接送) = $1440. ...

原帖由 ChammyMAMA 於 11-6-8 22:47 發表
唔該晒你,今日喺長安邨都揾到間博愛醫院兒童及家庭服務中心有類似課餘託管,聽日入FORM排咗隊先,但就未知有無得加錢揾人接去囉!
應該有架~!!

醒目開學勳章

希望有啦,要佢自已行去,我真係好唔放心呀!我聽日會去問下架喇,但係今日問有無位,佢話要排,我見另一度近外家嗰楝都好似有類似服務中心有託管,但職員未覆電話比我呀!
原帖由 ∼星子∼ 於 11-6-8 22:59 發表
應該有架~!!

原帖由 ChammyMAMA 於 11-6-7 22:48 發表
阿囡話鍾意何澤芸外牆有少少圖畫同埋有種蔬菜喎!

你個囡自己鍾意, 佢應該會讀得開心d. (不過如果你個囡去過主恩, 我諗佢會鍾意主恩. 我自己就好鍾意主恩每一層樓每一個角落的牆壁都係壁畫, 好warm, 校舍又大, 籃球場中間印著tycy, 令同學好有歸屬感.)

我原本想幫我個仔報主恩, 但佢話鍾意青衣邨何澤芸, 咁我見青衣邨何澤芸都有好處的, 因為近我屋企, 唔駛搭校巴, 返學時間係8:30am. 而主恩返學時間係8:00am, 我每朝出門返工時7:20am已見d主恩學生企喺度等校巴. 而最重要嘅係聽三位青衣邨何澤芸嘅家長都好滿意呢間小學的老師和教學方法, 其中一位家長的仔囡已升中學, 入到band1. 所以應該可以放心.

如果你囡囡放學後先去你外家可以嗎? 或者平日stay係你外家住...

醒目開學勳章

佢話唔想喺外家住,今日喺外家樓下揾到間課餘託管,3:30﹣6:00 $900,我想問下何澤芸有咩課外活動同埋會唔會星期一至五是但會有一日放早架?
原帖由 ioi 於 11-6-9 23:47 發表

你個囡自己鍾意, 佢應該會讀得開心d. (不過如果你個囡去過主恩, 我諗佢會鍾意主恩. 我自己就好鍾意主恩每一層樓每一個角落的牆壁都係壁畫, 好warm, 校舍又大, 籃球場中間印著tycy, 令同學好有歸屬感.)

我原本想幫 ...

原帖由 ChammyMAMA 於 11-6-9 23:52 發表
佢話唔想喺外家住,今日喺外家樓下揾到間課餘託管,3:30﹣6:00 $900,我想問下何澤芸有咩課外活動同埋會唔會星期一至五是但會有一日放早架?

課外活動我唔太記得喇, 我上年去該校聽talk時只係問過有無制服團隊, 校長話有女童軍和基督少年軍, 但我get到佢嘅意思好似係並非年年都會招募新成員或並非每級都可以參加. 不過你可以打電話去問吓個課外活動主任 (趁住宜家d老師未放暑假), 咁你咪易d預託管嘅時間和安排囉.

咁你前幾日去註冊時有無問過有無校巴早上由你屋企到學校呀?

醒目開學勳章

收到思源面試電話,點知同畢業禮撞咗期!

小兒去年叩門成功.  放棄了青衣主恩的學位.  有(全新)之夏季校服(從未穿著過)出讓.  現用回舊年之價錢(半價)出讓:

小一(男生)夏季全新校服.  包括:
校服恤衫: 11.5 碼
校服短褲: 14 碼
運動衫:  30 碼
運動褲:  M 碼
長袖冷氣冷衫: 8 碼
背心冷氣冷衫: 8 碼

校服有兩套在手.  其餘各一套.  如有興趣請PM. 青衣地鐵站交收.
‹ 上一主題|下一主題