用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳瑞祺(喇沙)vs 黃埔宣道
樓主: ne6za
go

陳瑞祺(喇沙)vs 黃埔宣道 [複製鏈接]

thanks for all of yr informations!

Hi, 我阿仔今年響宣小升三年班! 入到宣小都好轉折, 因1st choice 係紅馬, 2nd choice 係宣小. Finally 紅馬吾中, 當然連宣小都冇埋因1st choice都多人選, 但我知仔仔有个同學放2nd choice都中左....命也....好彩後來比我叩門入返.

我仔仔小一那年就係蔡校長新上任, 友善親切, 作風進取積極, 相信未來幾年更見成績.

講返仔仔, 佢過去二年六次考試都係全級十名以內, 平均分九十以上, 吾係特別勤力, 但記性幾好, 默書温幾次就拿滿分, 二年級開始愛小說如喜洋洋, 冒險小虎隊. 所以二年中作大有進步, 相對英文稍弱.

宣小二年級起有2班(A,B)精英班, 以普教中. 小兒自4歲有普通話老師上門教, 所以佢叻到連駁我嘴都可用putonghua .

Hope my info can help you!

回復 22# KwanLui 的帖子

好多謝你的回應, 我真的心大心細, 因昨天收到尖沙咀德信小學的入學電話, 令我現在很亂, 不知如何取捨!
‹ 上一主題|下一主題