用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48區校網 律小 你地會點樣選擇 , 排列一下 ~ ...
樓主: cream997
go

48區校網 律小 你地會點樣選擇 , 排列一下 ~ [複製鏈接]

而加心大心細,都聽左藍循同基顯,2間幾感覺都好好.藍循都好似谷谷地下..基顯就活動

你好呀, 開左學都一段時間, 你呀女讀油基好嗎 ?
另外 你知唔知 聖愛德華 好唔好  ?

原帖由 lan050927 於 11-8-29 12:31 發表
對!我小朋友入着油基,是撹珠入的。我都算好冒險的,因爲第一輪一心想入直資的學校,所以随便交左一間(那是一間好谷的學校)交完之後先知直資那間將我女排在候补 等到撹珠時我先將油基填在第一。因爲我間間都没三條一 ...

聖愛德華唔太好.有朋友mami講想轉校
0的老師又好似後生左0的

回復 1# carnationBB 的帖子

基顯校舍幾吸引....

原帖由 lan050927 於 11-8-30 14:35 發表
統一有甲,乙2部分,2部分的第一志願要填同一間。加上之前自行的就是3條1了。

但..我女的幼稚園同學仔,只係將油基排響大抽獎乙部嘅第3,最後都叩門入到喎...
(當然,他所選的第一志願未能成功入讀啦...)

藍循都好MAMI 係首選
普通話主要

回覆 2# JoeyJoey 的文章

3三條一 可以在叩門時加分,面試一定有得見。我朋友第2填它都没得面試。

係, 我朋友都甘教我 .... 唔填個間第一既, 根本叩門連 in 既機會都無埋

甘多間我多數揀李 x 強 or 聖 x 太 , 15/16 中

原帖由 lan050927 於 11-8-26 17:53 發表
你住邉?最好揀近屋企的爲首選,有意叩門的填前少少。

如果係甘, 即係呢間學校都幾大方  ..... 我 fd 上年一派去左第 18 , 所以間間都交表去叩門啦 !!

可惜好多間, 見你無揀佢第一 ..... 佢連 in 既機會都唔比你 ..... 原來真係好現實架

原帖由 JoeyJoey 於 11-9-14 13:09 發表

但..我女的幼稚園同學仔,只係將油基排響大抽獎乙部嘅第3,最後都叩門入到喎...
(當然,他所選的第一志願未能成功入讀啦...)

回復 31# chickenwing2006 的帖子

‹ 上一主題|下一主題