用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 會報2012/13 K1家長交流一下
樓主: karen0128
go

會報2012/13 K1家長交流一下 [複製鏈接]

哎呀...我都未有信添...不過我都唔知in唔in好, 因為應該得爸爸陪佢..
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

我地4/11 08:30 interview, 而家15/16, 又未請到假, 個日O甘早怕小朋友未WARM UP, 你地住係邊架, 我地住青衣, 會報全日, 成日都想打去問下校車, 但佢地成日都冇人聽...

原帖由 racleong 於 11-10-20 01:25 發表
我地4/11 08:30 interview, 而家15/16, 又未請到假, 個日O甘早怕小朋友未WARM UP, 你地住係邊架, 我地住青衣, 會報全日, 成日都想打去問下校車, 但佢地成日都冇人聽... ...

嘩~~08:30真係好早喎, 唔怪得會15/16啦, 我住觀塘區嘅, 返學都吞方便嘅!

原帖由 豬油妹 於 11-10-20 00:46 發表
哎呀...我都未有信添...不過我都唔知in唔in好, 因為應該得爸爸陪佢..

宜家到到信未呀? 4 or 5/11?

我都未收到信呀>
不過我打去學校問左老師.佢講左面試時間同需要帶既文件.
4 nov 14:00 (不過應該唔會去...因為同另一間撞左時間)

我今日打去學校問, 佢話無我個女資料...但我係親自拎上去架...佢叫我打去銀行睇下有無入數記錄, 你知HSBC有幾難打架啦...

過咗一陣學校打嚟話唔好意思, 搵返份表, 仲安排返4/11 Interview...超唔開心呀, 竟然唔知放咗我份表去邊...星期五要返學, 唔想專登請假面試 (呢間已經唔係我首選)
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/missing_joe/my_photos][/url]

原帖由 豬油妹 於 11-10-20 20:23 發表
我今日打去學校問, 佢話無我個女資料...但我係親自拎上去架...佢叫我打去銀行睇下有無入數記錄, 你知HSBC有幾難打架啦...

過咗一陣學校打嚟話唔好意思, 搵返份表, 仲安排返4/11 Interview...超唔開心呀, 竟然唔知放 ...

嘩~~唔知放咗份表係邊, 咁都得!
Anyway宜家搵得返聯絡你都好D, 至怕佢最後都搵唔到啊!
所以我每交一份報名表都好想收返學校嘅嘅回覆, 至少我知道學校係處理緊嘛!

面試時間撞左迦南,想睇下各位媽咪可唔可以同我換時間

我個女被安排係11月4日4點面試,但係同迦南撞時間,我兩間都打左電話去問佢話唔俾改時間,各位媽咪可唔可以同我交換時間,11月4日早上或者兩點前,11月5日都冇問題,如有興趣請email我[email protected],謝謝!

但如果交換時間的話.學校應該要知道...
因為學校會記低小朋友面試姓名同時間..

michung, 你係報半日班定全日班呀? 唔知安排有無唔同呢?!

我係4/11上晝, 但阿女要返學, 但係可以點調呀?!

原帖由 豬油妹 於 11-10-24 22:44 發表
michung, 你係報半日班定全日班呀? 唔知安排有無唔同呢?!

我係4/11上晝, 但阿女要返學, 但係可以點調呀?!

我都想知點樣交換時間....因我下午唔得想要上午...

HALF DAY OR FULL DAY?

我打左去問學校,佢話唔可以自己調時間,唔改得呀!所以我會放棄其中一間!!

我想問下會IN多久呢?1小時能完成嗎?

應該吳得~

以上年流程係

排隊登記->等入大房->再去另一層樓,入小房->最後聽簡介

都1個幾鐘

THANKS,

原帖由 landierw 於 11-10-27 15:41 發表
應該吳得~

以上年流程係

排隊登記->等入大房->再去另一層樓,入小房->最後聽簡介

都1個幾鐘

唉, 我個女in星期五朝早, 都唔知好唔好專登唔返nursery, 而且我嗰日都唔得, 淨係爸爸同佢in...都唔慌in得好...

回復 1# 豬油妹 的帖子

唔好咁無信心啦, 不過就要同女女請假, 可能到時爸爸同佢去, 佢會覺得好特別呢!

我諗住可能唔IN喇, 我費事個女無端端請假..

其實在我舊年經驗~
係吳係自己心儀都好,盡量in~

一尼可以比小朋友知道真正interview既過程

第2,如果有offer, 當可以比自己多一個選擇~

所以係in K1時,PN我都照請假ka~
‹ 上一主題|下一主題