用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生有結果喇!
樓主: bobo101^*^
go

北角民生有結果喇! [複製鏈接]

My girl is in PNB.
我當時聽到都打左個突。
佢地話如果個小朋友冇乜大問題是直升,一般都升到,放心,我當時都赫一驚.

Such promotion procedure 都係formality 啦.  都好呀,2月先要confirm, 比足時間家長揾學校,唔會逼你一早比定留位费,好公平好老實

我成日覺得間我校好鬼有錢 請咁多外籍老師又唔係part time 或短期嗰隻, 而家K1有錢都唔早D屈我地一筆留位費, 可能佢校舍以前買落, 起碼唔駛比租金, D錢可以早番係教育到

原帖由 gwlam 於 11-11-15 23:36 發表
Such promotion procedure 都係formality 啦.  都好呀,2月先要confirm, 比足時間家長揾學校,唔會逼你一早比定留位费,好公平好老實

Oh, I have not received the letter!!!
think my daughter is failed...
but I requested for full day class...
so worry now!!

The tuition fee for 2011 /2012 half-day PN class is $3,155.  You can check that from their website.  The book and miscellanous charge is around a thousand something (for half year), but I'm not sure as my child studies whole-day class, which includes blanket etc.  There is no extra charges for snack fee or lunch fee (the snack and lunch fee can be waived by submitting a written request)  

原帖由 天賜小公主 於 11-11-16 08:40 發表
請問大家知唔知半日學費是多少呀? 有無書簿費及其他費用呢? 想參考吓, 謝謝.

每月過數$3255,包雜費。

全日班每月過數$4,536

請問北角民生同九龍城民生是否一樣直升同一間小學? 咁咪好多人? 九龍城民生剛剛IN完, 北角民生咁快有結果喇!

北角民生同九龍民生無關係架,雖然北角民生無小學, 但佢係一間好好嘅幼稚園

回復 1# gwlam 的帖子

唔該

老公成日話九龍民生會唔會有一日佢地欣賞香港民生學校質數和理念收購左佢, 比佢笑死

原帖由 gwlam 於 11-11-16 14:35 發表
北角民生同九龍民生無關係架,雖然北角民生無小學, 但佢係一間好好嘅幼稚園

haha, 我老公都好鍾意間學校,佢唔明點解我要apply其他K1, 又要捉佢同個女去interview ,佢話里間讀得又好又開心,點解唔繼續讀,其實都有d道理,如果轉咗間普普通通嘅就不如唔好轉, 名校又未必考到 ....

原帖由 SmartCandy 於 11-11-16 16:12 發表
老公成日話九龍民生會唔會有一日佢地欣賞香港民生學校質數和理念收購左佢, 比佢笑死

真係好似 ..嗰日碧鳳放榜, 朝早老公同我講碧鳳收唔收佢心裡都唔係咁開心, 唔收就唔可以轉間出名D地方大D
學校讀, 如果收就好似離棄人地一番心血教學, 而且呀伙仔又鐘意...真係唔知點安撫佢

原帖由 gwlam 於 11-11-16 16:27 發表
haha, 我老公都好鍾意間學校,佢唔明點解我要apply其他K1, 又要捉佢同個女去interview ,佢話里間讀得又好又開心,點解唔繼續讀,其實都有d道理,如果轉咗間普普通通嘅就不如唔好轉, 名校又未必考到 ....

...

呂郭都收咗阿女讀全日班,但都諗緊讀唔讀,我又唔覺呂郭地方大d,個校舍好似好舊咁.... 你覺得呂郭出名d嗎? 其實我真係唔知係咪出名d.... 我只知我有個外甥仔讀緊呂郭K3, 之前考3間直資,3間都唔收,所以真係唔知值唔值得轉, 因爲呂郭比我感覺都係普普通通, 同埋大部分呂郭嘅畢業生都係派位,好似唔見得對考直資、私校好大幫助  

原帖由 SmartCandy 於 11-11-16 17:25 發表
真係好似 ..嗰日碧鳳放榜, 朝早老公同我講碧鳳收唔收佢心裡都唔係咁開心, 唔收就唔可以轉間出名D地方大D
學校讀, 如果收就好似離棄人地一番心血教學, 而且呀伙仔又鐘意...真係唔知點安撫佢

...

AM OFFER

when did you guys have interview at North Point Man Sang?  Oct or Nov?

Me Too. AM Offer.

PN Interview conducted on Nov 5, not sure about K1 interview.

原帖由 yame 於 11-11-17 00:38 發表
when did you guys have interview at North Point Man Sang?  Oct or Nov?

想問下你地, 讀完他的幼稚園, 無一條龍的, 會讀那一間小學呢, 我住香港, 無可能走去讀九龍城間小學,
不過上次interveiw,見他們說每日都有英文堂係外籍的, 又好像幾好,
‹ 上一主題|下一主題