用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 細仔有無機會收??
樓主: bc352008
go

細仔有無機會收?? [複製鏈接]

回復 16# may827 的帖子

你意思是聽講救世軍田家炳仲好?沙田好多人都講最好是聖心,因為紀律好,所以好多小朋友都好乖,不過因為嚴,所以小朋友都唔一定鐘意翻學和讀得不夠開心.但我仔是超百厭型,都唔知是否應該讀呢間好,都是報左名睇下有無機會入去先算.點知信都要分批出,真是感覺漫長的等待

回復 21# cherrie28 的帖子

no。。no。。no。。。我誤會左你意思!當然係聖心好過田家炳喇,不過如你所講聖心出名嚴同埋要睇吓你想唔想小朋友幼稚園三年勁多功課做囉,另外聖心係無外籍老師教英文,因為會有d家長想有外籍老師教英文。

我個仔都好百厭架,之前上過一個面試既pg,個老師話我個仔係主動型其實係比較適合佢既學校係活動教學果d,但我擔心佢上到小學會追唔到,所以都揀左聖心依d傳統學校比佢,不過真係收先算喇

面試當日個老師問佢乜名佢都唔肯名掛住玩,跟住個老師就話佢語言發展慢,單單問個名佢就已經話佢發展慢我覺得依位老師唔係咁專業!!

回復 4# bbiibbii 的帖子

我都係下午班呀^^同學仔

你仔仔幾月出世>??
大b定細b>?

回復 23# shirley0331 的帖子

我B仔是0309
妳好呀!!

回覆 20# may827 的文章

我唔習慣早起身,我B如果太早起身都會唔適應,所以選下午班好D
不過上小學就要習慣早起了~

回覆 25# bbiibbii 的文章

咁又係,我個仔都唔願起身,但如果收佢下午我又擔心佢要瞓晏晝覺,所以想佢返上晝多d

回復 3# bbiibbii 的帖子

我個仔係09年10月細b~嘻嘻!!

你交左留學位未呀!!

Shirley:多咀問句...你邊日咩時間In...NO:幾多??

回覆 1# bc352008 的文章

我係10月29日個時間去in!你呢?你自己選上午定下午?

回覆 29# shirley0331 的文章

八卦吓。。乜in唔係得10月22號一日既咩??

回覆 1# may827 的文章

唔係呀!!有2日~

我朋友就係IN , 10月22日~
我係10月29日IN~
可能今年太多人?要開多一日?
我個日去係中午時間IN,都幾多人係到等IN!!

回復 31# shirley0331 的帖子

我以為得一日添,因為佢乜都好趕咁,派表得三日,交表得一日,之後就即刻話in喇,我係22號一早in。。。。,可能好早又唔係太多人等

回覆 30# may827 的文章

我in...22號...No:120482但未收到信囉...你No:幾多呀??

回覆 2# may827 的文章

同埋你記唔記得去交報名表,佢有分左邊同右邊枱~如果你坐左邊係22號IN,如果右邊係29號~

因為我聽到個左邊媽媽講22號唔得~之後有個老師同佢講咁你等一等右邊交表!!
我就係右邊交表~:

回復 33# bc352008 的帖子

我no.120022都未收到信

回復 34# shirley0331 的帖子

我記得呀,我以為佢哋係分時間同埋可以去流快d先咁做添。。。

回覆 35# may827 的文章

愈來愈擔心...唉...

回復 37# bc352008 的帖子

我都打定輸數囉。。。因為老師話佢語言發展慢,又話佢未戒片,又問佢識唔識刷牙,都唔明歲幾兩歲人仔佢想佢點??仲要男仔唔肯講自已名就話佢語言發展慢喇

回復 38# may827 的帖子

吓...問咁多野嘅??因為亞仔有番N,老師問咗好少問題,好快in完走得.....

回覆 39# bc352008 的文章

我個仔無返n呀,咁我諗收你個仔既機會好大!
‹ 上一主題|下一主題