用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問各位讀緊Enopi的朋友,center有無加價呀? ...
樓主: BeBeMa1012
go

請問各位讀緊Enopi的朋友,center有無加價呀? [複製鏈接]

回復 ohmygosh 的帖子

剛收到通知,下月學費加至$700 !

已收通知數學班由五月開始加到$700/4堂

另外想問下係咪有d centre交兩個月學費會平d?

回覆:請問各位讀緊Enopi的朋友,center有無加價呀?

點解我仔mathr650蚊,eng800蚊架?但我已經沒讀了,唔覺讀了對他小學課程有幫助,maths只計公式數,去到文字就完全沒幫助啦,如果小朋友係幼稚園都ok,小學我本人覺得幫助不大。

醒目開學勳章

學費加至$700

回覆:jerryso1224 的帖子

Yes, 5月開始700一個月 for Enopi Math

讀了成年, ENOPI 提供LOGICAL THINKING + 算式習作, 係幾好, 本書又多色彩, 好似圖書甘, 小朋友做得好開心,...但來來去去都係做算式, 又少文字題, 同HK既小學課程聯接唔到.

而家加到$700, 實在太貴.  而且小朋友來緊升小一, 決定讀埋呢個月同佢轉學林.

lovegirlslove 發表於 12-5-11 12:13
讀了成年, ENOPI 提供LOGICAL THINKING + 算式習作, 係幾好, 本書又多色彩, 好似圖書甘, 小朋友做得好開心, ...

請問學林數係點?有咩特色?我小朋友K2,而家都煩緊應該學邊種!謝謝

我小朋友讀左E.nopi好多年..我諗都有5年喇..
我記得佢好似2年前加過價...而家開始加多左$50..我又覺得升幅可以接受..
反而我朋友同我講其他課程起碼一年加一次,有D仲有加到$100...太誇張喇
我自己覺得E.nopi幫倒我小朋友...不過要KEEP住讀幾年..你先會睇倒小朋友有好大既進度..我小朋友而家思考邏輯果方面比起其他同年既小朋友叻好多..
作為家長..真係好開心架...所以我會繼續俾小朋友讀..
同埋而家暑期有優惠...我會介紹D朋友去讀...GOOD!

Anyone study Enopi Maths at EQ Ma on Shan? Is it good?
http://www.eqi.edu.hk/timetable/timetable_ma_CHE.html

Sorry, the weblink for Enopi Maths at EQ should be:
http://www.eqi.edu.hk/timetable/timetable_ma_maths.html

想問下九龍灣,藍田同大角咀的centre好唔好? 呢三個地點都就腳,想俾我小朋友試下

EQI教E.nopi既導師好似幾好...
其他CENTRE就唔太知...不過我諗揀最近自己CENTRE會好D...

bibikids119  EQI係邊?  發表於 12-5-16 14:59

回復 helenyau7 的帖子

EQI有3間..Ma On Shan, Tsang Kwan O and Tsuen Wan

Yes, increase to $700 / 4 lessons

請問讀緊Enopi 既小朋友,你地有冇上過Kumon? 邊間好d?我想幫我仔4.5歲報maths,唔該哂!

我仔仔讀過kumon幾個月..之後轉左去讀E.nopi..
原因係我見我小朋友讀得唔開心...讀到好悶好呆咁...
轉左E.nopi之後,,佢玩果d教材玩得好開心..成日都問我幾時返..

引用:我仔仔讀過kumon幾個月..之後轉左去讀E.nop

原帖由 helenyau7 於 12-05-18 發表
我仔仔讀過kumon幾個月..之後轉左去讀E.nopi..
原因係我見我小朋友讀得唔開心...讀到好悶好呆咁...
轉左E.n ...
我大仔同細仔兩個分別有返enopi ,kumon 同學林!
各有各好處同弊處,真係要睇小朋友適合那一種教法!以我兩個小朋友為例,kumon 讀到好悶,要好自律同埋定性既小朋友至岩謮,中英數都係不停操,多做exercise! 而且導師較少時間教學生,學生好靠自己自學自習! 學林的確較貼香港小學課程,上堂比exercise 你做,唔識就問,導師就教,你唔主動出聲問就浪費時間坐,直至導師見你唔識至教,視乎你當時上課時間是否多人,小人就好d ! Enopi 細仔讀緊math 同eng, 好似700四堂貴,但我個仔時段係1對2 ,咁我覚得算抵,導師會先講解教學生,見佢handle 到就回家做,咁我仔又學得好開心,又有信心,critical thinking 又幾有趣味,佢分開兩本,小朋友做時就一本操數,一本專針對羅輯思考,我覚得幾好!enopi eng 就1對1 ,我覚得算ok價,作為oral, listening, phonic , 又有英文生字學,對幼稚園學生都好合適,現今最起碼係小朋友讀得開心,冇加添壓力又循序漸進學到野,我就收貨

‹ 上一主題|下一主題