用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙幼兒園家長會
樓主: CHKWAN
go

蘇浙幼兒園家長會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 蘇浙幼兒園家長會

簽名被屏蔽

CHKWAN 寫道:
N1 使唔使穿校服gar ???

CHKWAN

要,d校服同幼稚園一樣。

kae
該用戶已被刪除

angel'syy 寫道:
請問各位意見:
我女依家廿 個月到返今年九月先至得兩年零七個月
若我到時至幫個女報幼兒班會唔會太遲?
同埋我想問下價錢
無全日班?

angel'syy

你個女現在要報啦,因之前9月份學校巳經開始報名,你想讀就快d啦。

價錢$2,700 x 10個月(除校服外無其他雜費)
書本大約$100(全年)

n1係無全日斑。

kae

Dear Creamy,

又開學了。希望有機會面談。今星期五,我在快餐店見到另一位穌浙家長,她小朋友正讀K2國際下午班。她話去年安排仔仔讀上午普通班,下午國際班。為何? 原來她了解,全日班只是上午班上課,下午做功課和遊戲,下午沒有學新知識,所以分別讀不同的k1。我曾打算安排bb讀全日班。請問你及其他家長有什麼意見。

Noel

noelleung 寫道:
Dear Creamy,

又開學了。希望有機會面談。今星期五,我在快餐店見到另一位穌浙家長,她小朋友正讀K2國際下午班。她話去年安排仔仔讀上午普通班,下午國際班。為何? 原來她了解,全日班只是上午班上課,下午做功課和遊戲,下午沒有學新知識,所以分別讀不同的k1。我曾打算安排bb讀全日班。請問你及其他家長有什麼意見。

Noel

其實我都有咁
細媽

Dear Eva,

Thank you for your opinion.  Additionally, it will be hard for the children to study in two different classes, with totally different classmates and environments.  I agree with you, and am considering to arrange my daughter K1(am) at KCK, and the playgroup or tutorials in pm.  Any suggestion?

Anyway, which N1 class is your son studying?  My daughter is now studying in N1C.  Let's chat later
該用戶已被刪除

Noel,

唔洗客氣 我都係表達下個人意見姐
我囝囝讀N1A班 我同其他蘇浙幼兒園
細媽

Eva,
多謝你的意見。
我都經常到N1A班及其他班房看小朋友,我覺得N1A及N1B的小朋友都較大,成熟。
明天我都去學校,到時再談
Noel

noelleung 寫道:
Eva,
多謝你的意見。
我都經常到N1A班及其他班房看小朋友,我覺得N1A及N1B的小朋友都較大,成熟。
明天我都去學校,到時再談
Noel

Noel,

可惜我要返工,唔可以送囝囝返學呢 :cry: 所以見唔到你啦
不過唔緊要啦,有緣
細媽
該用戶已被刪除

想請問各位
蘇淅面試時會問d咩架?

angel'syy,

兩歲班唔係問小朋友好多野,因為面試果陣可能得歲零,有d baby 可能仲未識講野,仲講緊bb話 : 老師主要係見下個小朋友,睇下佢d反應之類,反而問家長野會多d,不過如果考k1班就好似難好多,但係我無經驗,唔知問咩野
細媽

eva,

e! mud 你係呢邊呀, 我係談幼稚園果樹,
兩邊應該去邊樹呢?  

LuMa 寫道:
eva,

e! mud 你係呢邊呀, 我係談幼稚園果樹,
兩邊應該去邊樹呢?  

LuMa,

係呀 聲音兩邊走丫嗎
幼稚園果邊個topic開先
細媽
該用戶已被刪除

又再請問各位
係咪入左去幼兒園咁幼稚園可以唔駛面試

係呀 唔駛面試
細媽
該用戶已被刪除

Hi mama,

my son will have an interview this Saturday for N1 this September, I have some query, can u guys pls help me ???!!! thanks !!

1. AM class and PM class really have different and what u guys prefer ?? Why ?
2. Can the kid adopt the new language easily ??
3. What do u think of this school ? it seem abit old style but my husband really want my son to learn mandarin.

Thanks !!

Hanyatmum

evalauwm
ok yet!!!!
many thanks

angel'syy,

唔使客氣     
細媽
‹ 上一主題|下一主題