用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手
樓主: Joannelinco
go

沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手 [複製鏈接]

因為當初我就要求1月插班讀多半年N囉,果時個工人姐姐突然話走,無人照顧佢所以米俾佢早啲返學讀書囉,之後二月都有岩岩夠兩歲既同學仔插班,相信係你無要求囉@@"..佢地米正常當你9月入學囉~

車厘厘  原來係咁, .........蝕左.....  發表於 13-4-16 17:20

回復 Jasmin映 的帖子

SORRY 唔係好明你意思 想問一問..... K1 會重覆教 PN 的東西??   
p.s.  校服好貴 ----> 因為係Kingcow 出品 !!!!

Jasmin映 發表於 13-3-28 16:03
我個囡而家讀緊沙田Joyful,我地呢班係12月頭in架,14/1開學,開頭得16個小朋友,後來2月再插班左幾個..而家應 ...
同意你話"學校的透明度不是太高", 我個仔的英國人男班主任 直頭咩都唔寫唔講 (第一個WEEK開始返學都係咁)  投訴過 但都係咁 佢話有野可以直接問佢 但佢唔會主動寫/講........ 初初我都好唔開心 因為隔離班係日日打電話/寫手冊UPDATE的 但見阿仔又好鍾意返學 又話好鍾意佢 咁先放心D~~

有新校服平讓(全新未拆袋),有意請PM本人。

woodstock723 發表於 13-4-8 15:48

SORRY 唔係好明你意思 想問一問..... K1 會重覆教 PN 的東西??   

因為我個囡係1月B呀,1月岩岩兩歲就插班讀N,所以9月都係要Repeat N班,無得升K,所以米會重覆內容囉..至諗住轉去沙田英藝..

woodstock723  明白晒 謝謝~~  發表於 13-4-9 08:50

woodstock723 發表於 13-4-8 15:52
同意你話"學校的透明度不是太高", 我個仔的英國人男班主任 直頭咩都唔寫唔講 (第一個WEEK開始返學都係咁)   ...

我囡個外國男班主任,都係開頭主動寫過一次comment係手冊咋,不過接放學時問佢,佢都好肯講情況既..我囡又係好鬼鐘意佢,之前放復活節假..個囡成日話要返學..成日話掛住Mr Eoin=.=..但又唔會話掛住其他兩個女班主任喎..真係女生外向=.=...

haha..... 咁你個女正常呀~~  而我仔都成日只話掛住 Mr 雞翼 (David) 好少提另外個女副班主任的..... 開放日跟佢回校 佢又雞咁腳跑去攬住個男的 >_<"

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

我睇到你地bb返學返得好開心好期待呀

回覆:沙田Joyful World心怡天地國際 n班揮揮手

開始交雜費同校服錢啦!究竟要買幾多套校服同運動服呢?帽係咪一定要買架?

回復 Joannelinco 的帖子

建議每樣先買一件 SUMMER校服薄 好快乾 同埋係隔日先著 (校服/PE衫交替)  而且小朋友仲有可能會轉校 佢D校服都唔平架~~  帽係去OUTING / PICNIC 時用的  校方話方便佢地辦認喎 但我小朋友麻麻地鍾意~~

引用:回復+Joannelinco+的帖子 建議每樣先買一

原帖由 woodstock723 於 13-04-24 發表

建議每樣先買一件 SUMMER校服薄 好快乾 同埋係隔日先著 (校服/PE衫交替)  而且小 ...
Thanks for your info
你幫到我好多呀!我仔都唔鍾意帶帽架
校服得2號同4號揀,但又無尺寸寫明,唔知佢想點

十分認同! 不過我囝囝係大隻仔,我諗大既4號SIZE無走雞。

想問問大家覺得呢間幼稚園點?

因為學費頗貴,唔知是否值得。我原本看到網頁寫英普是70:30、師生比例2:14,但問過學校才知道那是荃灣的。沙田英普是50:50、師生比例3:30、每班1外籍1普通話及1本地老師。

我係荃灣Joyful N班用家,同Woodstock 一樣,幾滿意。我就係中意70:30 及2:14,沙田大班咁多,咁又有多一個老師,貴d 都正常。

引用:我係荃灣Joyful+N班用家,同Woodstock+一樣

原帖由 lingan 於 13-04-26 發表
我係荃灣Joyful N班用家,同Woodstock 一樣,幾滿意。我就係中意70:30 及2:14,沙田大班咁多,咁又有多一個 ...
Thanks for your info

但係荃灣師生比例細D,我反而鍾意D ...
學校仲有解釋話沙田校舍大D,所以貴D

引用:但係荃灣師生比例細D,我反而鍾意D+...+學

原帖由 sytam 於 13-04-26 發表
但係荃灣師生比例細D,我反而鍾意D ...
學校仲有解釋話沙田校舍大D,所以貴D
...
我睇荃灣媽媽講果邊真係好細架

我仔係下晝班呀,今年9月開學呀,呢幾日要俾留位費。原本覺得我好貴,有d猶疑讀唔讀,聽完你地講就放心d啦,thank you!

我想問呢,有無功課做架?同埋課程深唔深,因為其實我仔又唔識英文又唔識普通話架。:quiet

引用:我仔係下晝班呀,今年9月開學呀,呢幾日要

原帖由 mydoggulu 於 13-05-07 發表
我仔係下晝班呀,今年9月開學呀,呢幾日要俾留位費。原本覺得我好貴,有d猶疑讀唔讀,聽完你地講就放心d啦 ...
我仔都係下午班!10月返學,係同學仔呀

最後階段, 我們放棄了joyful的offer了,
打電話同e-mail比老師, 她們也很nice及諒解,
如果不是家中長輩另有期望, 我們也一家stay joyful world的,
無緣同大家做同學仔, 但也祝福大家開開心心上學去~~
‹ 上一主題|下一主題