用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打去九龍塘英藝 終於叫有答案
樓主: mable0901
go

打去九龍塘英藝 終於叫有答案 [複製鏈接]

no school bus for PN? Very inconvenient wo!

Pn 有school bus架! 不過要睇地區,睇下校車去唔去。你最好打電話去問!

引用:我剛收到學校電話,本來我係主流下午班,而

原帖由 celiawo 於 13-02-27 發表
我剛收到學校電話,本來我係主流下午班,而家佢話主流上午班有位,問我轉唔轉,可能真係好多人放棄左個位, ...
請問邊間分校打比你問可以轉上午班?

回覆:mable0901 的帖子

我稔真係好多……係好多人唔要offer,因為我尋日去完旅行番黎,收到信仲要比個,我最中意嘅國際班上午班offer我隻10月囝,但係咁貴學費真係好似要稔清楚

Very expensive compare to other. And 25up kids in a class. Not worth.

I paid the reservation and misc fee already. My daughter is 2011 Oct baby, not many choices available. The only other offer in hand is YC, which is even more expensive Interviewed Victoria last Sat but I am pretty sure she won't get in ... so Zenith becomes my best option now

我女讀緊九龍塘N1, 我同意間學校係幾好, 有PLAYGROUND 比小朋友玩, 個女返左學真係識好多野, 我自己無時間教, 但學費真係好貴, 主流班5500 再加上校車要差唔多7千一個月, 仲要年年加, 國際班我無記錯係比主流班貴1千蚊, 今年唔知有無變了, 所以今年K1我都會轉返去其他學校了~

回覆:estherangel 的帖子

estherangel, would you mind to share more about the school life of Zenith ? Hows the teachers (care and nice)? Hows the academic (heard that they teach one level up, is it true)? Any homework for N1 student? Hows the class size?
Sorry to ask too many question. My son got Intel AM offer and we paid for misc. fee too. But really want to know more abt Zenith as their school fee is comparative expensive, really want to know if it is worth about it.  Many thanks.

國際班同主流班同價。我女讀緊國際班pn班,雖然是25人一班,其實分開兩班上,一班14人,3個老師,大約每天有功課都係填色,阿女喜歡返學。

sherrychelsea 發表於 13-3-13 10:58
國際班同主流班同價。我女讀緊國際班pn班,雖然是25人一班,其實分開兩班上,一班14人,3個老師,大約每天 ...

Hi Sherrychelsea,

想請教一下你係邊個campus呀? 我問過kln tong, 佢地今年收主流5000, 國際5500呀..

我讀九龍塘國際班,$5500學費,對不起,可能我攪錯了。

但點解esterangel話主流班係$5500呢? Sure 國際班今年係$5500,校車都係$1100-$1200。

不如直接打去學校問喇..
(我記得之前見過D用家曾經講過國際班係貴主流班1000蚊..可能轉左policy??)
存感恩的心

回復 晞晞爸b 的帖子

我係昨日打去kln tong campus, 關校長親自答我的.. $5000 MS , $5500 int''l 係2012-2013既價, 至於2013-2014年度, 價格未confirm, 因為等緊政府批, 應該係$6000之內, 大概5月尾-6月頭就會公報.. 仲有, 4月度就會訂校服, 6-7月有個家長會, 講有關適應期同開學事宜

bbqueendom  thx  發表於 13-3-13 12:01
晞晞爸b  very detail. thank you for your info.   發表於 13-3-13 11:56

引用:回復+晞晞爸b+的帖子 我係昨日打去kln+ton

原帖由 vikiepaul 於 13-03-13 發表
回復 晞晞爸b 的帖子

我係昨日打去kln tong campus, 關校長親自答我的.. $5000 MS , $5500 int'l 係2012- ...
謝謝資料,今日或聽日我會去交雜費,會問多次,其他家長有無其他野想問? 我可以一次過問問

BethMum 發表於 13-3-13 11:54
謝謝資料,今日或聽日我會去交雜費,會問多次,其他家長有無其他野想問? 我可以一次過問問

...

Bethmum,

我想問MS & intl 既maths, 係用乜語言教, MS 用廣東話? int'l用英文??

感激

有冇現時英藝家長知道學校隔離個地盤完工未? 我擔心會好噪同空氣差 (大興土木中),E點反而係我要考慮既地方。
‹ 上一主題|下一主題